Teme o mladim igračima i reprezentacijama
Korisnikov avatar
By Karaburac
Ma jok bre, odigrali turnir i vratili se u Cacak.

Nasi ljudi vode pricu tamo pa kombinacija.

Tamo je bio i krilni centar Ognjen Gujic vec neko vreme, sad produzio na koledz neki.

Momcima znaci jak turnir, Dubaiju znaci da se manje sramoti.
Korisnikov avatar
By Karaburac
JLS finalni turnir

Danas startuje finalni turnir jedinstvene juniorske lige Srbije. Posto je to takmicenje koje sam ispratio koliko sam mogao i koje mi je zaista bilo zanimljivo resio sam da kazem par reci o istom. Inace sve meceve sam gledao na youtube kanalu digital score i ocekujem da ce ih i sad biti.

Prvo zelim da kazem da su se ekipe koje su se nasle u prvih 8 tu nasle zasluzeno. Jedino je Vojvodina jos tu bila na ivici ulaska, ali mi je drago sto je to ipak na kraju bio Spartak.

Konstantin mi je bio najmanje zanimljiv posto su izgubili sve utakmice, uglavnom ubedljivo. Sloboda i Sloga su bili ispod, ali njihovi nastupi su ipak bili znatno bolji sa 6 pobeda i 16 poraza. Slobodu su vukli Milosavcevic i Vasilije Jovanovic koji ce verovatno postepeno biti inkorporirani u uvek solidan tim Slobode u KLS. Sloga je isto imala neke statisticki zanimljive igrace kao sto su Aleksa Simovic, Lazar Andric, Mirko i Filip Vuckovic.

Vojvodina sa skorom 7/15 deluje da pripada donjem domu, ali su puno utakmica tesno izgubili. Cimbaljevic 07' je jedan od najboljih poentera ove lige, Veekovic 08' kao njihov najbolji kadet je imao solidne nastupe i u juniorskoj konkurenciji, a centar Zecevic 06' je jedan od boljih skakaca i solidan poenter. Malo me podseca na Djordja Gagica.

Prva utakmica danas od 12-
45 FMP (18/4 skor) protiv Spartaka (9/13).

Duel prvog i osmog, gde je FMP koji je i organizator turnira favorit, ali se ja nadam da bi meni licno jako simpatican Spartak mogao da iznenadi.
FMP je uz postojecu solidnu osnovu u vidu Dimitrija Pavlovica (jedan od boljih plejeva u ovoj ligi) i Ognjena Gujica (zanimljiva 4/5) dodala jos pre leta Aleksu Stanojevica, a posle tokom sezone Luku Markovica i Luku Jovanovica, svu trojicu clanova srebrne U18 ekipe i svu trojicu koji su ove sezone dobijali sansu u prvom timu, Aleksa do duse najvise. Meni su oba dolaska priznajem bila cudna jer je Markovic bio u orvom timu Dzokera i dobijao finu priliku, a Jovanovic u prvom timu Krstasa nije toliko, ali bi se to vremenom sigurno promenilo. U svakom slucaju dobre akvizicije za FMP.

Sto se Spartaka tice koji mi je jako simpatican u svim kategorijama ukljucujuci i prvi tim, mislim da spoljna linija vuce ovaj tim i da ce im malo slabija unutrasnja linija pre ili kasnije na ovom turniru doci glave. Bez obzira na to, ovde nema akceleranata, igra se lepa timska kosarka u kojem Bogdanovic i moj licni favorit Kondic malo odskacu. Kondic je jako zanimljivo krilo i ocekujem mnogo od njega, ako neki seniorski trener bude imao strpljenja za njega.

Drugi duel od 15h bice Partizan (cetvrti sa skorom 15/7) protiv Reala (peti sa skorom 14-8).

Sto se Partizana tice ne znam sta da ocekujem ni u kom ce sastavu biti ni kako ce sve to izgledati. Sta se dogadja sa Sekularcem koji od kupa nije igrao? Da li ce Bosnjakovic i Dimitrijevic koji imaju pravo nastupa igrati, iako nisu cele sezone igrali za juniore. Kakav je karakter pozajmice Luke Illesa u Megu, za koga ce on ovde nastupati? Dosta je tu pitanja i zanima me na sta ce to liciti na kraju. Osim gore navedenih treba obratiti paznju na kadeta Bojovica i na Urosa Danilovica. Ako prvo navedena cetvorka ne bude igrala mislim da ce dosta zavisiti od toga koliko ce Daris Sijaric izaci na kraj u direktnom duelu sa Dimitrijem Kovacevicem.

U Realu glavna snaga ekipe su undersize 5 Dimitrije Kovacevic i cetvorka Icitovic. Oni su konstantni cele sezone i nose ekipu, spoljna linija na momente blesne, ali nisu toliko konstantni, pre svega Carapa i Stevanovic. U svakom slucaju Realu od ovog kvarteta zavisi sve.

Od 17i15h igra se cacanski derbi Borac (drugo mesto isti skor 18/4 kao Mega) protiv Cacka 94 (sedmo mesto skor 12/10).
Obe ekipe sam bas uzivao da gledam kad god sam imao priliku. Borac mi je sto se same igre tice mozda i najsimpaticnija ekipa uz Spartak. Bojim se samo kakva ce biti mogucnost ovih momaka jer su svi nosioci ove, osim Radovica koji je godinu dana mladji, ekpie 06' i ne vidim da ce im biti pruzena prilika u prvom timu Borca. Tatic koji kao neka undersize cetvorka mene igrom podseca na prvotimca Pavla Nikolica. Curcic koji je najbolji bloker prvenstva, centar koji se jako lepo krece i trci i ima odlican tajming za blokadu. Cist skorer kakav je Bugarcic, nizi plejevi kao sto su Radovic i Nikolic i jedan sjajan Ivkovic koji sve to lepo povezuje. Ovo je bas tim i steta je sto ce ih zivot i karijera razbiti verovatno na razne strane.

Cacak 94 sa druge strane ima nosioce koji su 08' a to su Maksic, i blizanci Vukasin i Bogdan Zekavica. Priliku dobija i 09' Jankovic uz malo starije 07' Jerkica i 06' Erica ova ekipa je po meni jedna od najperskpektivnijih. Svi ovi momci dobili su vec priliku i u prvom timu Cacka 94 na cemu posebno skidam kapu strucnom stabu i upravi kluba. Maksic, Jerkic i Bogdan Zekavica su igrali i za Dubai na kvalifikacionom turniru evrolige za juniore sto je isto mislim sjajna stvar za ove momke. Borac je favorit, ali perspektiva na strani Cacka 94'.

Konacno u 19i30 igra treceplasirana Mega sa skorom 15/7 protiv sestoplasiranog BKK Radnickog sa skorom 12/10.

Mega se na u19 ABA pojavila u najjacem sastavu. Skinula je prvotimce Kayila i Kroflcica, vratila iz OKK Abdarmane Sibija, Vojinovica i Srzentica i uz to se dopunila Lukom Illesom pozajmicom iz Partizana, sa vec postojecim nosiocima igre u juniorskoj ligi Backom, Danilovicem, Ostojicem, Musikicem to je delovalo kao kaznena eksprdicija. Pogotovo pod obrucem sa 3 dominantna centra Sibijem, Backom i Ostojicem. Ukoliko to isto uradi i sada Mega nema konkurenciju na ovom turniru, ali sa kojim sastavom ce ovde nastupiti to me zivo zanima.

BKK su tokom cele sezone vukle njihove dve udarne igle generacije 07, a to su Luka Ivanovic na pleju (najbolji kradljivac lige) i Lazar Stojkovic (4/5) jedan od boljih blokera lige. BKK je na utakmicama kad im je bila frka spustala i Marka Tofoskog 06' koji je ove sezone uz Pena bio najbolji igrac Krstasa u KLS. Tako da ocekujem njegov nastup i sad, sto ce mozda baciti Ivanovica u drugi plan, ali takav je zivot.
Korisnikov avatar
By Karaburac
Na kontrolnim treninzima U18 ako nisam nekog promasio samo Bikic pozvan kao 2008', svi ostali 2007'.

Deluje mi da je bilo prostora da se bar neko iz 2008' pozove, pogotovo od nosilaca sa proslog U16 ( Danilovic, Beljic) ili recimo zvanicno najbolji kadet u kadetskoj ligi Bogdan Zekavica.

Inace, od pozvanih koji su nastupali u JLS nemam iznenadjenja. Mislim da su svi zasluzili poziv. Ostali su mi manje poznati.
  • 1
  • 333
  • 334
  • 335
  • 336
  • 337
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]