Karaburac napisao:@Alonzo86 problem je sto mnogi ljudi koji rade naskok iz dva kontakta to ne urade kako treba, vec se bukvalno zalete kao na dvokorak i onda se zaustave sa prijavom da su napravili naskok... To dobro znam jer sa jednim takvim likom igram u ekipi vec evo 15 godina i do dan danas ne mogu da mu objasnim da nije upravu kad se buni.
Inace pivotiranje iz naskoka, uz dodavanje finte suta kao elementa, je meni jedna od omiljenih stvari, bilo iz dva kontakta ili iz jednog. Samo sto je nezgodno zaista da sam procenis kada si napravio korake, a kada nisi. Nekad se malo ''zaigras'' pa napravis vise od jednog pivota, a onda ni ne osetis kad si pomerio stajnu nogu, pogotovo ukoliko si sve vreme u kontaktu sa odbranbenim. Druga stvar gde mnogi grese je sto nakon pivota, moras da se dignes na sut istovremeno sa obe noge, a ima dosta ljudi koji u trenutku suta odignu prvo stajnu nogu (primer za to je i onaj cuveni klip kad Bodiroga vrti Karmela, ali jbg Bodi je Bodi pa mu nisu svirali).
Sve je to meni jasno sto ti pricas, i ako krenes da silno penetriras ka kosu i kao satro zaustavis se, jasno da su koraci, ali ono, zaustavljanje iz dva kontakta i kad je ocigledna namera i kad cak ne ides direktno ka kosu, odnosno ne probijas, pa pivot se cesto sudi kao koraci.
Secam se na utakmici 2009. kad smo igrali protiv Slovenije, Erazem Lorbek je to uradio i Sarenac je prokomentarisao "Oduvek sam mislio da su ovo koraci, ali sudeci po ovome nisam u pravu" jer naravno sudija nista nije zvao, naci cu bas danas taj dogadjaj na jutjubu pa cu okaciti, sto mi govori da masa ljudi ne kapira to, i da masa neiskusnih sudija koji pri tom nisu igrali kosarku jos vise ne kapiraju.
A to za Bodirogu, ma da, koraci ko vrata, jasno je da posle pivota moras da skocis sa obe noge.
I samo da dodam, na utakmicama kod sudija za koje sam znao da ne zovu korake za pivot posle zaustavljanja iz dva kontakta, sam gomilu poena davao nakon zaustavljanja, fejk shut, pivot, shut. Do duse sve je to bilo u mladjim kategorijama, ja nisam ni do juniora dogurao