Skup tema koje govore o tehnici, taktici, statistici ...
By Nikola44
Dobro, nije ni provlacenje neki bauk u kosarci,ima dosta tezih stvari,za provlacenje ti je najpotrebnija agilnost i situaciona inteligencija da prepoznas situaciju, dovoljna je cak i prosecna tehnika driblinga za to....Kod nas je to vidljivo vec u juniorskoj kategoriji i reapizacija je iz toga na prilicno visokom nivou, pogotovo ako je visoki igrac "balvan" :)
Korisnikov avatar
By Lika
Lika napisao:Ja sam uvijek isao kroz blok :D
Mislim da se ovdje nisam dobro izrazio. Htio sam reći da nisam išao kroz rupu između igrača, nego kroz igrača :D
Korisnikov avatar
By Vincent Vega
Nikola44 napisao:Dobro, nije ni provlacenje neki bauk u kosarci,ima dosta tezih stvari,za provlacenje ti je najpotrebnija agilnost i situaciona inteligencija da prepoznas situaciju, dovoljna je cak i prosecna tehnika driblinga za to....Kod nas je to vidljivo vec u juniorskoj kategoriji i reapizacija je iz toga na prilicno visokom nivou, pogotovo ako je visoki igrac "balvan" :)
Ovo mi je zanimljivo. Uvek se iznenadim kad vidim Dragana Milosavljevica da to uradi. Ove sezone je par puta prosao, ili iznudio faul. Estetika nula bodova, ali prodje.

Edit: Liko, ja sam iz prve shvatio sta si hteo da kazes. Potpuno te razumem :D
Korisnikov avatar
By Karaburac
Lika napisao:
Lika napisao:Ja sam uvijek isao kroz blok :D
Mislim da se ovdje nisam dobro izrazio. Htio sam reći da nisam išao kroz rupu između igrača, nego kroz igrača :D
Ja sam zaista isao kroz blok, ali uglavnom u odbrani :D
By Nikola44
Gagi je sa 15-16 godina bio prva napadacka opcija, sve te stvari je sa lakocom radio,ulaskom u seniore se to izgubilo, mozda zbog prebrzog sticanja misicne mase,postao je samo specijalista za odbranu....A za Gagija i estetiku se slazemo :)
Korisnikov avatar
By GetBuckets
Prvo bih da pozdravim sve clanove foruma posto mi je ovo prvi post :-)
Forum pratim vec dugo vremena pogotovo mladje kategorije i vidim da se u ovoj temi pricalo i o fizickim predispozicijama pa bih voleo da pogledate moje i da kazete sta mislite? :-)
Dakle evo predispozicija:
Imam 15 godina visok 181cm,tezak 69kg,igram na pozicijama 1 i 2.
Po recima trenera sam brz i eksplozivan dosta sutiram trojke iz svih pozicija.
Cesto igram dvojku iako nisam bas visok haha,i volim da resavam 1 na 1 tj. da mi oslobode stranu za izolaciju.
Sutiram levom rukom,a u driblingu mi je jaca desna mada je i leva dosta dobra.
Sto se tice odraza mogu da dohvatim obruc ali ne jos da zakucam.
Razigravam saigrace mada iskreno mnogo vise poentiram.
To je to ukratko o meni.
Sta mislite i da li cu porasti verovatno bar do 190?
Neki veci klubovi me traze vec da dodjem na probe kod njih bez obzira na visinu.
E da treniram sa 97 i 96 godistem.To jest dve i tri godine stariji igraci.
Hvala unapred :-)
Jos nesto,odlucio sam ovde da pitam za predispozicije posto vidim da su se mnogi od vas bavili kosarkom ili bave jos a i vidim znate puno o mladjim kategorijama a ja mnogo tih igraca znam.
Hvala jos jednom :-)
Korisnikov avatar
By rudonja
GetBuckets napisao:Prvo bih da pozdravim sve clanove foruma posto mi je ovo prvi post :-)
Forum pratim vec dugo vremena pogotovo mladje kategorije i vidim da se u ovoj temi pricalo i o fizickim predispozicijama pa bih voleo da pogledate moje i da kazete sta mislite? :-)
Dakle evo predispozicija:
Imam 15 godina visok 181cm,tezak 69kg,igram na pozicijama 1 i 2.

Haha, dobrodosao na forum! Neozbiljno je da te procenjujemo koliko ces porasti, ali ako imas visoke ljude u porodici (posebno po majcinoj strani, ujake itd) postoje sanse da dobacis do solidnih visina, ali sve je ovo neozbiljna procena, jer imas, Boze zdravlja, jos bar 3 godine za fizicki razvoj.
Korisnikov avatar
By Karaburac
Nisam siguran da je to naucno dokazano, ali ima logike. Kao sto ima logike da te odredjene vrsta sporta ''skracuju'' jer vrse veliki pritisak na kicmu u formativnim godinama, na primer gimnastika.
Korisnikov avatar
By GetBuckets
Da,ima logike ali nisam nikad radio neke posebne vezbe za to.
Vise pokusavam da nadoknadim sutem,eksplozivnoscu i brzinom te fizicke nedostatke.
Ono sto me da kazemo "nervira" mada jos nije uticalo na mene je to sto nasi treneri(iz Srbije sam) mnogo forsiraju akcelerante.
Igrace koji mozda fizicki dominiraju ali im je kosarkaski IQ manji od broja patika koje nose.
Dominirace oni u mladjim kategorijama ali sta kad budu seniori?
Igrac na primer koji ne zna pik lepo da postavi ali je visok ili jak imace 35 minuts minutazu mada samo gura,zabija.
To nema svrhe.
Pa jedan Real Madrid je prosle godine imao juniora Dani De La Rua koji je 178 cm znaci nizi od mene ali on ima znanje,pamet.
Decko moze da iskoristi brzinu prodor da navuce akcelerante pa asistira,moze da pogodi trojku,ide na prodor bez straha od blokade,ima samopouzdanje.
Mislim da je to mnogo bitnije.
Pa prosle godine je on izneo na Voju Stojanovica koji je nzm tacno oko 202 tako nesto ulaz i pogodio lagano.
Zato sto Voja misli da moze da mu lupi blokadu jer je visok jer je npr Dani fizicki inferioran,a ipak nije uspeo.
Na to treneri treba da obrate paznju.
Jer akceleranti ce izgubiti tu dominaciju ali neko ko ima npr 50% za 3 ne moze to da izgubi.Pokvarice mozda ali vec posle par treniniga njemu se memorija suta vraca,to nema veze s fizikalijama.
A mnogo je bitnije...
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 30
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]