Skup tema koje govore o tehnici, taktici, statistici ...
BogdanB napisao:@SG

možda ne želi da se zna odakle je i koji klub a ti zapeo pa koji grad,koji grad :)

Sent from my HTC One X using Tapatalk 2
Ocigledno da nece da kaze, ali to je od krucijalnog znacaja za njegov kosarkaski zivot :)
By Bozidar77
Ma manji grad u RS...Dobro poslušaću vaš savet, ali ja sam mislio da bih se dobro snašao u igri 5na5 sa svim segmentima koje sam pomenuo...Mislim znam ja da je košarka timski sport i sve to, ali kada vidim današnje plejeve tipa Gordić koji ima sasvim običan ulaz bez bog zna kakve finte i prilično solidan šut, i onda ili puca za tri poena ili ide na ulaz, pa ga fauliraju, bacanja i to...Mislim uglavnom evropska košarka se i svodi na to, skoro niko ne radi crossover, a meni košarka toliko jednostavno izgleda uz taj pokret...Izbaciš čovjeka i onda ili ideš na ulaz, tamo ili dobiješ bacanja ili ako imaš odličan šut, čim ga izbaciš pucaš za dva...mislim nije to tolika filozofija...A opet što se tiče timske igre, dok sam ranije trenirao vežbao sam ja i zonu i sve to, ali mislim da se kroz mesec-dva može uklopiti u nekakvu timsku igru...

Hoću reći mislio sam da je presudan individualan rad...da se ne bih gubio previše u tim taktikama, jer se sve one svode više-manje za akcije na centre itd...Kao što gore neko reče šanse su 1% da se nešto ostvari u evropskoj košarci, ali opet mislim da se šanse povećavaju sa tim načinom treninga...e sad...
By Bozidar77
Jer ja sam imao viziju da treniram na taj način dve godine, i onda se prebacim ovamo u klub odigram jednu polusezonu, i ako onda zablistam odem negde na probu...E sad sve bi zavisilo koliko bi taj klub bio jak(taj za probu) od moje igre u ovom lokalnom :D...Mada nema razloga da se ne vrati uloženi trud...Mislim iluzorno je o tome pričati sad u ovom momentu, ali ja imam ideju, pa vi vidite :mrgreen:
Korisnikov avatar
By Karaburac
Ako nikad nisi igrao kosarku 5na5 i izadjes na teren pogubices se kao da si dosao da igras sasvim drugi sport. Sve i da imas najbolju kontrolu lopte moras da imas osecaj za prostor koji samostalnim treningom ne mozes da dobijes... Moras da imas osecaj za saigrace koji samostalnim treningom ne mozes da dobijes... Koja dodavanja mogu da prodju, koja ne mogu... Kako mislis da naucis odbranu da igras sam? Znas li kako izgleda kada treba da sutnes, a sve vreme te juri igrac visok 2 metra sa jedinim ciljem da te blokira i ne da ti da primis loptu? Da li mozes da pogodis bacanja kada te centar otrese kao slinu na parket kad se zaletis na ulaz? Mislis da ces imati odlican sut i kada ti budes morao da juris igrace po terenu, pa posle 20-30 sprinteva u konstantnom kontaktu krenes da sutnes, a osetis bol u ramenu pa nemas pojma koliko jako bacas...

To su stvari koje sam ne mozes da naucis. To se uci od saigraca i to se zove iskustvo. Racunaj da ti momci u kojem god klubu igrali igraju kosarku najverovatnije od neke svoje 10 godine (u proseku) i ti planiras da se pojavis sa 19 godina i da izdominiras momentalno nad tim momcima koji igraju vec 9 godina kosarku? Ambiciozno, ali potpuno nerealno. Ti sa svojom visinom jedino plej mozes da budes, kao takav moras da organizujes napade, kako ces se snaci kad to nikad u zivotu nisi radio?

Individualan rad je odlicna stvar, ali nemoguce je individualnim radom pripremiti se za ono sto te ceka, pogotovo ako nikad nisi igrao kosarku 5na5. Ti na individualnom treningu igras pod uslovima koje sam sebi odredis protiv nekog zamisljenog protivnika. U stvarnoj igri to nije tako. Naleteces i na igrace koji ce te stipati, udarati pesnicom u stomak, kolenom u butinu, sekirom po rukama, laktom u glavu... Mislis da ces nauciti od toga da se stitis tako sto ces sam trenirati? Neces, budi uveren. Dakle sto vise igraj, sa sto razlicitijim protivnicima, a to jedino mozes u nekom klubu. Sve i da si tehnicki najbolji igrac na svetu, ako nemas osecaj za ove stvari tebi ce trebati nekoliko godina da se priviknes na njih...

Zato pravac u klub, na trening, na utakmice, pa da nam javis kako je proslo!
Korisnikov avatar
By Vincent Vega
Karaburac napisao:. Naleteces i na igrace koji ce te stipati, udarati pesnicom u stomak, kolenom u butinu, sekirom po rukama, laktom u glavu...
Ma nece, Rasko ce do tada da ode u penziju (a ni ti vise ne igras) :mrgreen:
Inace, post je profesorski :clap:
Korisnikov avatar
By Gaja
Slazem se sa svima sto ti rekli za kosarku.Ja sam jednom igrao (bolje reci probao) 5-5 i to je totalno druga dimenzija, 100 ljudi oko tebe, nemas gde da se pomeris, obicna kontra ti se cini kao neorganizovana jurnjava, pod kosem lik za dve glave visi od tebe....Sutnuo sam samo jednom i dao kos i to je to od mene.Sto je zanimljivo to smo igrali protiv gluvonemih i izgubili :lol:
Korisnikov avatar
By Yopitsch-Kurz
Bozidar77 napisao:Šta mislite ljudi da li je u savremenoj košarci mala visina 175cm i težina 70kg-72 kg. Mislim ajverson je bio oko 183/75kg... tako da je slično, a opet svi znamo kakav je igrač bio. U NBA jesu svi napucani ali je ipak pitanje koliko je to važno jer se svuda (relativno) lako svira faul, mislim nije to ragbi...E sad mogućno je i imati na tu visinu preko 90 kg, ali opet za to su potrebne neke stvari koje su previše nerealne za mene...Dakle sve u svemu sa takvim statusom može li se nešto napraviti u ozbiljnoj košarci, šta vi mislite...Ako uzmemo u obzir sve ostale segmente koji su na maksimalnom nivou eto sem te sitnice koja i nije bas toliko minorna :D
Dakle brzina,crossover,skok ali slaba genetika...Da ne bataljujem? :evil:
Brate ako si kao Ajverson bilo bi gre'ota da batališ. Malo zbog tebe a mnogo više zbog navijača i ljubitelja košarke.
Korisnikov avatar
By Gale
Gaja napisao:..Sto je zanimljivo to smo igrali protiv gluvonemih i izgubili :lol:..
Jbga, kad su oni ekipa koja se kapira pogledom...

Nisam mogao da se suzdržim! :D

Izvinjavam se!
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 30

Калина је баш успорио.. Изгледа да га полако сти[…]