Ovu repku sam pratio sa približno sličnim žarom kao što sam pratio KKP u godini posle Duleta, kada smo bačeni lavovima kao mrtva riba. Mnogo su mi svi dragi, od trenera, preko igrača, iskrene simpatije gajim i prema pomoćnicima Tomoviću i Jovanoviću, jedino čega se gadim je NČ i donekle Neša Ilić, ali jbg ne živimo u Norveškoj nego u Srbiji...
Ruku na srce gledao sam samo 4/4, jer pre toga obaveze oko klinca nisu dale, ali sam pratio preko box score razvoj situacije povremeno.
Mnogo mi je drago da je Pionir bio lepo posećen, mnogo je bitna pobeda i na kraju način na koji se ostvarila je još veći i bitniji za nastavak i selektoru i igračima zbog samopouzdanja. Iskreno sam i ja očekivao mnogo lakši meč, ali šta je tu je, momci su pokazali zube, stisli kada je trebalo i to je bilo dovoljno, uz iskreno ozbiljne % šuta u 4/4 sa naše strane.
Miljenović skoro pa tripl dabl u debiju za repku.

Ja rekoh onda da se ključevi daju Jaretu, jer nisam bio siguran da će Stefan igrati, ali eto, dečko je ono što nam je trebalo u ovim prozorima. Ima sve, može sam, može za druge, dovoljno kvalitetan za ovaj nivo košarke, mislim da će dosta da napreduje ove godine u Zvezdi, bez obzira na minutažu. Ona dva promašena bacanja su bacila senku na sve, ali ajde posle je pogodio, a i tako se postaje šampion. Njemu bih i u Sarajevu dao ključeve opet, nema tu greške.
Bogoljuba sam mislio da ćemo više koristiti, na kraju 10ak minuta, ali kakva epizodna uloga ala Kalina u najboljim danima, svaka čast dečku na tome kako je prihvatio tu novu ulogu, jer evo dve godine je prva violina i zvezda Mege, a i u onom nekon prošlom prozoru je bio prva opcija kod Karija. Jasno da je Tanasković imao svoj dan, ali mislim da bi on mogao malo više da se koristi i da se obavezno proba u kombinaciji sa Tanskovićem 4-5 u nekim varijantama. Tanasković isto dosta dobar, koristan, neprimetan a prisutan na obe strane terena, pohvale i za njega.
Anđušić sa nekom energijom koju je retko pokazivao u KKP, ali koja je značila na kraju i pogodio onaj jako težak šut, ali eto nije preterano on nešto drvio, nije divljao, nije radio ono što ne zna da radi. Čak 4 skoka, i to otprilike svi u 4/4, vrlo zanimljivo i bitno.
Jaramaz pogodio onu mnogo važnu trojku za izjednačenje na isteku napada nakon 0/4 za tri, posle promašio još jednu, ali eto. Imao je doduše neke glupe faulove, ali eto kao sekundarna opcija ok skroz za prozore.
Ristić, što se kaže kapiten kapitenski, neverovatna partija iskreno za 18 minuta 24 poena 10/10 iz igre, 5 skokova, kapa dole za sve momčino!
Mislim da će biti zanimljivo protiv Bosne, priključuju se Dobrić umesto Radanova i Dangubić umesto Barne verovatno... Time dobijamo dosta na čvrstini, mislim da neće biti problema protiv BiH, ako se bude igralo kao sinoć u 4/4, opet sa nekim rasterećenjem će se ići, ali opet se ulazi u ulozi favorita.
Najveća prednost ovih kvalifikacija i ovog našeg sastava treba da bude ta da će ovi momci moći da igraju otprilike svaki put, sem ako nisu povređeni, mislim da je to dovoljno dobra osnova i da će se po mogućnosti to jačati sa nekim EL igračima kad bude bilo prilike i potrebe, ali da se može raditi kao sa "stalnom postavkom", što selektoru sigurno da mnogo znači, ali i igračima.
Još jedna opaska, nije mi jasno zašto KKP nije pustio nikoga da dođe na utakmicu, da li je to neki interni rat protiv CZ i NČ ili šta, ali mislim da to nije ni normalno ni poželjno u ovakvom trenutku, pogotovo što su od utorka momci bili slobodni. S druge strane u utorak su igrali samo Vanja (23 minuta) i Aleksej (13 minuta), dakle Lakić je mogao da bude u sastavu kad je već bio na širem spisku repke, a mislim da bi Alekseju značilo da bude uz ovaj sastav jer tu treba da pripada...
Drago mi je da je Vasa sinoć bio tu sa momcima, nije imao dozvolu Hapoela da igra, ali je došao i bio s ekipom, to sigurno da mnogo znači i njima i selektoru.
Idemo dalje, radujem se svakom uspehu ove ekipe kao da ja igram!
Za kraj, vratio bih se na fenomen Neše Ilića, ne znam zašto je on zadržan, mogao je i umesto njega neko nov da se pojavi, mislim da je i on izgurao svoj mandat već dovoljno. Ako se ne varam on je i kod Saleta bio na toj funkciji?