Teme vezane uz sve reprezentacije
Korisnikov avatar
By Em..
Gale

Jasno mi je zbog cega si o ovome pisao - zato sto posle svakog poraza krece prica o atmosferi (sto, meni se cini, ne stoji, ali dozvoljavam mogucnost da su mi te price promicale posle brojnih poraza). Jasno mi je i da atmosferu kao faktor smatras trivijalnom, i to postujem, nisam ni pokusala da te ubedim u suprotno. Dakle, sa razumevanjem poente posta nisam imala problema.

No, poenta mog posta izgleda jeste ostala nejasna. Pokusacu da razjasnim. Nije bitan kontekst ni vreme u kojem su misli zapisane (konkretno misli o spoljnoj liniji, odnosno Bogdanu kao balansu), jer ja nisam ni pokusala da ih osporim, niti moj post iskljucuje njihovu tacnost. Pokusala sam da rasturim vezu izmedju fascinacije atmosferom i naduvanih ocekivanja. Premda nisi mislio na mene, vec govoris nacelno :D - pokusavam na licnom primeru da pokazem da fasciniranost atmosferom ne proizilazi nuzno iz naduvanih ocekivanja. Moja ocekivanja nisu bila velika, a atmosfera me fascinira. Zasto sam ukljucila u tu pricu nasu diskusiju o spoljnoj liniji, odnosno teoriju o Bogdanu? Da ne bi morao da mi verujes na rec da moja ocekivanja nisu bila velika, kad vec na stolu stoji moja (nebitno da li je tacna) tvrdnja da Saletova spoljna linija nije znacajno bolja u odnosu na one koje su se borile za peta, sesta mesta, te da ni moja ocekivanja samim tim nisu narocito velika.

Drugi razlog zbog kojeg sam posegla za tvojom teorijom o znacajno boljoj spoljnoj liniji, odnosno Bogdanu kao balansu - jeste da osporim samu tezu o naduvanim ocekivanjima. Dakle, ni tu ne dovodim u pitanje teoriju o znacajno boljoj spoljnoj liniji i Bogdanu kao balansu... ali ako je ta teorija tacna, onda su i nesto veca ocekivanja opravdana, tj. nisu naduvana. Ako je, primera radi, znacajno bolja u odnosu na 2010. kada smo igrali polufinale, zasto je ocekivanje da se nacini korak vise (ili cak ostvari istovetan rezultat, ako smatramo da nam je finale tada ukradeno) sa znacajno boljom spoljnom linijom - naduvano?

Tvoja teorija o spoljnoj liniji i Bogdanu kao balansu je, meni licno, i dalje zanimljiva (uprkos porazu), ali ona ocekivanja cini opravdanim, a ne naduvanim.

Nijednu tvoju misao vezanu za parket nisam pokusala da osporim prethodnim postom. Svesna sve svoje limitiranosti ne bih se ni usudila. Ali da fasciniranost atmosferom nazivas neopravdanom i dovodis u vezu sa naduvanim ocekivanjima... cim nam rezultat nije po volji, odmah zavere (i tu, zapravo, dolazi do stavljanja moje fascinacije u pogresan kontekst; iako nisi mislio na mene, vec govoris nacelno :D), pri cemu ides toliko daleko da u pricu ukljucujes i Novi Sad, cijoj je atmosferi sam selektor posvetio svoje obracanje javnosti, a ne mi navijaci - e to ces da izvines. :D

Ukupno uzev, tvoje zapisane misli su meni veoma, veoma zanimljive za citanje, i ovaj mali incident tu nista ne menja. Posto si mi diskreditovao smajlije, pokusacu ovim iskrenim komplimentom da popravim stvari, nadam se da ce upaliti.
Korisnikov avatar
By Karaburac
dovlimir napisao:
Poska napisao:Са свима здравима и у свом елементу, бићемо топ. Калинић ће морати да поради на бацањима, или на глави, што се тиче тог сегмента. Ротација Боби-Милутинов и мени се уопште не свиђа Ерцег. Мада опет не знам кога бих ставио на његово место. Богдан да се опорави, и биће то скроз друга прича. Сви су подбацили на крају, и тим и селектор. Да им Мута није сугерисао да шутирају више?!

Едит: Сетио сам се, Јокића!
ovaj Janković iz Mege je odličan skakač, jak kao bik, dobar finišer na i oko obruča, ali zato šut... užas.
Jankovic je skakac tipa Macvan, nizak lik, relativno atletski limitiran sa snaznim nogama i dobrim pozicioniranjem (gradjenjem), ali to tesko prolazi na visem nivou. On moze tako mozda Mitrovica da izgura ili cetvorke tog kalibra, ali kada ti dodje lik od 210cm koji je atletski potentniji, a ti se sa 204 oslanjas samo na pozicioniranje onda ti lik skida lopte sa glave i malo toga pomaze. Daleko od toga da tvrdim da dobro gradjenje nije bitno, ali ako lik kojeg gradis ima 15cm duze ruke i skace 25cm vise od tebe, cesto i ako uspes da ostvaris bolju poziciju on ce ti skinuti loptu.
Korisnikov avatar
By Peja
Sale pljuje po svima , Muta na VMA, Teo vrv negde naduvan..

Ocigledno da je njima ovo bas previse znacilo i da ce proci dosta vremena dok se ne oporave
Korisnikov avatar
By Em..
Bogdan, Zex

Na polnu pripadnost se nisam pozivala, a nema ni potrebe, jer trabunjam na osecaj potpuno isto kao i vas dvojica. :D
Korisnikov avatar
By Mikoni
Karaburac napisao:
dovlimir napisao:
Poska napisao:Са свима здравима и у свом елементу, бићемо топ. Калинић ће морати да поради на бацањима, или на глави, што се тиче тог сегмента. Ротација Боби-Милутинов и мени се уопште не свиђа Ерцег. Мада опет не знам кога бих ставио на његово место. Богдан да се опорави, и биће то скроз друга прича. Сви су подбацили на крају, и тим и селектор. Да им Мута није сугерисао да шутирају више?!

Едит: Сетио сам се, Јокића!
ovaj Janković iz Mege je odličan skakač, jak kao bik, dobar finišer na i oko obruča, ali zato šut... užas.
Jankovic je skakac tipa Macvan, nizak lik, relativno atletski limitiran sa snaznim nogama i dobrim pozicioniranjem (gradjenjem), ali to tesko prolazi na visem nivou. On moze tako mozda Mitrovica da izgura ili cetvorke tog kalibra, ali kada ti dodje lik od 210cm koji je atletski potentniji, a ti se sa 204 oslanjas samo na pozicioniranje onda ti lik skida lopte sa glave i malo toga pomaze. Daleko od toga da tvrdim da dobro gradjenje nije bitno, ali ako lik kojeg gradis ima 15cm duze ruke i skace 25cm vise od tebe, cesto i ako uspes da ostvaris bolju poziciju on ce ti skinuti loptu.
Meni je manji problem skok sa igračem kojeg gradi, čuva. Više nemogućnost da skine nekom loptu, da blokira beka, da makar ozbiljnije zasmeta pokušajem neke blokade.

Takođe, protiv ozbiljnijih odbrana, možemo zaboraviti na njegov učinak u napadu. Tačno sam gledajući EP, zamišljao kako Mačvan završava pored Gasola, Gobera, Plajsa, Valenčijunasa...
Korisnikov avatar
By Karaburac
a problem je brate i na skoku cim sa strane pomoci mora da izadje iz klinca. On da bi gradio mora sve vreme da bude u kontaktu. Plus sto ni ne moze kvalitetno da pomogne.
Korisnikov avatar
By Zex88
Em.. napisao:Bogdan, Zex

Na polnu pripadnost se nisam pozivala, a nema ni potrebe, jer trabunjam na osecaj potpuno isto kao i vas dvojica. :D
Opomena pred ban zbog nepotpunih informacija! Ja trabunjam i kad mi je dosadno.. :D
Korisnikov avatar
By gramada
Ej a najbolje da smenimo sve igarce i pogotovo selektora i zavrsena prica.

Selektor je jos pre pocetka produzio ugovor do 2019 (hvala bogu sto je tako jer sada posle ovog zavrsetka EP-a svasta bi bilo u javnosti dali da se produzi ugovor) tako da je to reseno na vreme. Ja mislim da u ovom momentu nemamo boljeg selektora, nova snaga, koliko taj covek samo gleda pozitivno na stvari, koliko ima samo hrabrosti, kaze siguran sam u put za rio i da za dve godine osvajamo evropsko zlato, u prvi momenat sam shvatio da je malo ishutreno ali ipak nije i mislim da ce to uraditi. E sada sto se tice malo taktickog dela nadam se da ce u klubskoj sezoni trenirati na tome.
Sto se tice igrackog kadra bice 2-3 promene i nista vise, i netreba vece promene necemo svake godine ispocetka i menjati pola tima, da vidimo ako mozemo nesto oko centara ostalo mu dodje isto, dobre pripreme i pamet u glavu jer smo pali na tome a ne na jednog ili dvoje igraca.

http://www.b92.net/sport/eurobasket2015 ... id=1042847

Konacno i ovo da razresimo
Korisnikov avatar
By Heisenberg
Realno ovoj ekipi trebaju samo Bobi i Jokic i to je vec nebo i zemlja, takodje vidim Zagorac odigrao odlicno u pobedi nad prvakom Turske(19p), to nama treba igrac na krilnog poziciji koji ce da zatrpava kos, a ne da nam obe trojke budu specijalci za odbranu, skok ili sta vec.
Kad na to dodas malo cvrstine koju moze da donese npr jedan Jovic to je vec ozbiljan upgrade, ali ajde da vidimo ovu sezonu moguce je da neko neocekivano iskoci u prvi plan.
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 1165
KK Partizan 2025/26.

Od Pokua definitivno dižeš ruke? Ovo bi m[…]

Изунду и Ђуришић су ок потези..Чекамо даље планове[…]