- Uto Jul 23, 2024 11:36 am
Eto, završene su pripreme.
Najveće otkrovenje mi je Petrušev, stvarno je odlično odigrao ove mečeve. Molim Boga da taj prokleti Vezenkov dođe u Olipijakos što bi automatski značilo da se Filip vraća u Zvezdu.
Inače sam oduševljen našom snagom na krilnom centru dugoročno gledano (Petrušev i Jović), mada je ovaj drugi, iz logičnih razloga, skroz van forme i pitanje je da li će proigrati na OI. Svakako, tu poziciju imamo pokrivenu u narednih 10-12 godina.
Dobrić je dobro odigrao i zabetonirao se na poziciji klasične trojke , mogao bi biti tihi heroj našeg potencijalnog uspeha u Parizu. Baš se isprofilisao u odličnog igrača.
Avramović se od solidnog klupskog igrača postepeno ubacio u mod vrhunskog reprezentativnog plejmejkera i nenametljivog vođu ekipe. Tim duhovno leži na osovini Avramović - Bogdanović - Jokić.
Micić ima ogromnu reputaciju ali malo pruža, i ta iritantna nedorečenost je konstanta njegovog prisustva u reprezentaciji. Imam utisak da bi i Teodosić (prisilna penzija) i Topić (povreda) i Stefan Jović (pauza ovog leta) daleko više pružili ovoj ekipi dok se Avramović odmara.
Što se tiče šuterske snage sve oči su uprte u Bogdanovića. Gudurić je razočarenje, godinama stagnira ili nazaduje, pati se i sa organizacijom igre i sa šuterskom sigurnošću. Kamo sreće da smo poveli Nedovića ili Đurišića, mislim da bi poenterski uspevali da odmene Bogija na 10-tak minuta dok je na klupi.
Avramović, Micić
Bogdanović, Gudurić
Dobrić, Marinković, Davidovac
Petrušev, Jović
Jokić, Milutinov, Plavšić