NBA, NCAA & High School Basketball, NBDL
Korisnikov avatar
By Valderama
milica napisao: Pon Nov 18, 2024 6:40 pm Trenutno imaju drugi najbolji početak lige, izjednačeni sa šampionskim Hjustonom, iza onih istorijskih Voriorsa:
https://www.espn.com/nba/story/_/id/423 ... ba-history
Primetih da smo mi aktivni savremenici (aktivni u smislu punog praćenja i masksimalnog uvida u NBA dešavanja) rušenja brojnih NBA rekorda: Lebron najbolji poenter lige, Golden Stejt najviše pobeda u regularnom delu sezone, Klivlend najbolji start svih vremena, Vestbruk prvi po broju tripl-dablova...

Šta misliš može li Jokić završiti karijeru u TOP 3 što se tiče poena, skokova i asistencija?

Stižeš li da gledaš mečeve?
Korisnikov avatar
By Valderama
Ma mislio sam više na to da bude 3. najbolji poenter lige svih vremena, treći najbolji skakač lige svih vremena i treći najbolji asistent svih vremena.

Što se tiče trke po broju tripl-dabl partija, siguran sam da će prestići Medžika, Oskara Robertsona i Vestbruka.
Korisnikov avatar
By milica
Valderama napisao: Uto Nov 19, 2024 4:20 pm Ma mislio sam više na to da bude 3. najbolji poenter lige svih vremena, treći najbolji skakač lige svih vremena i treći najbolji asistent svih vremena.
Ne verujem.
Po pojedinačnim parametrima ga na tim listama koči postepeni razvoj, pa bi morao baš dugo da igra da dostigne velikane koji su bili tinejžerske ale.

Poeni:
https://www.nba.com/stats/alltime-leade ... tegory=PTS
Po poenima je treći Karl Meloun sa 36928 poena. Ako bi Nikola svake sezone postizao po oko 2000 poena (što je na 80 utakmica nekih 25 poena po meču do kraja karijere), trebalo bi mu preko 11 sezona (uključujući i ovu). Morao bi da igra i da postiže te brojke do 40. godine.
Nije mnogo verovatno.

Skokovi:
Treći na listi svih vremena je Džabar sa 17440. Ako bi Nikola postizao oko 900 skokova godišnje do kraja karijere (što je na nekih 80 utakmica godišnje prosek od 11 do kraja karijere), morao bi da igra takođe 11 sezona, do 40. godine.

Fun fact: na ovoj listi Nikola Vučević je u Top 50 kao 47. Svaka čast!

Asistencije:
Treći na listi svih vremena je Kris Pol sa 12011.
Ako bi Nikola postizao oko 700 godišnje (što je na nekih 80 utakmica godišnje prosek manje od 9 do kraja karijere), morao bi da igra još 10 sezona, do 39. godine. Tu je još i najbliži...

Elem morao bi do neke 39. ili 40. godine da igra i više utakmica godišnje nego Lebron u poslednjoj deceniji...
Korisnikov avatar
By Valderama
Gledam listu i vidim da su Karmelo i Šakil skoro izjednačeni po broju poena :geek: , bejah u tripu da je Šak mnogo dominantniji od njega što se tiče tog statističkog parametra.

Nedavno sam čitao Vučevićev intervju u kome je izjavio da je još željan treniranja i utakmica, kao i da ne razmišlja o penziji.
Korisnikov avatar
By milica
Valderama napisao: Uto Nov 19, 2024 8:15 pm Gledam listu i vidim da su Karmelo i Šakil skoro izjednačeni po broju poena :geek: , bejah u tripu da je Šak mnogo dominantniji od njega što se tiče tog statističkog parametra.
Istina.
Mislim svi smo znali da je Karmelo skorer, ali čovek je na kraju u Top 10 svih vremena...

Nedavno sam čitao Vučevićev intervju u kome je izjavio da je još željan treniranja i utakmica, kao i da ne razmišlja o penziji.
Rekao je to i u jednom podkastu, i da još ne zna šta će raditi posle...
Trač odatle: Nisam znala da je oženio sestru Saše Pavlovića, pravi se košarkaška dinastija :D
Korisnikov avatar
By Valderama
Ne znam koga mi imamo u vrhu tih statističkih postignuća. Stojaković je jedno vreme bio 3. ili 4. igrač na večnoj listi po broju postignutih trojki. Ispred njega su bili samo Džejson Kid, Rej Alen i Redži Miler. Sad je sigurno pao jer su ga prestigli igrači tipa Kari, Tompson, Harden...
Gde je tu čuveni Korver? :mrgreen:

Kad budeš dokona :D iščačkaj mi informaciju sa koliko poena, skokova i asistencija je Divac završio karijeru.

Bogdan ili Saša Danilović? Kome daješ prednost? :P
Korisnikov avatar
By milica
Valderama napisao: Sre Nov 20, 2024 12:35 am Ne znam koga mi imamo u vrhu tih statističkih postignuća. Stojaković je jedno vreme bio 3. ili 4. igrač na večnoj listi po broju postignutih trojki. Ispred njega su bili samo Džejson Kid, Rej Alen i Redži Miler. Sad je sigurno pao jer su ga prestigli igrači tipa Kari, Tompson, Harden...
Gde je tu čuveni Korver? :mrgreen:
Jesu ga prestigli, i to ne samo oni, jer se sada šutira mnogo više trojki:
https://www.nba.com/stats/alltime-leade ... egory=FG3M

Šteta što ne igra u ovoj eri...
Elem, Kari je prvi, Harden drugi, Klej šesti, Korver sedmi, a Peđa 30.
Dobra vest: Bogi je takođe upravo ušao u Top50 :dance:

Divac je na tim listama 34. po ofanzivnim skokovima, i 41. po defanzivnim, koje se odvojeno prate od 1973. Starije generacije su samo na listi ukupnih skokova...
https://www.nba.com/stats/alltime-leade ... tegory=REB
Kad budeš dokona :D iščačkaj mi informaciju sa koliko poena, skokova i asistencija je Divac završio karijeru.
https://www.espn.co.uk/nba/player/stats ... lade-divac
13398 poena, 9326 skokova, 3541 asistencija

Na listi svih vremena je 33. po blokadama, ima ih skoro isto kao Gober koji je mnogo čuveniji po zaštiti obruča...

Bogdan ili Saša Danilović? Kome daješ prednost? :P
Težak izbor.
Danilović mi je drag još od Evropskog u Zagrebu 1989.god., i svi pamtimo kucanje preko Sabonisa i trojke 7/7 protiv Niksa, ali bih pre izabrala Bogija, zbog dugovečnosti i nekontroverznog ponašanja...
  • 1
  • 1207
  • 1208
  • 1209
  • 1210
  • 1211
  • 1214
Svaštara

Ima li ovde ljubitelja Dejvida Linča? Danas je pre[…]

NBA

Milice gde si, gde si? :P

Rukomet