mmarko28 napisao:@Toine Antoine, znam da si expert za NCAA, ali moram da pitam. Zašto toliko ceniš Bryce Cotton-a. Gledao sam ga samo par puta i video sam da je dobar, ali toliko.... Deluje mi fizički jako slab, i da je više bek šuter zarobljen u telu pleja. Ako grešim, ispravi me. Hvala unapred.
Da je fizički snažniji i viši sada bismo o njemu pisali na NBA temi. Evo par razloga zašto cenim ovog igrača:
Prvo, generalno više volim igrače iz mid-major timova od onih iz najjačih ekipa. To mi je fetiš već godinama. Tako sam do pre dve sezone pratio skoro svaki meč Lehigh-a kako bih gledao C.J. McColluma, baš kao što sam pre toga jurio strimove za Weber State zbog Lillarda, ili za Davidson zbog Stepha Curryja. E pa i Cotton se donekle uklapa u takav šablon igrača koje volim da gledam i ima dosta sličnosti sa pomenutima. Dakle prvi razlog je - relativno mali tim Providence-a
Drugo (možda i najvažnije) je to što je Cotton šuter. I to rasan šuter. A za mene je šut osnova i vrhunac košarke.
Treći razlog je taj što sam ispratio čitav razvojni put ovog igrača: od trenutka kada je sedeo na klupi kao rezerva Marshonu Brooksu, pa do ulaska u petorku čisto kao spot-up šuter i konačno do momenta kada je dobio loptu u ruke i postao lider tima, završivši tranziciju iz šutera iz mesta u plejmejkera. Pri tom je jako brzo naučio da bude plej, da prenosi loptu, pravi prostor za sebe i za druge i konačno da asistira. Glavni razlog zašto izgleda kao bek šuter u telu pleja je to što je od njega i traženo aš to na Providence-u: da bude bek šuter u telu pleja. I pored toga što je bio prvi, drugi i treći napadač tima, opet je u seniorskoj sezoni udvostručio broj asistencija i došao do respektabilnih 6 po meču.
Na sve to nije igrač koji se krije samo iza šuta: zna jako dobro da probije i ne beži od kontakta i napadne koš, iako nije vrhunski atleta, niti fizički impresivan. Iako je visok 185cm imao je par spektakularnih kucanja na koledžu. Nije ni neko ko se štedi u odbrani, iako je na koledžu u glavnom igrao 35 minuta zone po meču, pa su individualne odbrambene vrline ili mana dobrim delom maskirane.
Po meni, on ima sve što jedan plejmejker treba da ima, pogotovo na evropskom nivou. Vreme će pokazati kakvu karijeru će napraviti.