skeske napisao: ↑Čet Feb 27, 2020 8:55 pm
Antoine napisao: ↑Čet Feb 27, 2020 10:04 am
Naši u NCAA
https://kosarkars.com/srbija-do-chattanooge/
Sta ocekujes od Urosa Plavsica? Imas li konkretniju sliku njegovih dometa? Ja sam ga pratio ali otkako je otisao tamo, nisam imao priliku da vidim napreduje li sta?
Inace, svaka cast za tekstove, uzivancija je citati
Hvala.
Pa vidi, kad ovako ovlaš pogledaš statse, 3.2 poena, verovatno bi ga preskočio kao gomilu momaka sa spiska, ali mislim da ima tu nešto kod njega, zato sam ga i malo opširnije pomenuo. On je jako dobro igrao u srednjoj školi, osvojio neki bitan turnir pa ga je Hurley doveo na Arizona State, ali je cela klasa freshmana tamo bila dosta jaka pa je Uroš pauzirao sezonu kao redshirt. Na kraju prošle sezone je došlo do promena u staffu Arizona State-a, pa je Plavšić to iskoristio kao osnov da pređe u Tennessee, veza je bio Dražen Zlovarić, koji je bio pomoćnik u srednjoj u kojoj je igrao, a pre toga je radio za Tennessee. E sad je tu ispala jebada, NCAA nije dozvolila Urošu da odmah zaigra za Volse, Tennessee se žalio, u mešuvremenu je prošlo pola sezone, tim se oformio bez njega a tek negde sredinom januara je dobio dozvolu da konačno zaigra. Sad se tek bori za rotaciju, teško je tako specifičnog igrača uklopiti u već uhodan sistem, a samo jedan meč je imao sa full minutažom, 26 min protiv Miss St. i tu je izdominirao sa 16 poena. Jako je specifičan igrač, veoma visok, odlično građen, ali nije operisan od trčanja kao mnogi, mislim da će mu sledeće sezone naći pravu ulogu i da će postati dominantan centar, ber u ovim mid major okvirima.