NBA, NCAA & High School Basketball, NBDL
Korisnikov avatar
By Karaburac
Ne znam zašto se generalno odustalo od ''Univerzijada'', sada kada zapravo imamo gomilu studenata, to bi bila idealna prilika da se ti momci okupe, da se drže na oku, pošalju na neko takmičenje...

Mi u ovom momentu imamo 41 igrača koji su igrali koledž košarku.
Uz to imamo još tridesetak momaka koji nisu igrali. Neki su redshirtovali, neki su freshmeni pa nisu ulazili.

Takođe, ima još momaka našeg porekla koji su rođeni u Americi i Kanadi, Momčilović kao najbolji primer, ali ne i jedini.

To je sasvim dovoljan broj momaka da se napravi jedna fina selekcija i da ostanu u kontaktu sa fiba takmičenjima.
Korisnikov avatar
By Zex88
То би био идеалан рецепт.

Видећемо да ли Алимпије има неки план за лето..

Послато са SM-A725F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
By Karaburac
Inače što se naših tiče na martovskom ludilu.

Stefan Isailović nije ulazio u igru ni u pobedi svog Howard-a protiv UMBC-a ni u porazu od Mičigena.

Kanađanin našeg porekla Andrew Urošević je postigao 8 poena u porazu Leigh-a od Prairie View-a.

Lazar Đoković je u pobedi VCU protiv Severne Karoline imao 15 poena, 5 skokova i 2 blokade, ali je u porazu od Ilinoisa bio prilično loš sa samo 2 poena, 0/6 iz igre, 1 skokom i 1 asistencijom. Lazar je generalno igrao dobro ove sezone. Ovo mu je treća godina, tako da ima još jednu godinu do kraja studija da odradi. Povratak u Evropu je realan. Kao Zvezdino dete, mislim da bi Zvezda trebala ozbiljno da ga razmotri po završetku koledž karijere. Jaka i atletična petica, koja kuca sve iz rola i gađa trojke iz popa.

Mihailo Bošković je igrao samo 3 minuta u porazu BYU od Teksasa.

Ognjen Stanković nije ulazio u igru u porazu Akrona od Texas Tech-a.

Uroš Paunović za Uconn protiv Furmana nije ni ulazio, a protiv UCLA je odigrao minut.

Viktor Mikić je u pobedi Floride nad Prairie View igrao 7 minuta i postigao 2 poena, 1 skok i 1 blokadu. U porazu od Iowa nije ni ulazio u igru. Za prvog centra naše generacije 2005, ovo je baš, baš loše i stvarno mislim da bi trebao da promeni sredinu. On ima još 2 godine da odradi na koledžu, ako bi otišao u neki uslovno rečeno manji program, da dobije veću ulogu, mislim da bi za njegov košarkaški razvoj to bilo pametno. Na Floridi prvi centar je junior, što znači da ga Viktor neće ugroziti ni sledeće sezone, a kao Freshman-a su uzeli ove sezone ogromnog Kanađinana Rioux-a.

I sad stižemo do 2 tima, gde nama zanimljivi momci zapravo igraju i igraju dobro.
Za Iowa State pominjani Milan Momčilović protiv Tennessee State u pobedi svoje ekipe 17 poena, 4 skoka i 2 asistencije.
Protiv Kentucky Wildcats-a 20 poena, 5 skokova, 1 asistencija i 2 ukradene lopte :clap:
Sad u top 16 čekaju Tennessee kao rivala. Utakmica se igra 27.03.

Što se tiče naše EX-Yu ekipe Illinois-a odlične partije zaista i protiv Pennsylvania i protiv VCU našeg Lazara Đokovića.
Mihailo Petrović je igrao baš malo na oba meča. Mislim da je Petrović imao tu nesreću da ispred sebe ima Boswella kao seniora i Kitona Veglera koji je svojim partijama ove sezone kao freshman u nekim mock dratovima otišao u TOP 5 pikova.
Andrej Stojaković je u prvom meču imao 9 poena, 3 skoka i 3 asistencije. U drugom 21 poen i 4 skoka.
Andrej ima još jednu godinu da odradi na koledžu. Mislim, da je veća šansa da će se vratiti u Evropu, nego što će uspeti u NBA. Za razliku od oca manje je šuter, više je slasher. Odlično napada obruč i to dosta koristi. Mislim da bi u Evropi bio jako zanimljiv i verovatno će se i naši i grčki najveći klubovi otimati za njega. Nadam se da će završiti kod nas.

Iz regiona, Tomislav Ivišić je odigrao odlično oba meča, a Zvonimir, onako, odrađuje sa klupe koliko treba. Mislim da se Zvonimir sigurno ne može nadati NBA ugovoru, a Tomislav se bogami i može nadati nekoj šansi u NBA.

Inače, za Evropu, pogotovo eto za večite, mislim da treba ozbiljno pratiti Davida Mirkovića, koji igra vrhunsku sezonu. Mislim da se lako može desiti da izvisi za NBA ugovor jer je nizak i ne toliko atletičan za NBA četvorke i petice, ali je dečko snažan i ima odličan osećaj za igru. U prvom meču je imao 29 poena, 17 skokova i 3 asistencije!!! U drugom slabiji meč sa 7 poena, 5 skokova i 4 asistencije. Mene momak jako podseća na neku kombinaciju Dubljevića i Mačvana i mislim da bi bio idealna četvorka za Evropu.

Illinois sledeće meč top 16 faze igra protiv Houston-a 26.03.
Korisnikov avatar
By Zex88
Гледао сам синоћ Илиноис..

Неће се Андреј најести хлеба ако се боји да уопште шутне за 3..Он је спољни играч,а шут му је најслабија страна игре. Није неки физикалац,са одбраном је на ви..
А он има већ 21 годину..
Мислим да се превише задржао на колеџу...

Послато са SM-A725F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
By skeske
Stojakovic bez suta nema sta da trazi u americi, tako da treba ga ganjati da odmah dodje u Evropu. Mora navjezbati bar spot up.... Mirkovic takodje odmah povrataka, ovaj stil nije za NBA. Ivisici.... Ako dodatno uvjezbaju sut, ko zna.....
  • 1
  • 225
  • 226
  • 227
  • 228
  • 229
KK Partizan 2025/26.

Od Pokua definitivno dižeš ruke? Ovo bi m[…]

Изунду и Ђуришић су ок потези..Чекамо даље планове[…]