Teme vezane uz Evroligu, Evrokup, evropske lige... sve vezano uz evropsku košarku
Valderama napisao: Pon Dec 30, 2024 6:29 pm Čudi me da se sve finansije vrte oko ta 2 kluba. Grci se ne dele samo prema zelenima i crveno-belima, tu su još AEK i solunski Aris i PAOK.
Pa vidi kada pričamo o košarci jedina dva relevantna kluba u Grčkoj su PAO i Oli, ostali su za zanemariti... Što se tiče fudbala, tu je drugačija situacija. Naravno, ogromna razlika sa nama je ta što su to privatni klubovi i što gazde sipaju svoj novac koliko hoće i za šta hoće kada hoće, a oba košarkaška kluba o kojima pričamo vode čuvene porodice, tako da istorija mržnje među porodicama koje vode, ali i navijačima je ogromna. Naravno, ne kao pre 15ak godina kada su Hajnsa spucali signalnom raketom u rame u sred dvorane na neutralnom terenu...

Dodatna stvar jeste ta podela između Atine i Soluna, ali s obzirom da je Atina glavni grad i da broji oko 4 miliona stanovnika, mislim da je isuvišno pričati o podeli i koliko je ta gradska podela bitnija i jača. Naravno da je i AEK faktor, svaki derbi u Atini je na krv i nož bukvalno... Ono što krasi Grčku, a što mi nemamo, je to da tamo postoje i lokalni klubovi i lokalpatriotizam. Nisu svi podeljeni na PAO-OLI, već imaš ljude u Solunu, logično, koji ne jebu živu silu i mrze oba kluba, ali imaš i ljude koji navijaju za druge manje klubove po manjim mestima, što je sasvim normalno i što nama fali u svim sportovima.

Sve u svemu, mislim da su PAO i OLY najveći favoriti i da ih praktično niko ne može izbaciti u PO seriji na 3 dobijene, pogotovo kad imaju prednost domaćeg terena.
Kako luda tekma izmedju Reala i Olija. Od 15+ za Oli do totalnog raspada u napadu, uvaljivanje lopte Volkapu u zadnjim sekundama da on sutne trojku i to 2-3 napada za redom. Drago mi je sto izbacili najodvratniji tim na svetu i drago mi je sto Ljulj omasio onaj zicer.

Ovaj Musa mi postao toliko odvaratan da se totalno uklapa u spasnku ljigavost pojedinih igraca.
Hezonja od lude glave kako se pricalo na pocetku karijere do jednog od normalnijih i gotivnijih likova.
Фурније је лако могао да упропасти Оли..

Озбиљно се уплашио у финишу..

Sent from my SM-A725F using Tapatalk

Алба и званично прелази у фиба лигу шампиона..

Sent from my SM-A725F using Tapatalk

Karaburac napisao: Sre Maj 07, 2025 3:07 pm Za bolje i nisu.
sa timom koji su ove godine imali nisam siguran ni da bi osvojili to takmičenje...

Dobro to znači da naši ostaju u tom društvu, ako se širi na 20 to znači da će biti:
Real, Barsa, Baskonija
Oli i Pao
Efes i Fener
Makabi i Hapoel kao šampion EK
Partizan i Zvezda (dobili licencu na 3 godine)
Milano i Virtus (Virtus je dobio licencu na 3 godine kao i večiti)
Žalgiris
Monako
Bajern

Pitanje će biti oko Asvela i Pariza, meni deluje da će i Asvel putem Albe, dok za Pariz pojma nemam. Ako svi koji su tu bili ove godine ostanu, onda se ili neće širiti ove godine biće samo zamena Alba-Hapoel. Ako će dodavati dva nova kluba skoro da je izvesno da je jedan od njih Dubai, dok se za drugi pominje najčešće Valensija. Ja ne vidim na košarkašom nebu Evrope još neki projekat koji bi mogao da bude tu u konkurenciji iskreno...

Oko Dubaija se pričalo i za prošlu godinu i trebalo je da idu u EL, pa u EK, na kraju samo završili da igraju ABA. Što je najgore nisu oni toliko ni loši na kraju u toj ABA bili, skinuli su tamo i Zvezdu i Partizan, plus su Zvezdu i u gostima roknuli, u zadnjem kolu dobili i lidera Budućnost. Ovaj neki sastav što je sad tamo je upitan za EL nivo, ali bio je i Pariz ove godine pa se pokazalo da imena na papiru ne igraju košarku... Bilo je pomena da je Dubaji završio Šarića, što po meni ima dosta smisla jer je on Golemčev igrač još iz Cibone, pominje se Musa, pominju se i još neki, ali eto deluje da su izvesni.

Morao bih da se osvrnem na krađu koja je napravljena u vidu dodele nagrade za MVP EL, gde je pored živog i zdravog Saše Vezenkova i TJ Shortsa nagradu dobio Nan... Po svim parametrima je to zaslužio Bugarin, ali ako nisu hteli da mu daju iz nekog razloga (plus je njegov tim bio prvi u regularnom delu), onda je ako su hteli foru mogli dati TJ, koji je pokidao i imao bolju sezonu gledajući sve u odnosu na Nana. Nan je imao u regularnom delu sezone 3 utakmice u kojima je igrao preko 20 minuta i index -3, 1 i 1, Saši najslabija utakmica index 12, TJ je imao jednu lošu utakmicu. Po mom mišljenju Nan je trebao biti tek treća opcija za MVP. Sa druge strane, evo statistika Nana u 5 utakmica PO, jedna brutalna utakmica G3, ostalo vrlo mlako indexi 11, 7, 3 i 4, šut iz igre 42& za dva i 24% za tri.
Ja sam siguran da Dubai ulazi u EL sledece sezone. Nekako mi ovo EL slihtanje bas lici na to.

F4 u Abu Dabiju, juniorski tim nakon 4 ubedljiva poraza u Ulmu na nextgen turniru dobija wild card za finalni turnir... Sve mi to deluje kao priprema terena.

A Dubai ih przi objavama za Sarica, Musu, Maledona...
Slažem se, još će im ovaj F4 biti dobar konačni probni balon da vide kako i koliko se prže ljudi na EL košarku i koliko bi mogli da dignu cene, koliko publike da privuku i slično. Prošlog leta su u Emiratima organizovali i one pripremne prijateljske utakmice SRB-USA, sad su imali celu sezonu u ABA gde su imali prosečno 3,5k gledalaca na tribinama, rekord protiv KKP bio sa 5,8k, videćemo šta će da se pokaže u PO. Nije mala stvar protiv Krke ili Borca imati 3k ljudi u hali, to jedino CZ i KKP mogu da imaju.

U krajnjem slučaju, da dobiju pozivnicu i da naprave blagi upgrade u odnosu na ono od prošle godine, pa da ne urade ništa u EL, urade opet probni balon vide kako to ide, pa onda za dve godine lepo sastave jak tim kupe 7-8 jakih igrača i rokaj. Para će svakako imati, a njima pare barem nisu problem. Ja bih tako radio da sam na njihovom mestu, strogo poslovni odnos.
  • 1
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]