Teme vezane uz nacionalnu ligu Srbije
Korisnikov avatar
By Valderama
Borac Čačak - Marko Marinović (Malina već trener? :o A sećam ga se iz FMP-a kada je neretko trpao 30+ poena po meču i postepeno sticao status reprezentativca. U Japanu 2006. je što se tiče plejmejkerske pozicije predvodio reprezentaciju koja je na tom turniru branila titulu prvaka sveta :mrgreen: )

Sloboda Užice - Vladimir Lučić

Dinamik Beograd - Stevan Mijović

Zlatibor Čajetina - Strajin Nedović

Novi Pazar - Oliver Popović (jedan od junaka moje mladosti, u vreme dok sam do besvesti bio naložen na rivalitet Zvezde i Partizana :mrgreen: strpao je u poslednjoj sekundi trojku za pobedu nad mrskim rivalom koji je tih godina dominirao nad nama)

Mladost Zemun - Dragan Jakovljević ( ma je l' ovo Anđusov pulen? :o :obscene-smokingjoint: )

Napredak Aleksinac - Nebojša Raičević

Vršac - Darko Kostić

Metalac Valjevo - Vladimir Đokić (Ovog znam, bivši plej Partizana i Zvezde, sećam se da je u nekom internacionalnom meču igrajući za Partizan ubacio trojku za pobedu i to preko celog terena. to mi se baš uklesalo u pamćenje.)

Dunav Stari Banovci - Mitar Ašćerić

Tamiš Pančevo - Bojan Jovičić

Kolubara Lazarevac - Darko Simić

Vojvodina Novi Sad - Filip Soček

OKK Beograd - Branko Milisavljević ("Miroslav Radošević za siromašne", nisu igrali na istoj poziciji ali su imali sličan razvojni put. Nekad prvi strelac dobre stare Vinston YUBA lige+bogata inostrana karijera.)

Vojvodina: KK Vršac, KK Dunav, KK Tamiš, KK Vojvodina

Beograd: KK Dinamik, KK Mladost, KK Kolubara, OKK Beograd

Uža Srbija: KK Borac, KK Sloboda, KK Zlatibor, KK Novi Pazar, KK Napredak, KK Metalac

Može se reći da je srpska košarka fino decentralizovana, samo još nedostaje predstavnik južne Srbije.

Od klubova sa nekadašnjim neodoljivim prvoligaškim šmekom mi nedostaju: leskovačko Zdravlje, kraljevačka Sloga, subotički Spartak, beočinski BFC i šabačka Iva.

Ne mogu da verujem da je KK Vojvodina pretposlednja, mislim drugi grad po veličini, finansijskoj moći, za naše uslove solidnoj i velikoj dvorani "Spens", kakvom-takvom navijačkom bazom, a oni se batrgaju na dnu tabele. :angry-banghead:

Zar vrla gradska vlast ne može da odvoji koju kintu za košarkaški klub? Nekad su u timu imali Milana Gurovića, Ištvana Nemeta, Miljana Pavkovića, Predraga Šuputa, Nenada Čanka, Gorana Savanovića...a sad? Jad i beda.
Korisnikov avatar
By BogdanB
Trenirao sam sa trenerom dinamika stevanom mijovicem. 1993.godiste, bio je ogromna nada kolonca ali nije uspeo, imao zelju, trud, talenat ali izgleda srece nije bilo. Secam se da je Igor koga smo answer i ja spominjali, pričao kako bi bilo dobro da poraste jos.

Poslato sa MAR-LX1A uz pomoć Tapatoka

Korisnikov avatar
By Pavac
Valderama, ne znam sta te cudi za Vojvodinu. Pa oni su se u sezoni 12/13 klali sa Sremom za drugu ligu, Srem zasluzio i sve ali ovi dunsteri ispali iz viseg ranga pa se zainatili da se vrate..
Srecom je Srem rutinski osvojio titulu u sezoni 13/14 i usao u drugu ligu, gde mu je i tad i sad mesto.

Послато са Redmi 5 Plus помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
By Valderama
Pavac napisao: Pet Dec 13, 2019 3:51 pm Valderama, ne znam sta te cudi za Vojvodinu. Pa oni su se u sezoni 12/13 klali sa Sremom za drugu ligu, Srem zasluzio i sve ali ovi dunsteri ispali iz viseg ranga pa se zainatili da se vrate..
Srecom je Srem rutinski osvojio titulu u sezoni 13/14 i usao u drugu ligu, gde mu je i tad i sad mesto.

Nisam baš u toku. Danas sam zalutao na službenu veb stranicu KLS što je za posledicu imalo nagomilavanje mnogih nedoumica i (ne)prijatnih iznenađenja.

Tu našu ubogu ligu, izgleda, baš niko ne prati. Dobro, ima vas pojedinaca koji ste delimično upućeni u lokalna košarkaška zbivanja. :clap:
Korisnikov avatar
By Pavac
Nazalost, nize lige se slabo prate.
Cesto se svadjam sa svojim tatom koji odbija da ode da pogleda Srem ili Podrinje, da da podrsku momcima, povede nekog i da se ,,navuce" na utakmice.. samo tako se gradjani mogu naviknuti na kosarku i na davanje podrske gradskim klubovima.. on uvek odbija uz istu recenicu: ,, necu da gledam selendre kao sto su Pazove, Indjije, Vrbasi i Kule, hocu u svom gradu Partizan, Zvezdu i Cibonu, samo tada ce gradski klubovi imati moju podrsku, do tad samo Mega! " ... tu se svaka prica zavrsava.. sto je najgore dosta ljudi tako razmislja, a vecina ni ne zna da trenutnu privilegiju aba lige imaju samo Beogradjani ( FMP, Mega, Zvezda, Partizan ) . Takodje, vecina ni ne zna da je Srem do skoro bio stabilan i jak drugoligas, i da si mogao u hali u svom gradu da gledas dobre ekipe kao sto su Zemun, Zdravlje Leskovac, Proleter Zrenjanin, Sloboda Uzice..

Iskreno, ni ja nisam dugo pratio nize lige, zadnji put sam na Sremu bio redovan u sezoni 13/14.. onda sam poceo da smanjujem odlazak na Srem a povecavam na Megu.. i od ove sezone sam redovan na utakmicama Srema, Podrinje slabije pratim jer nemam toliko vremena ali ako nista bar ispratim na fb i insta kako su igrali..

Korisnikov avatar
By The Answer
Postoji mogućnost da sutra u Kristalnoj dvorani u ZR pogledam Proleter-Radnički, da se aplaudira najvećem košarkaškom sinu Erdoglije, našem srebrnom sokolu Rašku Katiću.
Korisnikov avatar
By Pavac
Ako odes baci koji photo, kristalna dvorana deluje sjajno

• 1
  • 206
  • 207
  • 208
  • 209
  • 210
  • 214
ABA fantasy