Borac Čačak - Marko Marinović (Malina već trener? A sećam ga se iz FMP-a kada je neretko trpao 30+ poena po meču i postepeno sticao status reprezentativca. U Japanu 2006. je što se tiče plejmejkerske pozicije predvodio reprezentaciju koja je na tom turniru branila titulu prvaka sveta )
Sloboda Užice - Vladimir Lučić
Dinamik Beograd - Stevan Mijović
Zlatibor Čajetina - Strajin Nedović
Novi Pazar - Oliver Popović (jedan od junaka moje mladosti, u vreme dok sam do besvesti bio naložen na rivalitet Zvezde i Partizana strpao je u poslednjoj sekundi trojku za pobedu nad mrskim rivalom koji je tih godina dominirao nad nama)
Mladost Zemun - Dragan Jakovljević ( ma je l' ovo Anđusov pulen? )
Napredak Aleksinac - Nebojša Raičević
Vršac - Darko Kostić
Metalac Valjevo - Vladimir Đokić (Ovog znam, bivši plej Partizana i Zvezde, sećam se da je u nekom internacionalnom meču igrajući za Partizan ubacio trojku za pobedu i to preko celog terena. to mi se baš uklesalo u pamćenje.)
Dunav Stari Banovci - Mitar Ašćerić
Tamiš Pančevo - Bojan Jovičić
Kolubara Lazarevac - Darko Simić
Vojvodina Novi Sad - Filip Soček
OKK Beograd - Branko Milisavljević ("Miroslav Radošević za siromašne", nisu igrali na istoj poziciji ali su imali sličan razvojni put. Nekad prvi strelac dobre stare Vinston YUBA lige+bogata inostrana karijera.)
Vojvodina: KK Vršac, KK Dunav, KK Tamiš, KK Vojvodina
Beograd: KK Dinamik, KK Mladost, KK Kolubara, OKK Beograd
Uža Srbija: KK Borac, KK Sloboda, KK Zlatibor, KK Novi Pazar, KK Napredak, KK Metalac
Može se reći da je srpska košarka fino decentralizovana, samo još nedostaje predstavnik južne Srbije.
Od klubova sa nekadašnjim neodoljivim prvoligaškim šmekom mi nedostaju: leskovačko Zdravlje, kraljevačka Sloga, subotički Spartak, beočinski BFC i šabačka Iva.
Ne mogu da verujem da je KK Vojvodina pretposlednja, mislim drugi grad po veličini, finansijskoj moći, za naše uslove solidnoj i velikoj dvorani "Spens", kakvom-takvom navijačkom bazom, a oni se batrgaju na dnu tabele.
Zar vrla gradska vlast ne može da odvoji koju kintu za košarkaški klub? Nekad su u timu imali Milana Gurovića, Ištvana Nemeta, Miljana Pavkovića, Predraga Šuputa, Nenada Čanka, Gorana Savanovića...a sad? Jad i beda.