Teme vezane uz nacionalnu ligu Srbije
Korisnikov avatar
By Karaburac
Kosarkaska liga Srbije i Super liga Srbije u sezoni 2012/2013
Korisnikov avatar
By familija
http://www.kls.rs/box.php?id=74
Evo statistike za @milaneziju...
Danas sam radio u restoranu u Valjevu zvanom "PLATANI"
I namestamo opremu oko 14h kad ono dolaze na rucak Marojevic, Pera Bozic i jos jedan koga ne poznajem.Posle sam saznao da se tu hrane svi igraci KK Metalca.. Znaci otkaz nije dobio..za sada!
Korisnikov avatar
By Karaburac
Verovatno nece ni dobiti otkaz. On je tamo vise ime nego igrac i to je valjda svima jasno.

Moram da pohvalim Tamis koji je dobio Vojvodinu... Jedno veliko bravo za Pancevce!

Mega prva posle 11 kola, mirise mi na zanimljivu superligu i borbu za 4 mesto na Jadranu ove sezone. Mada ce biti zanimljivo i koje ce ekipe uspeti da izbore super ligu. Nasa liga trenutno ne odise nekim kvalitetom, ali ako izuzemo Megu i Vojvodinu koji su zaista klasa iznad, sve ostale ekipe su prilicno izjednacene. Moji pikovi da ce obezbediti mesto u superligi po do sada pokazanom su Mega i Vojvodina (sigurno), Sloboda iz Uzica i Vrsac (najverovatnije) i za peto mesto ce biti zestoko klanje u kojem mislim da ce Metalac na kraju izaci kao najbolji. Deluje mi da su se konsolidovali u poslednje vreme (nesrecna dva poraza od Vojvodine i Mege na po jednu loptu) i da pocinju bolje partije da pokazuju. Bilo bi dobro da udju u Super ligu jer mislim da imaju solidnu finansijsku konstrukciju za nase uslove, a atmosfera u Valjevu je prilicno dobra.

Bilo bi lepo kad bi forumasi iz Uzica, Valjeva, Vrsca itd, pisali malo cesce o klubovima iz njihvovih gradova. Pogotovo ukoliko ih prate.
Korisnikov avatar
By No4
Mega ce otici u Krusevac ukoliko budu 4 predstavnik Srbije u ABA jer ne mogu vise od 2 kluba da ucestvuju iz istog grada u ABA ligi.Zanimljivo bi bilo da je FMP ostao poseban klub i CZ drugi klub.

Evo jedne vesti koju ne znam gde da okacim pa ako moderacija nadje bolje mesto neka ga premesti:

]Đilas: FIBA ništa ne radi da spreči ubijanje košarke u Srbiji

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas izjavio je da svetska kuća košarke (FIBA), ni njen kontinentalni ogranak FIBA Evropa, ništa ne rade da bi zaustavili odlazak mladih igrača u inostranstvo.

Tokom dvosatne sednice Upravnog odbora KSS, na kojoj je usvojen izveštaj selektora Dušana Ivkovića, bilo je dotaknuto mnogo važnih tema, od učešća ovdašnjih klubova u regionalnoj ligi, do pomenutog problema.

"Razgovarail smo i o činjenici da je sve veći broj naše dece, uzrasta od 14 ili 15 godina, koja odlaze u Španiju gde dobijaju ugovore raznih klubova, a da FIBA, ni Evropa ni Svet, ništa ne čine da se to spreči. To potpuno ubija košarku u ovoj zemlji. Pokušaćemo nekim dopisima da reagujemo. Ali, FIBA Svet trenutno više interesuje kako će da kosovski klub iz Prištine da igra Balkansku ligu, više ih interesuje da donose odluke o ukidanju evropskih prvenstava... OVim, što bi se u nekim situacijama moglo nazvati čak i trgovina decom, time se jednostavno niko ne bavi", rekao je, između ostalog, Đilas za "Sportski žurnal".
Korisnikov avatar
By Karaburac
Khm, pa u neku ruku Djilas i jeste upravu, ali kako tacno misli da FIBA to zabrani? Da uvede zabranu igranja stranaca po ligama mladjim od 18 godina? Kao sto je nas savez uradio i ojadio Partizan u mladjim kategorijama za usluge Magdevskog koji je jedan od vecih talenata u svom godistu.
Situacija je takva kakva je. Umesto sto kuka na FIBU on bi kao uspesni ''menadzer'' trebao da pomogne timovima po kls-u da sastave neku pristojnu finansijsku konstrukciju i onda ta deca ne bi ni isla napolje. Svakome je jednostavnije da prve seniorske minute skuplja u svojoj, a ne u nekoj stranoj zemlji. Medjutim, ako ti uleti ponuda kao recimo za Pena (dobio pare, zaposlili mu oba roditelja) pa ko je lud da to odbije?
Korisnikov avatar
By gramada
Ja se slazem da FIBA radi kriminalno, izgleda da ce od kosarke ostati samo NBA ovo drugo umesto da ide na visi nivo on ide na nizi.

Ali ako mi nemamo neki uticaj u FIBI trebamo da se okrenemo sami ka sebi, da DJilas i kompanija vise rade donose prave poteze a ne samo kuknjava i prazne price, inace bice za neku godinu jos gore jer ipak u danasnje vreme je novac pre svega i za te klince pogotovo za njihove roditelje.
Korisnikov avatar
By MILOS OBILIC
Meni je Evroliga uvek draza od NBA.
Karaburac ako mozes napisi mi koga ce Arena prenositi sad za vikend u nasoj ligi da odgledam neku utakmicu?
Korisnikov avatar
By Karaburac
@Obilic

Brate pogledaj u program, ja arenu ni nemam.
Korisnikov avatar
By MILOS OBILIC
Karaburac napisao:@Obilic

Brate pogledaj u program, ja arenu ni nemam.
Vazi.Evo pogledao sam mada izgleda da ne prenose nista za vikend
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 214
ABA fantasy

Kakva je to buzgetina, gledam druže nemoguće stvar[…]