- Sub Feb 21, 2015 9:02 am
Ocekivanja u derbiju veceras? Mislite li da ce se ici maksimalno u smislu raspolaganja svim oruzijem ili ce se nesto cuvati i za moguci polufinalni duelu ABA? Licno, pojma nemam sta da mislim.
U jednoj utakmici nema favorita. Partizan ce pokusati da umrtvi igru (iako u posljednje vrijeme igra dobru tranziciju, ne vjerujem da to moze proci protiv Zvezde), skupljace maksimalno provocirajuci sut igracima Zvezde. Milosavljevic ce biti zaduzen za MW i vrsice konstantan pritisak, kako na prenosu lopte tako i prilikom prijema. U napadu ce se forsirati Macvan na niskom postu i izolacija/pik Pavlovica. Svako pomaganje bi se kaznjavalo sutevima vanjskih igraca, Andric/Milosavljevic/Marinkovic.
Sa druge strane, Zvezdi je osnovni cilj da iskontrolise defanzivni skok. Tu ce nam najvise problema praviti Milutinov i Macvan. Ako to uspije, otvara se igra u tranziciji koju Partizan ne moze braniti tokom cijele utakmice zbog kratke rotacije. Ja bih kao i u prvoj utakmici pustio nase cetvorke da se "kolju" sa Macvanom pa bilo sta bilo, to bi im donijelo ogromno iskustvo za dalje.
U napadu ako budemo imali iole pristojne procente suta ne vjerujem da ce biti problema. Najvise ocekujem od MW-a.
Prins je sutercina,a to sto se njegovo ime nije naslo na guglu prilikom objavljivanja Knofijeve liste nije moja greska.