Teme vezane uz nacionalnu ligu Srbije
Korisnikov avatar
By Kure
Ajd' da iz prve ruke, direktno sa parketa Slana bara, javim moje utiske sa sinoćnog meča Voša - Mega.
Prvo gosti:
Tu su me dojmila dvojica Vasa i Bobi.
Vasa stvarno sve zna, igra kao mator, ladan je k'o špricer u Ribaru, kad treba asistira, a kad je gusto sam rešava... Velike nade polažem u ovog momka. Brkati tvrdio da je pomalo carinik s obzirom da igra pleja, ali ga je Vasino nestvarno polaganje na drugi obruč preko trojice, u momentima kada se meč lomio, i par strašnih asista (i dodavanja posle kojih su njegovi saigrači promašili) skroz raskravilo.

Bobi deluje dobro dok ima snage, a ima snage za oko 20-25 min meča. Ima stvarno lep poluhorog i levom i desnom koji baca sa dosta osećaja. Dosta je čvrst u bloku. Mada je evidentno da ima dosta problema kad mu ponestane snage, pa mu igrači sa kojima ne bi smeo da ima problema prave problem, i šutem sa poludistance i u reketu. Sve u svemu prolazana ocena.

Dangubić je Tepara br. 2, sa boljim fizikalijama i puno lošijom tehnikom. Jedino što ih obojicu "krasi" je kamena ruka. Apsolutno ne može ništa da pogodi šutem.

Novica je na izdisaju, tačno se vidi da nije fit i da nije to to. Još se polovinom treće i povredio. Baš je tužno bilo gledati legendu kako se muči protiv igrača od kojih je bolji dve klase, naravno kada je zdrav.

To je to, možda još desetka, igra ćetvorku, prodoran je, lepo igra licem, ali čini mi se da mu pored kilaže fali i visine za četvorku.

Voša:
Boltić stvarno dobar igrač, agresivan, ne štedi se, asistira, pogađa, jako me prijatno iznenadio.

Stojačić pravi fajter, profil igrača za KKP bar što se borbenosti tiče.

Zeka - mrzim takve igrače koji ne rade ono što pozicija na kojoj igraju zahteva, nema ga na skoku, u kontaktu, ali zato u napadu čim pipne loptu diže na šut...što bi rekli "evo ti lopta, nosi je kući"... Jako me iznervirao, dao je pred kraj dve trojke, ali i zasrao sto puta...

Marojević sušta suprotnost Zeki, radi ono što bi trebalo, borben.

Što se tiče meča Mega je bolje otvorila zahvaljujući Matiću koji je u 1/4 držao na terenu Filipa (verovatno jer je tatica bio na tribinama), sa kojim se Vasa sprdao, a u napadu skroz nerezonski napadao zonu Mege, kao da ga je ta zona iznenadila, što je skoro nemoguće.
Voša je uhvatila priključak do poluvremena, ali onda 3/4 za Vošu započinju tatin sinčić i Jao Mile, pa Mega odlazi na desetak razlike iako su imali post od 3 do 4 min bez koša...
Od polovine 3/4 pomenuti dvojac više nije video parketa, pa Voša smanjuje i na -4 na 3 i po min do kraja, ali onda Vasa pomenutim polaganjem i Ćakić na postu protiv Zeke održavaju razliku od šest poena.
Po meni meč je izgubio Matić jer nije na parketu ostavio tandem Zeković-Marojević koji bi Voši doneo lake poene sa posta s obzirom da je 3 i po minuta do kraja Megi izlašao Bobi zbog pete, a kako se Novica ranije povredio, Mega je bila prisiljena da igra sa Krstićem na četvorci (ne verujem da mali ima više od 80 kila i možda 195) i Čakićem na petici. "Genijalni" Matić vadi Marojevića i ubacuje Kušetu (prilagođava se Megi) umesto da lupi zonu u odbrani, a u napadu ide na post.

Utisak meče, mimo same igre, je Brkino urlanje "To Lemi Džordane!" kojim je častio Mileta posle jedne asistencije, što je propraćeno sprdanjem pola hale na Miletov račun. Inače Mile je totalno propao, čuva aut liniju, radius pokreta 30cm, a ne može da ugura ni Meginog beka... Strašno mi je muka kad se setim da je taj igrao i u NBA.

To je to, Brkati i ja se spremamo za KKP 11.05.
Korisnikov avatar
By Karaburac
To bre Kure, napokon neki izvestaj sa lica mesta :D

Visi je Krstic, ima on oko 202-203cm, ali jeste dosta mrsav tako da je uvodjenje njega na cetvorku zaista teska nuzda. Cudi me da ni u toj situaciji Bojic nije video parket, za Jokica me ne cudi jer je previse bitan mec.

Ovo za Marojevica se slazem iz proslih meceva, mnogo dobar utisak ostavlja na terenu. Pratio sam ga i u regularnom delu sezone, ali tada mi nije delovao kao kapacitet za ovakvu borbu pod kosevima, a sada me je stvarno kupio na par meceva.

Boltic je mozda najkompletniji igrac u domacim klubovima, kao sto si i sam rekao sve radi na terenu. Iskreno se nadam da su za njega povrede ruzna proslost posto je imao dosta problema sa ledjima. Inace, meni je bar zanilmljivo da on nije imao izlet u inostranstvo, po mom misljenju mnogo bolji igrac od mnogih koji su zapalili iz zemlje. Sto ga vise gledam sve mi se vise dopada ono sto vidim kod njega.
Korisnikov avatar
By Kure
Karaburac napisao:To bre Kure, napokon neki izvestaj sa lica mesta :D

Visi je Krstic, ima on oko 202-203cm, ali jeste dosta mrsav tako da je uvodjenje njega na cetvorku zaista teska nuzda. Cudi me da ni u toj situaciji Bojic nije video parket, za Jokica me ne cudi jer je previse bitan mec.

Ovo za Marojevica se slazem iz proslih meceva, mnogo dobar utisak ostavlja na terenu. Pratio sam ga i u regularnom delu sezone, ali tada mi nije delovao kao kapacitet za ovakvu borbu pod kosevima, a sada me je stvarno kupio na par meceva.

Boltic je mozda najkompletniji igrac u domacim klubovima, kao sto si i sam rekao sve radi na terenu. Iskreno se nadam da su za njega povrede ruzna proslost posto je imao dosta problema sa ledjima. Inace, meni je bar zanilmljivo da on nije imao izlet u inostranstvo, po mom misljenju mnogo bolji igrac od mnogih koji su zapalili iz zemlje. Sto ga vise gledam sve mi se vise dopada ono sto vidim kod njega.
Drago mi je što i ti misliš to za Boltića, stvarno momak pleni igrom.
Baš sam iznenađen visinom Krstića, nije delovalo tako, valjda zato što ima 80 kila sa krevetom. Kao detence je delovao.
Nego koliko je visok ona desetka iz Mege, jako nam se svidelo kako igra licem, mada pominjem delovao mi je premršav i prenizak da bi mogao da igra četvorku.

EDIT: Zekini šutevi sa kapice iz okreta i sa jedne noge su mi živce iskidali.
Korisnikov avatar
By texxxdrummer
Kuronja je ovo sve fino opisao, bilo je to fino vece druzenja i gledanja kosarke. Moram priznati da je Karabu u pravu, mi smo kenjci sto ne idemo gledati malo ovu nasu ligu.
Mene razmazio pionir i El,ali evo obecavam da cemo ja i otadzbinski podrzavati ove momke, samo da se ne igra u onoj pizdi materinoj od sale.
Obojica se slazemo da Vasa ima odlicne predispozicije, samo se meni ne svidja sto zna da se desi da citav napad niko sem njega ne dirne loptu, a ja mrzim takve plejeve. On je navikao da je centralna figura citavu karijeru i treba ga malo nauciti da vise razigrava ako misli igrati tu poziciju.
E sad, Dangubic, jebem li ga, sve divno krasno i na kraju promasaj, ko Tepic, izlgleda da mi skolujemo te bekove koji ne mogu vola da ubodu i centre koli se ne spustaju u reket. Jebem ti kosarku kad niko od bekova ne mkoze da pogodi 2 bacanja.
Mali Lukovic iz Mege je izludio Miloja jer je ovaj trazio da igar samo 1 na 1 i do kraja a ovaj zapalio jednu trojku i neka dva floatera. Cini mi se da je dosta krakat i da moze bit zanimljvi igrac.
Opet ponavljam da ja za mene Boltic pravi play, kakvog bi zelio u svakom timu. Jebem li ga, ne znam koliko ima godina i sta, ali za mene je on bolji od pola ovih sto igraju ABA. Cak je i Vasu cuvao odlicno, ovaj je pravio haos kad je na terenu bio fica. Isto tako da pohvalim Marojevica koji se odlicno nosio s Bobijem, sjajan lik.
I za kraj, uhvatilo me neko mnogo tuzno raspolozenje kada sam gledao Novicu... treba imati psihu pa pregurati sve to, nadam se da ce se vratiti na neki solidan nivo ali ovo sto sad gledam je tuga.
Idemo Kure i ja na Partizan da seremo duletu
Korisnikov avatar
By Karaburac
@Kure

Desetka je Lukovic, on je iste visine kao vec pomenuti Krstic, mozda centimetar visi. Dosta smo o njemu raspravljali na prethodnim stranama, pa mozes da prelistas ako te ne mrzi. Ukoliko te mrzi, ukratko odlicna kontrola lopte, sjajan ulaz, ocajan sut i masa sa kojom se kolje sa Djeknom. Klasican igrac koji je pogubljen medju pozicijama, sto bi Ameri rekli tweener. Misljenja sam da ukoliko misli da postane igrac mora da se odluci primarno za jednu od dve krilne pozicije i da krene ozbiljno da radi da ispravlja nedostatke. Mislim samo da mu je ozbiljan problem ukoliko nabaci masu da onda nece vise biti tako brz i da onda nece moci tako lako da probija cetvorka sto mu je najveci kvalitet.

@Texxx

Za Vasu se slazem, mnogo carini loptu sto je mozda dobro za njegov licni razvoj, ali je lose po ekipu. Sad postavlja se pitanje sta je bitnije Misku da napravi igracinu od njega ili da Mega nesto osvoji? Mislim da na to pitanje znamo odgovor. Iskreno zbog tog carinjenja ja vidim Vasu na poziciji beka za koju godinu (slican prelaz kao sto je Rakocevic svojevremeno napravio). Zanimljivo za njega je da je u kls bio igrac koji je ubedljivo najvise lopti gubio po utakmici :). Tako da ima on mana to je definitivno, ali ga forsiraju dosta i ima svu slobodu sveta da ih ispravi. Za njegov razvoj je to verovatno najbolje.

Boltic nije mnogo mator, ali nije ni mlad, 87 godiste. Recimo ovakav Boltic je po mom misljenju mnogo korisniji igrac od jednog Gordica (sorry Texxx znam da ti je jaran), prosle godine je bio najbolji kradljivac lige i imao je mnogo vise asistencija posto je bio zdrav. Ove godine mu je trebalo vreme da se vrati u formu, ali sad mi deluje da se vratio u potpunosti i zaista dobro igra.

Jedva cekam da sajt izbaci snimak.

Nego ti Texxx i ti Kure jel ste gledali na nekoj utakmici Meridijanu ove sezone? Ubedljivo su prvi u drugoj ligi, pa me zanima da znam sta da ocekujem od njih sledece sezone u kls-u?
Korisnikov avatar
By Kure
Karaburac napisao: Nego ti Texxx i ti Kure jel ste gledali na nekoj utakmici Meridijanu ove sezone? Ubedljivo su prvi u drugoj ligi, pa me zanima da znam sta da ocekujem od njih sledece sezone u kls-u?
Nismo. Lepo kaže Teks sasvim dobra košarka se prži i u tim domaćim ligama, greota da se ne gleda kad obaveze dozvole. Gledaćemo da nadoknadimo propušteno dogodine.
Korisnikov avatar
By Karaburac
jos dva poklonika, dobro je dobro je. Jos da drugi uvide da je odmor za oci kada i pored slabijeg kvaliteta gledas utakmicu na kos vise, pa da nam se i drugi prikljuce :mrgreen:
Korisnikov avatar
By Karaburac
Ju ju ju, Milosa Jankovic za tri cetvrtine dao 36 poena i uhvatio 11 skokova protiv Partizana B u drugoj ligi, jos uvek se igra, sad treba da pocne cetvrta cetvrtina.
Ovog momka sigurno gledamo sledece u KLS-u, ako odmah ne pobegne preko. Centar 94' koji ovako pumpa je ipak retkost. Jeste da konkurencija nije bas najjaca na centru, ali opet. Najbolji skakac druge lige i igrac koji se sa Pericom Miticem bori za najboljeg indeksasa cele lige. Tesko da ce ga propustiti.

EDIT: dobi Mladost iz Cacka u gostima Partizan B. Jankovic na kraju 40 poena (4/6 bacanja, 18/23 za dva poena), 13 skokova (7 u odbrani, 6 u napadu), 2 izgubljene lopte, 1 asistencija, 4 napravljena faula i 8 iznudjenih za 35 minuta na parketu. Iskopao sam neke klipove sa njim, pa pogledajte ono malo koliko moze da se vidi (upozoravam, zaista je malo). Nosi broj 11, na klipovima cete ga prepoznati kao centra koji kuca protiv protivnika. Nezahvalno je reci nesto vise o decku nakon par minuta snimka, ali deluje fizicki odlicno iako je malo nizi. Ponavljam ovaj momak je 94'. Evo snimaka:

Korisnikov avatar
By zola
Kole,
Ljubisava Lukovica se secam kroz maglu s kraja njegove karijere kad je igrao za Beobanku ili Beopetrol. Nosio je broj 13 i secam se da je bio mrsav k'o grana

Dzejsi,
hvala za izvestaj. Nisam gledao Urosa, ali vidim da ima odlicnu statistiku. Cenim da bi mogao da bude dobro, a jeftino pojacanje za Megu, Vojvodinu ili Radnicki sledece sezone. Ista prica i za Milosa Jankovica. Nije lako danas naci dobrog centra

Ne znam za koga da navijam u borbi za cetvrto mesto. Volim Radnicki i zao bi mi bilo da ispadnu iz jadranske lige, ali me nervira kad vidim da imaju 8 stranaca. Sa druge strane, drago mi je kad vidim da Vojvodina ovako dobro igra sa domacim igracima. Kao sto rekoste, imaju nekoliko veoma zanimljivih igraca poput Boltica, Stojacica, Kalinica, Zekovica, Marojevica. Ako se Jao Mile vrati u formu, barem kao u Zvezdi lane, i ako dovedu jednog dobrog kombo beka umesto Fica mogli bi da se drze na Jadranu. Radnicki i ako ispadne, nece biti smak sveta. Mogli bi da iskoriste sledecu sezonu u KLS da uz Sinoveca i Bircevica, razigraju i Miljenovica, Jovica, Dimica i da pokupe najtalentovanije klince iz KLS, poput Bezbradice, Marelje, Milosa Jankovica, Djordja Milosevica, mozda i Besovica i da se uz par jakih pojacanja za Superligu vrate u jadransku ligu jos jaci.

Da li ce Radnicki imati pravo da igra Evrokup ako se ne plasiraju u jadransku ligu?
Korisnikov avatar
By MILOS OBILIC
Nemanja Krstic je visine 198 cm,iako se na sajtu Beobasket javlja informacija da je visok 205 cm i da ima 83 kilograma.
Marko Lukovic je visok 204 cm i ima 93 kg
  • 1
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 218
Takmicenja mladjih kategorija

Sutra startuje F8 jedinstvene kadetske lige. Preth[…]

Re: KK Crvena Zvezda 25/26

Svaki djecak koji ne ode na koledz a ima priliku […]