Teme vezane uz nacionalnu ligu Srbije
Korisnikov avatar
By dovlimir
Karaburac napisao:Ja sam donekle upoznat sa nekim igracima, ali nemam neko opsirno znanje o njihovim kvalitetima.

Cabrilo je igrao u sportsworldu iz NS-a, gde je imao dobre brojke (igrao 4 i 5, bio dobar bloker), onda presao u Megu i tamo nije bio bas tako impresivan.

Grusanovic, sin legende domace lige, igra 2 i 3, mrsav, pristojan sut, ali nista vise od toga. Po meni ima prostora da napreduje, ali ne previse.

Beslaca nikad nisam gledao, cini mi se da je ponikao u Vrscu, a onda igrao nesto malo u Smederevskoj Palanci.

Katnic je vazio za velikog talenta nekad davno, plej, ali su ga povrede osakatile.

Cirkovic je valjda onaj bekcic iz Zemuna, u juniorskoj konkurenciji je bio jedan od boljih, igrao za neke U selekcije.

Gavrilovic je cini mi se ponikao u KG-u, igra krilo, posle studirao u Americi gde je imao neke mizerne ucinke.

Stevanovic je prosle sezone igrao u Borcu iz Cacka, bio Dzikiceva zelja, ali eto izabrao je Dynamic.

Tornjanski mi je poznat zbog imena, ali da me ubijes ako znam odakle.

Vuk Vulikic... E sad, ima dva Vulikica u mladjim kategorijama, jedan je valjda bio u Zemunu, drugi u Megi i jedan je vazio za dosta boljeg od drugog. Koji je ovaj od ta dva nemam pojma, Bojdo bi mogao da nam razresi misteriju.
da, vidim dosta djece tu, ali slabo znam ikoga. čitam da planiraju trenažni centar, teretane i sl. ili već valjda imaju nešto od toga. djeluje da će se u Srbiji sve više ići na te projekte tipa Mega. valjda poučeni Miškovim iskustvom gazde hoće do dobre zarade prije svega prodajom i pravljenjem mladih igrača, a opet sa druge strane dobro je što će ti momci imati gdje da igraju. rekao bih da je baza dosta široka čim imaš tri relativno mlada tima, solidno popunjena, plus vidim i da je Smederevo u toj nekoj priči kao filijala Mege. iz nekog tog kvantiteta bi trebao da ispliva kvalitet.
Korisnikov avatar
By Karaburac
Imaju oni već dosta dobre uslove za trening, to je onaj Dynamic sportski kompleks na Dorćolu. Mislim da već imaju tamo teretanu, bazen, košarkaški teren...
By Edibledi
Počela KLS, samo Beovuk slavio u gostima

U subotu je počela Košarkaška liga Srbije, a u subotnjim mečevima prvog kola domaćini su dominirali ostvarivši pet pobeda u šest mečeva.

Dinamik je prema očekivanjima savladao oslabljeni Metalac sa 104:83, a u gostujućem sastavu petorica igrača odigrala su svih 40 minuta.

Gavrilović je ubacio 27 poena za pobednike, a Stevanović je dodao 17. Na drugoj strani, 27 poena ubacio je Đukanović.

Borac je na svom parketu u neizvesnoj utakmici bio bolji od Smedereva sa 75:71. Najzaslužniji za pobedu bio je Radonjić sa 20 poena i 8 skokova, dok je Todorović dodao 14 poena. U poraženom timu 17 poena ubacio je Blagojevuić, a 16 Karadžić.

Ubedljivu pobedu ostvario je Spartak protiv Sloge, bilo je 87:62. Blistao je Popović sa 21 poenom i indeksom 33, a na drugoj strani Matović je sa 15 poena bio najbolji.

Jedinu pobedu gostiju u subotu ostvaro je Beovuk koji je slavio protiv Konstantina sa 89:83 zahvaljujući odličnoj poslednjoj deonici (32:23).

Fundić je završio sa 23 poena, 16 skokova i indeksom 37, a kod domaćina su najbolji bili Bogavac sa 15 poena i 8 skokova i Anđelković sa 14 poena i 4 skoka.

KLS, 1. kolo:

Dinamik – Metalac 104:83
Borac – Smederevo 75:71
Spartak – Sloga 87:62
Konstantin – Beovuk 83:89
Dunav – Vršac 89:73
Tamiš – Mladost 68:67

nedelja:
Beograd – Napredak

http://www.b92.net/sport/kosarka/vesti. ... id=1185749
Korisnikov avatar
By Lucky
Edibledi napisao: Počela KLS, samo Beovuk slavio u gostima

U subotu je počela Košarkaška liga Srbije, a u subotnjim mečevima prvog kola domaćini su dominirali ostvarivši pet pobeda u šest mečeva.

Dinamik je prema očekivanjima savladao oslabljeni Metalac sa 104:83, a u gostujućem sastavu petorica igrača odigrala su svih 40 minuta.

Gavrilović je ubacio 27 poena za pobednike, a Stevanović je dodao 17. Na drugoj strani, 27 poena ubacio je Đukanović.

Borac je na svom parketu u neizvesnoj utakmici bio bolji od Smedereva sa 75:71. Najzaslužniji za pobedu bio je Radonjić sa 20 poena i 8 skokova, dok je Todorović dodao 14 poena. U poraženom timu 17 poena ubacio je Blagojevuić, a 16 Karadžić.

Ubedljivu pobedu ostvario je Spartak protiv Sloge, bilo je 87:62. Blistao je Popović sa 21 poenom i indeksom 33, a na drugoj strani Matović je sa 15 poena bio najbolji.

Jedinu pobedu gostiju u subotu ostvaro je Beovuk koji je slavio protiv Konstantina sa 89:83 zahvaljujući odličnoj poslednjoj deonici (32:23).

Fundić je završio sa 23 poena, 16 skokova i indeksom 37, a kod domaćina su najbolji bili Bogavac sa 15 poena i 8 skokova i Anđelković sa 14 poena i 4 skoka.

KLS, 1. kolo:

Dinamik – Metalac 104:83
Borac – Smederevo 75:71
Spartak – Sloga 87:62
Konstantin – Beovuk 83:89
Dunav – Vršac 89:73
Tamiš – Mladost 68:67

nedelja:
Beograd – Napredak

http://www.b92.net/sport/kosarka/vesti. ... id=1185749
:o :o :o
Korisnikov avatar
By Karaburac
TReba malo pogledati statistiku bolje, a ne samo ispisati strelce, ali Boze moj na to nam je spalo novinarstvo....

Prvi mec Dinamik protiv MEtalca, Stevanovic 17 poena i indeks 6 je spomenut, a Katnic sa 10 poena i 10 asistencija i indeksom 19 nije. Klinci Dinamika se i nisu bas naigrali, najvise odigrao Beslac, sa pristojnom statistikom za 9 minuta na parketu. Metalac ce ponovo imati najviseg igraca u ligi, vidim da im se vratio Dujkovic (226cm) koji je ovaj mec odradio sa 18 poena 14 skokova i 4 blokade.

Sto se tice meca Borac - Smederevo, dopada mi se sto su klinci Borca napokon poceli da dobijaju vise prostora (pre dve-tri godine verovatno treca po snazi ekipa juniorske lige). Carapic, Mitrovic i Matija Popovic svi preko 20 min na parketu. Videcemo koliko ce se dugo iskusni Zigeranovic zadrzati u ekipi, u jednoj sezoni je covek uspeo cak i EL da se dokopa, iako deluje presmesno na prvi pogled. U Smederevu klinci dosta dobru minutazu, najmanje je igrao Plavsic, ostali (Music, Kenic, Bitadze...) zapazenu minutazu imali.

U spartaku Ljubenkovic dobra minutaza, ali nikako da postane lider ekipe. Steta, ocekivao sam vise od njega u ovakvoj ligi. Sto se Sloge tice izgleda da je Bojanic (centar iz Partizanove skole 97') tamo, tu je izgleda i Luka Vuksanovic kojeg je Djokic vodio sa sobom u Metalac, Vorkapic koji je prosao mladje selekcije Zvezde i Ivan Gavrilovic koji je bio zapazen u vec pominjanoj juniorskoj generaciji Borca, ali izgleda tamo nije mogao da se izbori za minute.

U Konstantinu je tu Andjelkovic kao mlad plej na kojeg bi mogla da se obrati paznja (igrao za mladje selekcije CZ), a u Beovuku od mladjih poznatijih imena igra Nemanja Kapetanovic. Ukoliko se ne varam to je momak koji je prvo resio juniorsko finale trojkom u zadnjoj sekundi za Partizan, a onda presao u Zvezdu i trojkom u zadnjoj sekundi presudio Partizanu. Ostali mladji igraci su mi slabo poznati.

Pobeda Dunava nad Vrscem je za mene u neku ruku iznenadjenje jer je VRsac sastavio respektabilnu ekipu za ovaj nivo takmicenja, mada to je i Dunav uradio, ali nisam ocekivao od novajlija da na startu zveknu favorita.

Tamis - Mladost verovatno derbi kola otisao na stranu Tamsia. Od mladjih igraca tu prepoznajem Ilkica i Djordjevica kao nekadasnje juniore Partizana, na drugoj strani u Mladosti je Bratislav Jekovic bivsi junior CZ.

Sve u svemu po sastavima timova, rekao bih da ima vise kvalitetnih igraca nego prosle sezone (ako ne racunamo FMP), ali je pravo pitanje koliko dugo ce ekipe ostati u ovim sastavima i ko ce sve ugrabiti uhlebljenje u Rumuniji, Bugarskoj i na Madagaskaru.
Korisnikov avatar
By Jomer
ne znam da li je neko pisao posle duzeg vremena sajt lige ima slike igraca :D

a Marelja i Avramovic u Vrscu, za prvog ovo iskreno nisam ocekivao da ce se vratiti nekoliko koraka nazad
By Edibledi
OKK Beograd - Napredak Rubin 73-61

За ОКК Бранислав Ђекић 24 поена (3/3 за 2 поена и тројке 6 од 7) шут из игре 9 од 10, плус је имао и 7 скокова.
Ђекна још није умрла а ка' ће незнамо. :lol:
Korisnikov avatar
By rudonja
Jel Kimani uopste bio u zatvoru ili sta se tu izdesavalo???
Korisnikov avatar
By Zex88
Mislim da je lezao nesto..
  • 1
  • 195
  • 196
  • 197
  • 198
  • 199
  • 218

Звезда је буквално форсирала домаће до изнемоглост[…]