Teme vezane uz nacionalnu ligu Srbije
Korisnikov avatar
By Zex88
I dalje mnogi nemaju pojma sta je Prlainovic rekao..Sistemsko ulaganje drzave u sport nije,evo tebi Partizane pare od NIS-a kupi Dzavaija, evo tebi Zvezdo pare od MTS-a kupi Milera, evo za Radnicki od Komercijalne banke, kupi Vajta..

Sistemsko ulaganje drzave je izgradnja sportske infrastrukture (stadioni, bazeni, hale), ulaganje u naucni program, u obrazovanje strucnog kadra, pronalazenje odrzivog modela finansiranja klubova (poreske olaksice, privatizacija),itd.

Najpoznatije ulaganje drzave za koje smo svi culi je INSEP, gde se franusko ministarstvo sporta stara o razvoju mladih u sportu (ne ulaze npr u PSZ)..

Sto se tice izjava, Stefaneka ili Ivane, opet okrecete.. Kao prvo, veoma je lakse obezbediti finansiranje pojedincnog sportiste nego celog tima, da ne govorim o ligi/klubu, a rezultati su vidljiviji.. Njima je dovoljno da im platis pripreme tokom zime, da ih posaljes na neki kamp i oni ce biti zadovoljni.. Meni je drugarica uspesan kik bokser (uzela je bronzu sada na ep), digla je kredit da ode na Tajland i da ucestvuje u njihovom kampu.. Troskovi puta,kampa,smestaja, su je negde izasli oko 1500 evra. I sad vidi koliki je to trosak,a koliki npr plata nekog stranca u nasem sportu.. A ona je donela medalju Srbiji,a sta je doneo jedan (pa stavi ko god hoces) koji je placen zestoko? I njoj da je placen put od strane drzave, bila bi zahvalna svakome..

EDIT: A pogotovo, kad bi znao video u kakvim uslovima treniraju, potpuno bi ih razumeo. Ivana Spanovic,jedno od zastitnih lica atletike, posle treninga,umesto u ledenu kadu, ide u ledeno bure da oporavi misice.. Kupuje polovan frizider i bure za kupus, jer nema da da 10 000 evra za kadu. I onda kada se takvim vrhunskim sportistima omoguce pripreme u toplijim kajevima, kada najzad dobiju halu, kada im se finasiraju odredjeni toskovi, najbolje je da kazu, e drzava je sranje,ne pomaze mi nista, nezadovoljan sam.. E sad, sto vi povezujete drzavu sa politicarima, a ne kao ajd da kazem krovnu organizaciju pa vam smetaju sad sportisti koji su zahvani toj "krovnoj organizaciji" jer mislite da brane vlast,jbg,vas problem.. Uostalom,kada bi se tako gledalo, ti bi se kajao za brdo nasih sportista sto si navijao.. Ogorman broj njih je politicki bio i angazovan i podrzavao odredjene, imao razne malverzacije, gde se bogatio na najugrozenijem sloju stanovnistva,itd.. Potrebno je da razgranicis nekog kao sportistu i njegovu karijeru sportiste i zivot posle.. Najbolji primer mi je je Vanja Udovicic,vecina ga sad pljuje zbog politike,ok,izabrao je to,ali je on po meni, nas najbolji vaterpolista ikada.. E sad mu se to oduzima zbog sadasnje karijere..

EDIT2: Da ne bude zabune,kod nas ne postoji sistemsko ulaganje.. Potrebno je mnooooooogo stvari da se izmeni..
Korisnikov avatar
By Poska
Ја добро знам шта је рекао Прлаиновић и одлично знам шта сам другару причао који навија за Раднички, како је требало да се крене око ватерпола, исто је важило и за кошарку. Да се направи некакав систем, пре свега са млађим категоријама, у ватерполу је то још могло и врхунски да се одради, покупиш са парама све што Партизан и Звезда не узму, доведеш једног-два странца клинца, плати смештај свима, тренинге, све, сачекаш 3 године и онда убијај. Јасно је да ни један од ових спортова не може да живи од продаје играча као у фудбалу, али да се направи неки систем, где би теби пола екипе дошло из твоје школе, ту су 3-5 година, па додај ти онда 3-4 искусна, домаћа, странца, како год, па онда пробај нешто, па и ако не прође, заваљај једног за неке паре, па нове клинце из школе избаци. Наш основни проблем, у свим спортовима, и то када би имали праву помоћ државе, су пре свега тренери(говорим када би услови били идеални, да нема неког у управи ко краде и остале ствари), треба пратити пример Исланда, читао сам о њима, они су толико радили на својим тренерима и њиховом школовању, да је ово само плод свега. Овде код нас треба то да се одради, да савези заврше некакве специјализације и уопште могућност праћења рада негде ван, па онда да се прича даље. И овде не мислим на тренере првих тимова, ту их у овим мањим спортовима и има, већ на ове што треба да раде са младима, и ти тренери спадају у групу млађих, обучавај их прво за то, па после унапреди да буду за 1 тим.

Мене је изнервирало зато што је и овај сом причао генерално о улагању у спорт, а не само о својој грани. Јасно је мени да је њима 10 000е довољно за све што може да им треба и да са тим новцем они могу врхунски да се спреме. Не знам да ли је он намерно, или није разумео Прлаиновића, али сигурно да човек који се бави екипним спортом, није мислио на индивидуални, као што сам и ја одмах схватио да се мисли на екипни.

Наравно, као што сам горе написао, ја и не мислим да је добро рађено овде у Кг-у, пре свега у баскету, где је било идемо са Млађаном док он не падне, када је пао, даје Верко још мало, и на крају ћао, сада не добијају ни динара, нико од спортова. Наравно да треба да се омогуће некакве олакшице предузећима и остало, јер на тај начин прво држава не би морала да плаћа, а и онај типа би рекао ок, боље да дам 300к овом клубу, него држави да дам 400к за порез(пример, лупио сам цифре). Прво је он уштедео, друго држава не мора да даје за спорт, треће клубу одлично. Али и то мора бити прописано законом, да не може овај да каже е дајем ја вама уместо држави, па да се чека 2 године, лепо прописано на 12 месеци, кашњење дозвољено 2-3 месеца, ако нема уплате, одмах на суд, пресуда у року од пола године, мора да исплати 200к више због кршења уговорне обавезе(ако је овако нешто уопште могуће, типа овима све из уговорне обавезе и држави још 200к јер је прекршио закон).
Korisnikov avatar
By Zex88
Nista u Kragujevcu nije radjeno kako treba. Ni u fudbalskom ni u kosarkaskom a pogotovo ne u vaterpolu.. Ja sam ocekivao da napravi Muta u Kragujevcu mladje kategorije, da dovlaci talentovane klince iz Srbije i inostranstva,ali jok brdo stranaca i brdo nasih matorih igraca. U vaterpolu su bukvalno kupili 12 odlicnih igraca. Medjutim to nije problem samo Radnickog,tako svi funkcionisu.. Svi na pogresan nacin i opet nastavljaju tako. Seti se samo npr koliko je Metalac placao razne Bakice, Dasice i ostale..
Korisnikov avatar
By Poska
Ма фудбал је друга прича, ту једног играча да продаш и врх си прошао, јер су много велике паре. Који црни Мута, цео дан био овде у кафићу једном и пио вино, све плаћено, спавао у хотелу, све плаћено, долазио на митинге да подржи Млађана и Верка док су давали кеш, после пред изборе га питају навијачи после гостовања за кога да се гласа, ''Не знам ја, мени Вучић дао 100 000е'', па када више ничега није било зове човек Жељка да му пошаље било који новац. Смејурија, да не причам даље око 10-20% од плате играче, па да су клинци који су хтели у 1 тим морали да плате да би седели на клупи(вероватно је ово свуда, него само кажем)...
By Edibledi
Metalac ipak igra u KLS, tri igrača idu Zvezdi

Košarkaški klub Metalac će igrati u KLS, rezultat je razgovora ljudi iz kluba sa gradonačelnikom Slobodanom Gvozdenovićem.

Predsednik Metalca Duško Đukanović je za portal sport14 otkrio da je klub dobio podršku grada.

"Odlučili smo se za neizvestan, ali jedini pravi korak. Takmičićemo se u KLS, uspeli smo da se organizujemo za ovih nekoliko dana. Ne krijemo zadovoljstvo nakon razgovora sa čelnicima grada, jer se gradonačelnik Slobodan Gvozdenović u prijatnom i iskrenom razgovoru složio da klub mora nastaviti sa funkcionisanjem. Nadam se da će nam u najskorije vreme biti odblokirana sredstva koja nam pripadaju po dogovoru sa početka godine, ali pre toga moramo pronaći novac da opravdamo sredstva koja smo dobili u prethodnom kvartalu", rekao je Đukanović za sport014.rs.

Njegov asistent biće Vlada Mišković, takođe bivši plejmejker, ali i kapiten Metalca, koji sada vodi juniore. Mišković je bio u prvoj generaciji Škole košarke Draft, koju je svojevremeno osnovao Poček.

"Počeku će u radu pomagati bivši igrač i trener kluba Vladimir Mišković. Iz prošlogodišnje ekipe ostali su Brano Đukanović i junior Marko Šarenac, a blizu smo saradnje sa Milošem Jankovićem, povratnikom iz švajcarske lige. Na bekovskim pozicijama igraće Đukan Đukanović i Aleksandar Vasić, povratak centra Aleksandra Tanskovića je izvestan, a očekujem i dolazak bivšeg centra Metalca Marka Dujkovića, reprezentativca Makedonije", otkrio je prvi čovek Metalca planove za budućnost.

Prema pisanju kolubarskih onlajn novina (kolubarske.rs), veliku ulogu imali su funkcioneri Srpske napredne stranke koji su zahtevali da se Petru Rakićeviću, Dušan Kutlešiću i Nikoli Kočoviću dozvoli odlazak u Crvenu zvezdu.

"Zauzvrat će (predsednik Zvezde) Nebojša Čović pomoći da valjevski klub reši neke finansijske probleme, pa će na taj način biti moguć povratak Metalca u prvu ligu, gde su ambicije opstanak u ovoj sezoni", pišu Kolubarske.

Zbog kašnjenja sa odlukama o sudbini kluba, Nemanja Todorović je otišao u Austriju, centar Dragomir Marojević u Bijeljinu, Nikola Tomašević u Francusku, a propuštena je mogućnost da se eventualno angažuje i Radojević (210 cm), Valjevac koji je igrao u Sloveniji i Engleskoj, a pokriva trenutno deficitarnu poziciju "četvorke".

Postoji mogućnost da Metalac zatraži odlaganje utakmice prvog kola protiv Dinama u Beogradu, što bi značilo da bi prvi meč u prvenstvu odigrali 15. oktobra na svom terenu, protiv Konstantina.

http://www.b92.net/sport/kosarka/vesti. ... id=1181699
Korisnikov avatar
By Zex88
Boze gluposti.. Koji ce nam ovi likovi i sta mi da placamo za druge,kad nemamo dovoljno ni za sebe..
By Edibledi
Zex88 napisao:Boze gluposti.. Koji ce nam ovi likovi i sta mi da placamo za druge,kad nemamo dovoljno ni za sebe..
Добро ће доћи ФМП-у као позајмица. Ракићевић и Кутлешић (ако је ово тачно) могу фино да одиграју у АБА лиги.
Korisnikov avatar
By dovlimir
Dynamic BG (sezona 2016/17)

Aleksandar Radulović (28, 180)
Stevan Nađfeji (37, 202)
Aleksa Čabrilo (19, 206)
Mladen Grušanović (19, 202)
Dušan Beslać (18, 198)
Aleksandar Lazić (20, 201)
Vadim Prokopenko (21, 206)
Dušan Katnić (27, 193)
Nikola Jeftić (29, 205)
Mihailo Todorović (21, 207)
Nikola Ćirković (19, 191)
Strahinja Gavrilović (23, 206)
Andreja Stevanović (21, 189)
Aleksandar Tornjanski (19, 193)
Vuk Vulikić (17, 187)
Lazar Grbović (16, 200)
Miodrag Šaponjić (16, 210)
Miloš Radojković
Aleksandar Stojišić
Pavle Mihajlovski
Nikola Đaković
Igor Stokić
Nikola Vasić
Veljko Milinković
Dušan Pajović
Miloš Vićentić

sigurno imaju ambicije za ABA ligu. može li neko malo više o njihovom igračkom kadru? kapiram da je projekat tipa FMP i Mega.
Korisnikov avatar
By Karaburac
Ja sam donekle upoznat sa nekim igracima, ali nemam neko opsirno znanje o njihovim kvalitetima.

Cabrilo je igrao u sportsworldu iz NS-a, gde je imao dobre brojke (igrao 4 i 5, bio dobar bloker), onda presao u Megu i tamo nije bio bas tako impresivan.

Grusanovic, sin legende domace lige, igra 2 i 3, mrsav, pristojan sut, ali nista vise od toga. Po meni ima prostora da napreduje, ali ne previse.

Beslaca nikad nisam gledao, cini mi se da je ponikao u Vrscu, a onda igrao nesto malo u Smederevskoj Palanci.

Katnic je vazio za velikog talenta nekad davno, plej, ali su ga povrede osakatile.

Cirkovic je valjda onaj bekcic iz Zemuna, u juniorskoj konkurenciji je bio jedan od boljih, igrao za neke U selekcije.

Gavrilovic je cini mi se ponikao u KG-u, igra krilo, posle studirao u Americi gde je imao neke mizerne ucinke.

Stevanovic je prosle sezone igrao u Borcu iz Cacka, bio Dzikiceva zelja, ali eto izabrao je Dynamic.

Tornjanski mi je poznat zbog imena, ali da me ubijes ako znam odakle.

Vuk Vulikic... E sad, ima dva Vulikica u mladjim kategorijama, jedan je valjda bio u Zemunu, drugi u Megi i jedan je vazio za dosta boljeg od drugog. Koji je ovaj od ta dva nemam pojma, Bojdo bi mogao da nam razresi misteriju.
  • 1
  • 194
  • 195
  • 196
  • 197
  • 198
  • 218

Звезда је буквално форсирала домаће до изнемоглост[…]