Teme vezane uz nacionalnu ligu Srbije
By DVS15
Još nekoliko puta od povratka od povrede se desilo da Zagorac igra 4 u malom broju minuta i u ABA ligi.Sinoć je to bilo nešto duži period verovatno zbog toga što Konstantin ima takvu ekipu da mora da igra često sa 4 spoljna igrača.
By Divos
Морам рећи без обзира на релативно висок пораз, и да се у добром делу нису снашли на агресивну одбрану Меге, да ме екипа Константина угодно изненадила. Имају на спољним поз. неколико (пре свега овај омалени Величковић, па Ђорђевић и Гуџић) јако корисних и захвалних играча, али је посебно надахнуто одиграо овај Тасић. Момак има и у КЛС јако добре бројке, високе проценте шута (за 3 преко 50%), а овде је доказао да може квалитетно одиграти против играча који играју са пуно енергије, добар и у нападу, и у одбрани, добро се показао у игри страшно јаког интензитета, и да може одиграти на високом нивоу.
И свакако јако занимљив играч. Онако конституцијом баш и не обећава, али је доказао да је јако квалитетно високо крила, добар у транзицији, добра контрола лопте, све то добро изгледа. Верујем да нареддне сезоне неће у Нишу остати. За АБА дефинитивно поседује квалитет, верујем да има заинтересованих за овог младића (а и млад је. год.93), доста клубова муку мучи са "четворком", али видећемо. За њега била би добра степеница АБА лига, или нека где се игра захтевнија кошарка, биће рђаво ако заврши у румунској, бугарској или сличним лигама.
Уопште, екипа као Константин се мора поштовати. Сасвим сигурно имају проблема са финансијама, и играчки кадар тако, углавно играчи који имају искуства само у КЛС, или они још неафирмисани, ту је једини играч који је прошао млађе селекције Србије овај Бабовић (мислим да је и Тасић пре 3 године био у фокусу за селекцију У-20, али није играо ЕП за "Орлиће"), остали тако у свом годишту и нису бивали у првом плану. Али очигледно да се у екипи јако квалитетно ради, тренира, борбеност је такође приметна, тренер Цветковић ради одличан посао.

Мегу шут није служио. Али су одиграли страшно мотивисано, јако агресивно у одбрани, са пуно енергије, уосталом само такав приступ и мора бити када је у питању национални куп. Загорац заслужује све похвале, играо је све поз. од 2-4, одличан и у нападу и у одбрани, готово је био и на сваком скоку, на његову и нашу срећу није се повредио када је приликом закуцавања изгубио равнотежу. Могло је то гадно завршити, срећом добро је прошло. Ипак, ово је за Мегу само једна степеница, о њима ћемо оцену дати када заврши куп за њих, а то би могло бити у недељу.
Korisnikov avatar
By BogdanB
Sad vidim da je utakmica Metalac - Borac u 18h, ocekivao sam da je u 17h kao sto je to juce bilo. Moglo bi to da se pogleda, da vidimo kakav je Avram.

Послато са GT-I9300 користећи Тапаток 2
Korisnikov avatar
By Jomer
Avramovic srpski Kari :D

mislim da zasluzuje da se pojavi na sirem spisku samo zbog igraca iz unutrasnjosti, da bi podstakli te klince da treniraju

mnogo dobra utakmica za gledanje

Cair kao renoviran a ono se raspada krov :doh:
By podgorica
Utisak je za ovo poluvrijeme da je dobar scorer , ipak igra pleja i rekao bih da nije bas kosarkaski inteligentan mnogo... Sve u svemu nisam odusevljen , ocekivao sam od njega mnogo vise , mislim da nikad nece dogurati do EL nivoa , osim ako ga ne pogura Misko , a tamo nece ostavit neki trag...
Korisnikov avatar
By BogdanB
Nisam uspeo da stignem da gledam od pocetka. Da li ce jos neko poentirati iz Borca?
@Jomer

Nije valjda nesto sa krova palo na parket? :D

Korisnikov avatar
By BogdanB
Zanimljiva utakmica. Metalac je imao sansu da stavi tacku I da se ne ide u produzetak ali nisu uspeli, posle lagano.
Steta za Stevanovica, dobar je bio. Avram nista posebno.

By DVS15
Baš zanimljiva utakmica.
Za Metalac Rakićević izuzetan danas.Čini mi se tripl dabl na kraju,možda i prvi put u istoriju ovog takmičenja.
By Divos
Јако занимљива утакмица. Ракићевић је одиграо надахнуто. Приметило смо га већ у АБА лиги, и момак који све више диже ниво игре. Добар у свим кошаркашким елементима, момак једноставно зна играти кошарку. Конституција јесте проблем, за озбиљнију кошарку, мораће набацити масу, али код момка се види страст за игром, игра са уживањем, а и ужитак га је гледати. И трипл-дабл у оваквом неизвесном мечу, где сваки потез може одлучити, је истински подвиг. Момку све честитке, и наговештај да српска кошарка добија новог изузетног играча.
Од осталих у Металцу, Јевтовић је одиграо одлично, Јошило по обичају борбен, али и пренервозан, направио је и неопрезан "рукометни" фаул над Чарапићем. Срећом добро је испало. Остали тако промењиво. Неки играчи, пре свега спољни, барем мој је утисак да су изгубили самопоуздање.

У Борцу силно мотивисани, силна жеља да се докажу, због тога и неке несхватљиве грешке. Аврамовић је доказао таленат, али је и превише тешких шутева узимао, наравно и промашивао, очигледно превелика жеља да се докаже. Мићовић такође одличан, крштено високо крило, момак који може играти АБА лигу без проблема. Наравно и овај плеј Стевановић, страшна утакмица, најбољи на паркету до повреде, вероватно је и та јако незгодна повреда почетком 4/4 одлучила меч. Мислим да је ипак зглоб, пожелимо му да се брзо опорави. У Борцу једноставно немају ширину. У КЛС ти играчи могу одиграти на потребном нивоу, али за овај ниво и против АБА лигаша (осим ту још јако захвалног Станојевића) јако тешко, такав је барем мој утисак. Борац, ако би се појачао са једним квалитетним ниским крилом и још једним играчем у рекету, могао би бити итекако конкурентан у супер-лиги. Али упитно је и какве су финансије.

Металцу честитке на заслуженој победи, Борцу честитке за приказану игру.
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 46
KK Partizan 2025/26.

Od Pokua definitivno dižeš ruke? Ovo bi m[…]

Изунду и Ђуришић су ок потези..Чекамо даље планове[…]