POJAČANJE IZ SMEDEREVSKE PALANKE
CRVENO BELI PONOSNI NA SESTRE: I Zvezda ima svoje Dabovićke

KOŠARKA 10:12, 10.12.2015. 958
Aleksandra i Ivana Katanić počele da treniraju u Smederevskoj Palanci, a dolaskom na Kalemegdan ispunile su san

Crvena zvezda ima svoje sestre Dabović, ali se one prezivaju Katanić! Crveno-beli dres nose dve sjajne devojke iz Smederevske Palanke - Aleksandra i Ivana.

Obe igraju na mestu plejmejkera, a starija Aleksandra je već sada perjanica ekipe.

Zvezdašice od rođenja

- Zajedno smo trenirale i igrale u Palanci i imale smo plan da gde god da odemo, da idemo zajedno. Ja sam došla u Crvenu zvezdu pre dve godine, a onda mi se pridružila i Ivana. Živimo i igramo zajedno, što je super - priča nam Aleksandra Katanić, a Ivana dodaje da su ispunile san jer su od malih nogu navijačice crveno-belih:
- Kao klinke smo počele da navijamo za Zvezdu pošto je tata vatreni fan. Kod nas u kući su stalno praćene utakmice Zvezde, a eto, došlo je vreme da igramo za klub koji volimo.

Igraju za Srbiju

Kao to obično biva, mlađa sestra uvek žarko želi da stigne i prestigne stariju, a njih dve otkrivaju da je u basketu jedan na jedan ponekad umelo da bude veoma žestoko.
- Aleksandra je starija i duže je trenirala. Pomogla mi je da postanem sve bolja. Neka ona kaže da li sam je stigla. Ko zna, možda sam je i prestigla (smeh). Šalim se - priča Ivana, a Aleksandra otkriva simpatičan detalj:
- Čim me je pobedila, odmah je zvala mamu da se pohvali! Što se tiče daljih planova, želimo da zaigramo za seniorsku reprezentaciju, naravno. Sada nastupamo za mladu i juniorsku nacionalnu selekciju. Verujemo da kasnije možemo da nastavimo karijere u nekom od evropskih klubova.

Dakle, svaka slučajnost sa Anom i Milicom Dabović je namerna!
- Uh, to bi bilo super! Njih dve su zaista sjajne - kažu nam uglas.

Vole Lazića i Jovića

Oduševljavaju ih igre muške ekipe Crvene zvezde, često su na utakmicama, a među igračima imaju svoje favorite:
- Meni se najviše sviđa kako igra Branko Lazić jer gine na parketu - kaže Ivana, a Aleksandra ima drugi izbor:
- Stefan Jović!
Što se tiče košarkaških uzora, slažu se da je to iskusna Sonja Petrović, koja je bila u Zvezdi i od koje su mnogo naučile.

Sad su jače
ĆIRIĆ I ČOLIĆ POJAČANJA

Crvena zvezda je u Basketlendu predstavila tim za ovu sezonu, pa tako i dve devojke koje su pojačale redove crveno-belih. Reč je o centru Jeleni Ćirić i beku Snežani Čolić.
- Ovo je zaista veliki klub i veoma sam srećna što sam došla u Zvezdu - kaže Jelena, a Snežana dodaje: - Imam iskustva, poznajem trenera i verujem da ćemo, kada se uklopimo, doprineti rezultatima kluba.
oksanat napisao:Na utakmici protiv Sumadije u Kragujevcu 14-snja Jelena Mitrovic postigla 31 kos,imala 22 skoka,4 asistencije i 2 blokade.Indeks 51.Zaista,nestvaran ucinak za tako mladu igracicu.Svaka cast Jelena i samo tako nastavi.

:clap: Kad sam je vidio na U16 odmah sam znao da je ekstra talenat,tada je jako mekano djelovala . Bilo je nekih zlobnika koji su komentarisali kako je to novi Vranjes u najavi , a visina koju ona ima je neki ekvivalent 220 cm ko muskaraca, i s obzirom da je imala 14 godina njenj kretnje su bile dobre.
Slazem se sa tobom.To sto nije pokazala vise na U-16 je zasluga "strucnjaka" Mudrese,koji joj nije dozvolio da iskaze svoj talenat.Jos mi je u sjecanju 1982.godina i pojava Razije Mujanovic na juniorskom prvenstvu tadasnje Jugoslavije,koja je sa 15 godina bila prva registrovana dvometrasica na prostorima nekadasnje drzave.U to vrijeme su sve djevojke visoke od 185 do 195 sm imale specijalizovan kamp za centre i naglasavano je da je ta visina ekvivalentna visini muskaraca od 200 do 210s.Po toj logici Jelenina visina od 205sm odgovara visini od 220sm kod muskarca.U svakom slucaju mislim da cemo za par godina imati vrhunskog seniorskog centra.
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 15
ABA fantasy

Vidi ja sam pobedio 97-95! Kakav user! :lol: