MILICA DABOVIC:
"Kada stanem mirno slusajuci srpsku himnu pred pocetak utakmice gledajuci visoko gore,shvatim zapravo koliko
Sam ja srecna osoba.Shvatim koliko
Sam ja drugacija od ostalih koliko
Sam ja zapravo prosla,ulozila,dala,cega sam se ja odrekla i kojim sam ja putem krenula da bih stajala bas tu,na tom mestu. Gde slobodno mogu reci USPELA SAM. A trnovit je put DO USPEHA. Jer ja sam jedna od nekoliko hiljada devojaka koja stoji bas tu i peva iz dubine svoje duse.
Peva jasno i glasno a suze radosnice se alivaju niz obraze. Neka zna biti gladna, neka nervozna neka ravnodusna,zbunjena a ja pustam suze necujno i uvek od srece.I razmisljam kako jedva cekam da sudija podbaci loptu!
Tada su moje miali samo na terenu, moje ruke miluju loptu moje noge lebde po terenu a srce sam vec ostavila...
Niste u nasoj kozi da biste znali kakvi su to osecaji posle dobijene utakmice, jer ne pricam o porazu... Ali niste ni svesni koliko smo ponosni kada poginemo za nas dres,za drzavu,za svaku loptu se bacimo,kidamo mi smo mali pit bulovi koji bi pojeli parket i ne dozvoljavamo da zavisimo od drugih! Evropsko 2013 u Francuskoj je za mene bilo neprocenjive vrednosti jer ja i moje devojke nismo odustajale od prve do poslednje utakmice, nismo gubile nadu....da smo mogle vise,bilo bi vise ali mnogle smo ono sto smo i osvarile bez da je ovaj ogroman uspeh iko ocekivao od nas jer smo bile poslednja rupa na svirali.Ispracene kako nam dolici sa jednom novinarkom iz Zurnala Biljanom Kostres smesno ali istinito. Cela uprava na celu sa Marinom verovala je u cuda.verovala je u nas. Cuda se desavaju zar ne?pa eto bilo je i vise nego Cudo..Ovo je jedan mali tek sastavljeni timcic sa devocicama koje su tek pocele da igraju kosarku ali vazno je da imaju srce,zelju,energiju kao da su godinama u tome. Ja im dodjem kao tetka ali sam vodja i znam sta je moj posao.Znam da mi nismo probudile publiku lepotom,stasom glasom ili pobedom nekom jedva izvucenom u prvom krugu mi smo to napravile zeljom i borbenoscu SVE ZA JEDNU JEDNA ZA SVE drugarstvom,manje vise ali drzalo nas je...mogle smo da pomeramo svetove. Smejale smo se radovale,plakale,kukale,povredjivale izlazile oguljenih kolena, neke su imale i raznorazne oziljke po telu ali opet nista nas nije sprecilo da idemo DALJE ka VRHU.Polako ali sigurno. Marina je dala kosarci jedan poseban sjaj a mi smo dale kosarci jedno drugo znacenje! Pozitivna atmosvera+dobar kolektiv+borbenost=Pobeda!!!
Imamo Tasu jednog malog zvrka kud neko okom ona skokom, mudra pcelica slusa sta joj se kaze. Onda imamo Mase (Daju i Necu) nerazdvojne :)Daja se razlikuje od avih jedna nogavica uvek podvijena Daju postavi na tricu i daj joj loptu ostalo je ne zanima. Neca skace kao luda zaprepastim
Se posle utakmice kada cujem koliko skokova ima, srce ko kuca ali bez stitnika za zube ni u krevet. A onda dolazi Sale, saleta stavis na flastera i ne mozes omanuti,bijem se sa njom na treninge volim najvise njenu dobrotu i neiskvarenost. Posle Ana ona mi je seatra i volim igrati sa njom,kako bih nju mogla opisati cestokazem ja sam noge a Ana glava, ja gulim kolena a ona mi vec nije za to ona samo guli zadnjicu kada postavlja faulove u napadu glista zvana Sanja ona je kao muva bez glave ima predispozicije ali treba da shvati i koliko treba da radi. Tu je i Sara,Sara moze nista da ne radi ali kada radi i kada hoce ona to dobro radi.Sarita prvo njen osmeh ima sve sto ostale 5ice nemaju samo joj treba veca zelja i sa njom na Olmijadu ha a Joca,ne zNam kako Joca daje koseve ali obozavam ih oni su nemoguci ali ulaze, ona je jedna od retkih koja voli da jede pomfrit he a moja makarena na nju jedino vristim tj na nju najvise vristim valjda mi je i najvise stalo (tako kazu) maki je borac skoro kao ja i to najvise volim kod nje za ostalo cemo lako. Ostala je jeca Zvezda svesni smo njenih velikih kvaliteta ali ona treba da bude svesna da je mnogo teze igrati sam nego igrati za,uz tim,sa timom. Mala sanja je prinova i tek je na pocetku...videcemo, ima talenta, oseca kosarku!
Maja leti samo da nam ne poleti, ocekujemo od nje puno
Snalazi se po malo. Tica je manekenka volela bih da shvati koliko treba da trenira bice tada od nje nesto i moci ce mnogo vise nego sada.Tico zagradi!!!

)
O cosi bih mogla da pricam dan noc jer sve dobro sto postoji u njoj je njena dobrota razumevanje mirnoca me odusevljavaju, nista mnje draganova,bojanova ili miloseva verujem da sa ekipom kvalitetnihljudi osobama trenerima nikada boljim necu raditi i srecna sam
Zbog toga...
HVALA VAM ZA SVE!
Sa marinom radim vec cetvrtu godinu i recu da svoju karijeru zelim da zavraim uz nju, ona se raLikuje od mase,cini i nemoguce mogucim!
Branko izvini nesostaje mi Maja a punooo punooo o tebi mogu da kazem da si divan i ako Bog da bice to sve dobro!
A VAMA DRAGI LJUDI...DOBRI I LOAI KOJI NAM ZELITE POBEDU I PORAZ, DOBRO I LOSE HVALA VAM ZA SVE VI STE NAS VETAR U LEDJA!
HVALA BANJA LUCI
SARAJEVU
CRNOJ GORI
MAKEDONIJI
HRVATSKOJ
SLOVENIJI
RUSIJI
SRBIJI I MNOGIM DRUGIM!!!"
CIMANJE NASILJE
SIPURSKE LIVADE