Teme vezane uz regionalnu ligu
Korisnikov avatar
By skeske
Na jednog Petruseva ide pet-deset Ristica, tako mi se cini. Naravno nisu svi igraci sposobni da predju i igraju seniorsku kosarku na najvisem nivou ali opet.... Naveo sam Ristica kao primjer jer mi se ne svidja kako rade sa centrima na nekim koledzima. Rileta su pretvorili u robota, a mislim da je imao talenat da napada raznovrsnije ako nista.
Inace, tako se krece kosarka, i ja sam mastao o tandemu Topic-Djurisic da nam nose tim sledecih par godina, ali oba su spicila u NBA, nema tu zamjerki, svakom je san da se oproba u Americi.
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
skeske napisao: Sre Feb 19, 2025 8:58 am Na jednog Petruseva ide pet-deset Ristica, tako mi se cini. Naravno nisu svi igraci sposobni da predju i igraju seniorsku kosarku na najvisem nivou ali opet.... Naveo sam Ristica kao primjer jer mi se ne svidja kako rade sa centrima na nekim koledzima. Rileta su pretvorili u robota, a mislim da je imao talenat da napada raznovrsnije ako nista.
Inace, tako se krece kosarka, i ja sam mastao o tandemu Topic-Djurisic da nam nose tim sledecih par godina, ali oba su spicila u NBA, nema tu zamjerki, svakom je san da se oproba u Americi.
Dobro da, ali opet i taj Petrušev je po povratku u Evropu gulio Megu godinu dana, pa onda godinu dana sedeo na klupi u Efesu, pa onda tek došao u Zvezdu i dobio neku šansu, a letos je "tek" postao zver kakva jeste. Rile je sa koledža došao u Zvezdu, gde nije bilo mnogo prostora za njega pa je bio po Atani, Breši, Avtadoru, da bi se konačno odustalo u Zvezdi od njega i otišao u Španiju.

Kup ne bih komentarisao, iskreno nisam ga ni gledao, čak ni finale, ne znam što smo uopšte to i igrali, mogli smo pustiti Vojvodinu ili Megu da nas dobije lepo, pa da odmorimo. U svim normalnim košarkaškim zemljama se osvajač kupa menja iz godine u godinu i to nisu samo dva kluba, sem u slučaju Grčke. Eno u Španiji Unikaha dve godine za redom osvaja, u Francuskoj Le Man sa 9 igrača dobio u finalu Monako i spakovao im 100+ poena, u Italiji Armani izgubio u finalu od Trenta, u Nemačkoj Alba i Bajern nisu ni stigli do finala, u Turskoj Alimpijev Bešiktaš izbacio Efes u 1/4 finalu da bi na kraju izgubio u finalu od Fenera.
Korisnikov avatar
By skeske
Salvatore Guliano napisao: Sre Feb 19, 2025 10:36 am
skeske napisao: Sre Feb 19, 2025 8:58 am Na jednog Petruseva ide pet-deset Ristica, tako mi se cini. Naravno nisu svi igraci sposobni da predju i igraju seniorsku kosarku na najvisem nivou ali opet.... Naveo sam Ristica kao primjer jer mi se ne svidja kako rade sa centrima na nekim koledzima. Rileta su pretvorili u robota, a mislim da je imao talenat da napada raznovrsnije ako nista.
Dobro da, ali opet i taj Petrušev je po povratku u Evropu gulio Megu godinu dana, pa onda godinu dana sedeo na klupi u Efesu, pa onda tek došao u Zvezdu i dobio neku šansu, a letos je "tek" postao zver kakva jeste. Rile je sa koledža došao u Zvezdu, gde nije bilo mnogo prostora za njega pa je bio po Atani, Breši, Avtadoru, da bi se konačno odustalo u Zvezdi od njega i otišao u Španiju.

Kup ne bih komentarisao, iskreno nisam ga ni gledao, čak ni finale, ne znam što smo uopšte to i igrali, mogli smo pustiti Vojvodinu ili Megu da nas dobije lepo, pa da odmorimo. U svim normalnim košarkaškim zemljama se osvajač kupa menja iz godine u godinu i to nisu samo dva kluba, sem u slučaju Grčke. Eno u Španiji Unikaha dve godine za redom osvaja, u Francuskoj Le Man sa 9 igrača dobio u finalu Monako i spakovao im 100+ poena, u Italiji Armani izgubio u finalu od Trenta, u Nemačkoj Alba i Bajern nisu ni stigli do finala, u Turskoj Alimpijev Bešiktaš izbacio Efes u 1/4 finalu da bi na kraju izgubio u finalu od Fenera.
Pa igrali ste kao i svake godine zasto igrate, kao sto sve i jedan klub koji igra kosarku, da osvojite trofej. :D
By Šipurske livade
Karaburac napisao: Uto Feb 18, 2025 9:25 pm Procitao sam i ja neku vest da ce da bezi.
Znam da je to ljudski pametno, sad ima i para tamo, dobijes diplomu, ali igracki mi se cini da je vise nasih momaka tamo propalo nego sto je naslo neku srecu.

Meni je zao sto Aleksa ne vidi svoju buducnost u Partizanu, a jos mi je zalije sto Partizan izgleda ne vidi svoju buducnost u Aleksi. Potajno sam se nadao da bi on i Poku za 2 godine bili tandem cetvorki u Partizanu.

Drezgic je vrlo malo sansi dobio ove sezone koliko sam ispratio. Igra svaki treci mec po nesto sitno. 2 poena u proseku. Tuga.

Aleksa je visok igrac, oni imaju malo vise sansi tamo, ali se opet bojim da ne dozivi Drezginu sudbinu.
Bolje da ode u Megu nego na koledz.
Korisnikov avatar
By Zex88
Јавор,овај Карлик рутински решио меч..

Sent from my SM-A725F using Tapatalk

Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Želudac mi se prevrnuo gledajući naš meč sa Barselonom, onog Pantera kojeg ne podnosim koji nas natrpa kao budale, ono njegovo šepurenje, našu nonšarlanciju, gluposti koje smo napravili da bi na kraju izgubili. Sve mi je bilo odvratno tad iskreno i mislim da smo bez problema mogli da dobijemo to, da ne kažem morali.

Onda prošle nedelje Efes, nismo skoro tako nemoćni bili, ali prosto oni su u odličnoj formi, svi igrači im se vratili u sastav i sad je to preozbiljana, iskusna, namazana mašinerija. Samleli su nas ko ništa. Najgori osećaj mi je bio kad smo hvatali neki priključak u prvom poluvremenu, a oni tek tad ubacili Larkina, kakva širina rostera, kakav luksuz.

Preksinoć vrlo bitna pobeda protiv Albe, za samopouzdanje, ne tako dobra utakmica, ali deluje mi da Željko zna šta radi. Ne bih preterano o toj utakmici, jer nisam je ni gledao celu, na preskoke nešto. Bonga na svežinu, Dejvis već mesec dana odličan, Braun se kao nešto vraća, ali generalno deluje da smo u slabijoj formi...

Kako nam je Efes bio utakmica sezone, tako nam je i ovaj Bajern sada apsolutno biti ili ne biti. Dobili smo mi taj Bajern u 3. kolu, ali to više nije ista ta ekipa da se na lažemo, sad su mnogo uigraniji, sad imaju veću širinu, sad imaju više samopouzdanja, a i navikli su se na zahteve Gordija. Mislim da imamo šanse da ih dobijemo, kao što imamo protiv svih, ali opet mislim da ova utakmica na strani, koja nam je praktično domaća urakmica zbog dijaspore može i mora da se dobije. Živo me zanima kako je Željko spremio ovu utakmicu.

Kalkulacije ne bi trebalo da bude nikakve, mora se ići na sve ili ništa u ova tri kola, ne bih da preudiciram, ali imam osećaj da dobijamo ovo danas.
Korisnikov avatar
By skeske
Pobjeda protiv Albe za nastavak nade, trebaju vam sve pobjede za siguran plasman ili 2 od 3 za plasman uz bolji medjusobni. Igra se dok ima sanse sto bi se reklo.
Korisnikov avatar
By Karaburac
Rukovodstvo Partizana mora da shvati da ce uspeh u Evroligi ostvariti jedino igracima koje stvori i zadrzi, a ne igracima koje kupi.

Nakon toga mora da se pogleda u oci i da razmisli da li trenutni trener moze i jos bitnije da li hoce to da uradi.

Sezona se zavrsila i sta smo mi iz nje dobili? Ko je bolji igrac danas nego na pocetku sezone? Na cemu gradimo sledecu sezonu?

Mozda i bolje ovako, da smo prosli dalje dobili bismo potvrdu fundamentalno pogresnog koncepta. Ovako mora da se pogleda istini u oci i da se vidi sta dalje.

Sto se igraca tice samo me je Lunberg u celoj sezoni zaista razocarao. Svi ostali su bili manje-vise ono sto sam ocekivao.

Bongu i Karlika bih zadrzao kako znam i umem, svi ostali stranci sro se mene tice ne moraju ni kraj sezone da cekaju.
By Šipurske livade
Partizan je dosegao maksimum kada je Ife bio povredjen, a Vasington davao doprinos. Kada su se oporavili i Nilikina i Ife, Lakic kao tada igrac uloge i dobar defanzivac je ispao iz tima, iako su moji drugari mislili suprotno, znalo se da za njega nema mesta sa povratkom ovih. Smanjila se odmah i uloga Vasingtona, koju on verovatno nije dobro prihvatio, a i on je bio rovit jedno vreme. Naravno covek krenuo da igra i onda ga presecas sa vracanjem Ifea i Nilikine i na kraju ga nemas ni u 12 igraca.
Umesto sto su neki ocekivali da se sa povratkom svih igraca krene jos jace, desio se pad. Vasington se izgubio, Sterling Braun ispao iz forme... Cudne su uloge i Pokusevskog i Majka, gde jedan mec imaju veliku minutazu, a sledecu utakmicu ih nema.

Dva Jounsa, Dejvis, Sterling Braun i Bonga mogu ostati za sledecu sezonu. Ife, Nilikina, Majkl i Vasington su promasaji, mada Nilikina ko zna mozda i ostane, mada covek ne doprinosi nista. Domaci igraci nisu ni bitni Zeljku.
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
NBA

Гледао сам Денвер.. Кога Јокић вуче све и са ким и[…]