Teme vezane uz regionalnu ligu
Korisnikov avatar
By Karaburac
Dodao bih samo da u ABA za 18min prosecno na terenu Balsa ima najbolji indeks korisnosti i drugi najbolji +/- skor iz cele ekipe Partizana. Samo Vanja ima malo bolji plus, ali na manji broj utakmica.

Preteruje se malo. Decko je za ABA standarde cudoviste. Treba mu iskustva da se pegla sa ozbiljnijim centrima.
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Mnogo bitna pobeda nad timom koji je dosta muke pravio svima po EL. Opet bez kapitena, DW i Frenka, ali eto, mi smo ko tabla sa oslabljenim osiguračima, svako malo neki drugi iskoči. Ovog puta, ono što sam pričao za Bongu da mnogo doprinosi igri i da je jedan od najbitnijih šrafova naše mašinerije je potkrepljeno i statistikom, čovek je imao skoro pa savršeno veče, jedan promašaj iz igre i jedan sa linije penala, 16 poena, 7 skokova, 4 asistencije, 2 ukradene i ni jedna izgubljena lopta za 28 minuta na terenu, najveći index i najveći +/- učinak. Mnogo mi je drago zbog njega. S druge strane, naravno da je Karlik držao konce igre u svojim rukama, mada ni on nije imao ono svoje veče, zato je Ife iskočio sa 7 asistencija, 33 minuta na terenu, bitni poeni, odlična energija. Odlična partija i Dejvisa, kojem ovakvi centri Pariza baš odgovaraju i koje on može da školuje kako hoće. Raduju me partije Lakića i Pokua, koji su imali mnogo bitne 4 trojke, ali i energija koju su doneli. Zanimljivo da smo i pored skraćene rotacije igrali bez Majka, Nakića i Mitra, dok je Balša opet počeo utakmicu i bio svega 2,5 minuta na terenu, ali to je karakteristično za Željkove ekipe.

Mašina se upalila i melje, sinoć 23 asistencije na 92 poena, prelepo. Zaustavljen Pariz, nekoliko izgubljenih lopti na onaj naš zonski presing, dobra odbrana nad TJ, sve u svemu lepa predstava.

Ono što je još bitnije je da sad imamo nešto više vremena za odmor i trening, čeka nas za vikend Cibona u Zagrebu, pa onda i sledeće kolo igramo samo jednu utakmicu - derbi kod kuće, pa Studentski centar kod kuće i onda duplo kolo gostovnja Bolonja i Monako. Dakle od danas do tog duplog kola 5. februara imamo tačno 14 dana i za odmor i za trening i za pripremu za mečeve.

Derbi sledeće nedelje će goreti, u to nemam sumnje, pogotovo što mislim da će i Zvezda ući u dobrom raspoloženju i ritmu nakon pobede nad Makabijem.

Imamo izuzetno povoljan raspored u narednih 11 kola, 5 kod kuće i 6 na strani.

Od težih mečeva tu su: Zvezda i Real kod kuće, Olimpijakos, Monako i Barsa u gostima
Od lakših mečeva tu su: Alba i Baskonija kod kuće i Virtus na strani
A imamo i one ni tamo ni vamo a to su Bajern i Žalgiris na stran i Efes kod kuće

Miriše na dobro :whistle:
Korisnikov avatar
By Zex88
Какве је две цигле бацио Покушевски..Жељко би га ритуално спалио на центру да нису срећно ушле..

Sent from my SM-A725F using Tapatalk

By Šipurske livade
Karaburac napisao: Sre Jan 22, 2025 8:42 pm Dodao bih samo da u ABA za 18min prosecno na terenu Balsa ima najbolji indeks korisnosti i drugi najbolji +/- skor iz cele ekipe Partizana. Samo Vanja ima malo bolji plus, ali na manji broj utakmica.

Preteruje se malo. Decko je za ABA standarde cudoviste. Treba mu iskustva da se pegla sa ozbiljnijim centrima.
Iskustvo i napredovanje se stice kroz utakmice, a kod Zoca jednu odigra dobro, na drugoj ga nema.
Lakic posle dve dobro odigrane utakmice osecam da ce odigrati jos protiv Zvezde i to je to od njega za ovu Evroligu.
Korisnikov avatar
By Karaburac
To je i moja poenta bila. Kad dobije minute uglavnom je dobar, ali ih ne dobija konstantno u EL. U ABA ih dobija i isporucuje. Ja sam ubedjen da on moze da bude sasvim dobar EL centar.

Arijan je mene kupio ovim rolama za sva vremena. Decko se baca na glavu ko Vesa Petrovic.
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Какво затишје пред дерби на форуму...

Јучерашњи резултати су се тако скоцкали да ми уколико победимо прескачемо Звезду и Армани и стигли на деобу 7. места, док би у случају победе Звезде они могли и на деобу 3. места на табели. Пишем ово и не могу да верујем докле смо стигли ми као Србија да имамо два представника са озбиљним претенденцијама на ПО и евентуално предност домаћег терена. Наравно, има много да се игра ту још, али много битна утакмица.

Што се нас тиче, делује ми да ће бити ово нека тврда утакмица, да ће бити доста тензија, очекујем мањи број поена, мада имамо и ми и они озбиљне ресурсе да играмо на велики број поена. Мислим да ако уђемо тврдо и са пуно енергије да ћемо бити у доброј ситуацији, где је код нас то из утакмице у утакмицу огромна разлика, што рече неко од новинара у првих 5 минута ККП утакмице могу да ти кажем да ли ће је добити или не.

Волео бих да се Вања врати и да предводи екипу на паркету пред нашим навијачима вечерас као некад у најтежим данима наше скорије прошлости.

Ајмо ми!
Korisnikov avatar
By skeske
Bez obzira na poraz u derbiju, sve drzite u svojim rukama i ako nastavite sa dobrom formom imate dobre sanse za doigravanje. Tako nije izgledalo prije par kola, ali dobra forma vas je vratila u igru.
By Gira PFC
U derbiju loša košarka, Zvezda loša, mi još lošiji. Zvezda nervozna, mi prenervozni.
Imam utisak samo da smo jednu četvrtinu odigrali kako znamo, odnosno kako smo u poslednje vreme igrali, dobili bi lagano desetak razlike. Ovako izgubismo glupo, sa onim nesmotrenim prekršajem u poslednjoj sekundi. :doh:
Samo se setim Duletovog vremena i ovih 15-20 sekundi do kraja meča, a protivnik ima loptu. Cela hala zna da ćemo praviti prekršaj. Derem se ja u petak, vičem faul, džaba... :angry-screaming:
Tako i bi, puče krčag, prosu se naš veliki trud u poslednjih 13 kola i opet dođosmo u nezavidnu situaciju - blizu smo Top 10, ali i dovoljno daleko i prilično težak raspored nas očekuje u nastavku. Zvezda je sada bar za Top 10 skoro pa sigurna, a mi? Mi sve opet moramo Jovo-nanovo, a da li ćemo uspeti, ko to zna?
Poslednja izmena od Gira PFC u Uto Feb 04, 2025 12:21 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Kao što rekoh pred derbi, ova utakmica može mnogo da donese bilo kome ko je pobedi, tako i bi, komšije su sa ovom pobedom otišle na deobu 3. mesta. Mi, kao poraženi, nismo baš puno izgubili da se ne lažemo, imamo realne šanse za plasman dalje, imamo sve u svojim rukama, ali eto te ruke i glave su bile nešto nesigurnije i nervoznije u derbiju. Ne znam šta je razlog, možda i to što su ovi momci prvi put igrali derbi na domaćem terenu, nije to mala stvar, da imaš 20k ljudi koji te gleda, koji pevaju i koji očekuju mnogo od tebe, plus ta blaga uloga favorita. Niko od njih sem Balše nije igrao ovakvu utakmicu i naravno Vanje, za kojeg mi je neizmerno žao što nije igrao, on je igrač za ovakve utakmice. Plus atmosfera oko derbija gde cela Evropa priča o utakmici cele nedelje, gde dolazi Lesor, gde je sve na nekom višem nivou i onda mi onako padnemo. Ja razumem i umor i nervozu, ali prosto mislim da smo to morali da prebolimo mnogo ranije tipa barem u prvom poluvremenu. Bilo kako bilo, mi smo tu utakmicu izgubili i nikad nije lako kada se izgubi derbi, pogotovo znajući da bi nas pobeda poslala na isti plasman sa komšijama, gde bismo imali bolji međusobni skor (koji imamo i sada) ali i na deobu 7. mesta.

Što se same utakmice tiče, nismo igrali našu košarku prosto u napadu, jeste bilo nekih njihovih specijala u vidu Kalinića na Karliku i slično, ali prvenstveno mi nismo imali ono što nas je krasilo u zadnjih mesec dana. Da li je do protivnika koji se dobro pripremio ili je do nas što smo igrali loše, može se do prekosutra diskutovati. Ono što je sigurno je da smo mnogo izgubili zbog lude glave Tajrika, koji je ušao u problem sa faulovima, koji je prouzrokovao i više minuta Dejvisa i kraću rotaciju. Falio je Tajrik i u odbrani, ali i u napadu, nema tu diskusije, ne zna se gde je više falio. Druga stavka je nešto bleđa partija Sterlinga, ali i to ne bi bilo toliko drastično da se nije pogodilo sa utakmicom u kojoj Ife nije imao nikakav poenterski učinak na 25 minuta igre. Karlik je vukao koliko je mogao, imao i dobrih i loših siutacija, priključio se tu i DW koji je po mom mišljenju i ranije trebao da uđe u igru. Bonga je odigrao u svom stilu, pogodio jednu vrlo bitnu trojku, mučio njihove igrače u odbrani, klasika. E na sve to smo mi imali Lakića koji je odigrao perfektnu utakmicu, koja sada pada u vodu očigledno jer smo izgubili, dečko je ušao pogodio trojku, imao 2/2 za dva, uz to dobra energija u odbrani, blagi X faktor, odlično koristio i on priliku i mi njega. Najveća njihova prednost, njihova dva najbolja igrača Petrušev i Bolomboj su bili upareni dobar deo meča, a na sve to mi u problemu sa visokim igračima i onda pogledamo statistiku gde su oni imali 15 ofanzivnih skokova, odnosno 13 skokova više od nas, što je u ovakvoj utakmici ogromna prednost.

Iskreno sam razočaran našim opcijama na kraju utakmice, na sve to Željko odlučuje da ne pravi faul nego da brani napad na 20+ sekundi do kraja pred punom arenom... Na kraju Sterling uleće u noge Nedoviću i to je to, ostaje velika žal, ali mora se dalje.

Nema šta, idemo dalje, čekaju nas dva gostovanja na turneju Bolonja-Monako, jedna pobeda bi bila dobar ulov, sa dve bismo napravili ogromnu stvar. Imamo još dosta šansi, takva je liga, svako svakog može da dekne, tako da samo polako.
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
NBA

Гледао сам Денвер.. Кога Јокић вуче све и са ким и[…]