Mnogo bitna pobeda nad timom koji je dosta muke pravio svima po EL. Opet bez kapitena, DW i Frenka, ali eto, mi smo ko tabla sa oslabljenim osiguračima, svako malo neki drugi iskoči. Ovog puta, ono što sam pričao za Bongu da mnogo doprinosi igri i da je jedan od najbitnijih šrafova naše mašinerije je potkrepljeno i statistikom, čovek je imao skoro pa savršeno veče, jedan promašaj iz igre i jedan sa linije penala, 16 poena, 7 skokova, 4 asistencije, 2 ukradene i ni jedna izgubljena lopta za 28 minuta na terenu, najveći index i najveći +/- učinak. Mnogo mi je drago zbog njega. S druge strane, naravno da je Karlik držao konce igre u svojim rukama, mada ni on nije imao ono svoje veče, zato je Ife iskočio sa 7 asistencija, 33 minuta na terenu, bitni poeni, odlična energija. Odlična partija i Dejvisa, kojem ovakvi centri Pariza baš odgovaraju i koje on može da školuje kako hoće. Raduju me partije Lakića i Pokua, koji su imali mnogo bitne 4 trojke, ali i energija koju su doneli. Zanimljivo da smo i pored skraćene rotacije igrali bez Majka, Nakića i Mitra, dok je Balša opet počeo utakmicu i bio svega 2,5 minuta na terenu, ali to je karakteristično za Željkove ekipe.
Mašina se upalila i melje, sinoć 23 asistencije na 92 poena, prelepo. Zaustavljen Pariz, nekoliko izgubljenih lopti na onaj naš zonski presing, dobra odbrana nad TJ, sve u svemu lepa predstava.
Ono što je još bitnije je da sad imamo nešto više vremena za odmor i trening, čeka nas za vikend Cibona u Zagrebu, pa onda i sledeće kolo igramo samo jednu utakmicu - derbi kod kuće, pa Studentski centar kod kuće i onda duplo kolo gostovnja Bolonja i Monako. Dakle od danas do tog duplog kola 5. februara imamo tačno 14 dana i za odmor i za trening i za pripremu za mečeve.
Derbi sledeće nedelje će goreti, u to nemam sumnje, pogotovo što mislim da će i Zvezda ući u dobrom raspoloženju i ritmu nakon pobede nad Makabijem.
Imamo izuzetno povoljan raspored u narednih 11 kola, 5 kod kuće i 6 na strani.
Od težih mečeva tu su: Zvezda i Real kod kuće, Olimpijakos, Monako i Barsa u gostima
Od lakših mečeva tu su: Alba i Baskonija kod kuće i Virtus na strani
A imamo i one ni tamo ni vamo a to su Bajern i Žalgiris na stran i Efes kod kuće
Miriše na dobro