- Pon Jan 20, 2025 9:11 am
Iskreno još jedan statement win prošle nedelje, kakva nedelja i na sve to krunisano ubedljivom pobedom u relativno laganom ritmu protiv Spartaka. Gledao sam i sinoć protiv Spartaka i jesu se oni držali dosta dobro i dugo, ali eto prosto nije bilo snage za više, malo na snagu, malo na iskustvo, ali na kraju i ubedljiva pobeda.
Što se tiče meča u Milanu, neverovatno iskreno kako smo zrelo odigrali, kako smo moćno i smisleno izgledali skoro u svakom trenutku, naravno i malo sreće je bilo tu... Još sve to sa problemom sa povredama gde smo igrali bez tri igrača u spoljnoj liniji (Vanja, Frenk i DW). Mašinerija melje, čak i onako iskusnu ekipu kao što je Milano smo uspeli da pregazimo u 4/4 nakon 3 perioda u egalu. Svaka čast momcima, nije mala stvar da se dve tako ubedljive pobede ostvare na strani u ovako bitnom trenutku i da se uhvati priključak za PO mestom. Neverovano kako zrela partija pre svega Sterlinga, od kojeg ovako nešto nisam očekivao, ali eto izgleda da mu je trebalo vremena i malo više prostora da iskoči i preuzme više odgovornosti. Tandem Karlik-Tajrik u svom elementu u ovom meču, prosto nisu im ništa mogli, na kraju Sterling-Tajrik-Karlik sa indexom ukupno 100 od ukupno 112 naših. Bitni poeni i Ifea i Dejvisa, zanimljive role i Lakića i Pokua, ali na kraju još jedna timska pobeda. Naravno da ne treba zaboraviti brata Bongu koji je možda i najkonstantiji igrač u našoj ekipi i jedan od igrača kojeg bih voleo da imam u svakoj svojoj ekipi. On je naša verzija Kaline, radi čovek neverovatan posao, uglavnom se to ne vidi na statistici, ali ogroman posao i u defanzivi i u ofanzivi.
Treba odmoriti malo pa u sredu dočekati taj Pariz kako dolikuje u Areni i staviti i njih na svoje mesto. Iskreno, mislim da nismo smeli da izgubimo od njih u gostima u prvom delu sezone, pogotovo što smo mi sa njima igrali i u pripremnom periodu, pa smo znali šta nas čeka. Sada kada znamo šta nas čeka, koliko su neugodni i kada smo u dobrom ritmu, mislim da bi trebalo da se to dobije.
Tabela i liga je tako iznednačena da je naš sledeći protivnik Pariz na 3. poziciji sa svega 2 pobede više od nas, a mi smo na 11. poziciji. Posle nas Žalgiris sa 11 pobeda, Efes i Asvel sa po 10 su realno gledamo isto u mogućnosti da se domognu gornjeg dela tabele. Ove godine sem Albe i donekle Makabija, nema toliko kanti za napucavanje, evo čak se i taj Virtus od dolaska Duška trgo i eto ga na 7 pobeda gde su deknuli Bajern, Baskoniju i Asvel.