Teme vezane uz regionalnu ligu
Korisnikov avatar
By skeske
Sa ovom dominantnom duplom pobjedom ste se u velikom stilu vratili u borbu za plejof. Imate momentum i formu i mogli biste napraviti dodatnu seriju i jos vise napredovati na tabeli. Sterling Braun pokazuje u zadnje vrijeme zasto je bivsi NBA igrac i najbolji igrac jedne EL ekipe prosle sezone.
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Iskreno još jedan statement win prošle nedelje, kakva nedelja i na sve to krunisano ubedljivom pobedom u relativno laganom ritmu protiv Spartaka. Gledao sam i sinoć protiv Spartaka i jesu se oni držali dosta dobro i dugo, ali eto prosto nije bilo snage za više, malo na snagu, malo na iskustvo, ali na kraju i ubedljiva pobeda.

Što se tiče meča u Milanu, neverovatno iskreno kako smo zrelo odigrali, kako smo moćno i smisleno izgledali skoro u svakom trenutku, naravno i malo sreće je bilo tu... Još sve to sa problemom sa povredama gde smo igrali bez tri igrača u spoljnoj liniji (Vanja, Frenk i DW). Mašinerija melje, čak i onako iskusnu ekipu kao što je Milano smo uspeli da pregazimo u 4/4 nakon 3 perioda u egalu. Svaka čast momcima, nije mala stvar da se dve tako ubedljive pobede ostvare na strani u ovako bitnom trenutku i da se uhvati priključak za PO mestom. Neverovano kako zrela partija pre svega Sterlinga, od kojeg ovako nešto nisam očekivao, ali eto izgleda da mu je trebalo vremena i malo više prostora da iskoči i preuzme više odgovornosti. Tandem Karlik-Tajrik u svom elementu u ovom meču, prosto nisu im ništa mogli, na kraju Sterling-Tajrik-Karlik sa indexom ukupno 100 od ukupno 112 naših. Bitni poeni i Ifea i Dejvisa, zanimljive role i Lakića i Pokua, ali na kraju još jedna timska pobeda. Naravno da ne treba zaboraviti brata Bongu koji je možda i najkonstantiji igrač u našoj ekipi i jedan od igrača kojeg bih voleo da imam u svakoj svojoj ekipi. On je naša verzija Kaline, radi čovek neverovatan posao, uglavnom se to ne vidi na statistici, ali ogroman posao i u defanzivi i u ofanzivi.

Treba odmoriti malo pa u sredu dočekati taj Pariz kako dolikuje u Areni i staviti i njih na svoje mesto. Iskreno, mislim da nismo smeli da izgubimo od njih u gostima u prvom delu sezone, pogotovo što smo mi sa njima igrali i u pripremnom periodu, pa smo znali šta nas čeka. Sada kada znamo šta nas čeka, koliko su neugodni i kada smo u dobrom ritmu, mislim da bi trebalo da se to dobije.

Tabela i liga je tako iznednačena da je naš sledeći protivnik Pariz na 3. poziciji sa svega 2 pobede više od nas, a mi smo na 11. poziciji. Posle nas Žalgiris sa 11 pobeda, Efes i Asvel sa po 10 su realno gledamo isto u mogućnosti da se domognu gornjeg dela tabele. Ove godine sem Albe i donekle Makabija, nema toliko kanti za napucavanje, evo čak se i taj Virtus od dolaska Duška trgo i eto ga na 7 pobeda gde su deknuli Bajern, Baskoniju i Asvel.
Korisnikov avatar
By Lucky
Ne mogu vjerovati da Balša nije sposoban da se izbori za više minuta u kontinuetu, pogotovo poslije duplog kola u gostima.
Na kraju, u garbage time, ulazi i Mitar i Arijan, a na centru Tajrika mijenja Brendon.
Pri tome apsolutno ne mislim da je u pitanju drndanje od strane Željka nego on sam radi pogrešno. Šteta onakvog tijela ali on nije unaprijedio svoju igru ni za promil.

Послато са M2007J20CG помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Lucky napisao: Pon Jan 20, 2025 1:05 pm Ne mogu vjerovati da Balša nije sposoban da se izbori za više minuta u kontinuetu, pogotovo poslije duplog kola u gostima.
Na kraju, u garbage time, ulazi i Mitar i Arijan, a na centru Tajrika mijenja Brendon.
Pri tome apsolutno ne mislim da je u pitanju drndanje od strane Željka nego on sam radi pogrešno. Šteta onakvog tijela ali on nije unaprijedio svoju igru ni za promil.

Ne bih se složio sa tobom, Balša je korišćen u određenim utakmicama ove godine kada je Željku takav tip centra bio potreban, pre svega u meču sa Olimpijakosom, gde je bio odgovor na Fola, ali i u meču sa Asvelom kod kuće i u gostima pre neki dan. Ako pogledamo ta tri meča u kojima je igrao preko 10 minuta, jasno je da on može, statisitka na ta tri meča mu je na 11,5 minuta 10/15 iz igre, 3/4 sa bacanja, 7 poena, 6 skokova, 0,7 asistencije, 1,3 blokade.

Zašto se ne koristi češće i zašto nije sinoć igrao tipa 30 minuta, to samo Željko zna. Vidi se pomak u njegovoj igri i tačno se vidi da se koristi u određenim utakmicama, nekad jer nema druge opcije, nekad kao odgovor na protivničku taktiku. Taj meč sa Olimpijakosom je dečko odigrao muški i doneo nam novu energiju i mogu reći bio dosta zaslužan za pobedu, jer je nejgov učinak promenio tok utakmice.

Ja prvi nisam verovao u njega, ali eto jedna dobra utakmica i raspametim se...
Korisnikov avatar
By skeske
Koprivici je vrijeme da se nesto desi. Eno mu vrsnjaka Petruseva dominira, to je to, nisu vise djeca, ili jesi ili nisi.
Korisnikov avatar
By Lucky
Super što je on nama donio neke korisne minute na 1-2 utakmice ali to ne znači da je imalo napredovao nego se poklopilo da nešto i odigra. I dalje tvrdim da nije napredovao ni malo. Tijelo ne zna da koristi, boli koliko ne zna ili nema samopouzdanja u igri pod košem, poentira isključivo na zakucavanju a u suprotnom gubi loptu iz ruku, u odbrani jedino pokušava da zaustavi blokadom što ne prolazi kod iole ozbiljnijih ekipa. Moguće je da je dijelom napredovao kod povratnih lopti i da malo manje pravi faulove u napadu kod postavljanja blokova.
Što kaže skeske, nije više mali. Vrijeme mu je da za sebe uradi nešto korisno i pokaže da može više od borbe za poziciju 3. centra u ekipi. Ja bih volio da to bude u KKP, ali ako je to previše za njega neka nađe sredinu koja će više odgovarati njegovom razvoju.

Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Pa vidi, salžem se ja u potpunosti sa tobom da nije to neki napredak, ali izgleda da Željku toliko i treba i toliko od njega očekuje, jer u suprotnom bi mu davao više minuta i to češće... Ja sam stava da on nije ničim zaslužio da jedini ostane u sastavu nakon letošnje čiske, ali eto valjda Željko bolje zna od mene. Moje mišljenje je da je na tu poziciju trebao da se dovede Dušan Miletić ili neko drugi, verujem da bi Miletić mnogo više pokazao i mogao biti korišćen.

Sve u svemu, sutra se igra sa Parizom, jedna vrlo bitna utakmica kod kuće, gde mi nikad nismo autsajderi, pa makar igrali protiv ekipe koja je 3. na tabeli. Kontam da su imali dosta vremena da se spreme za utakmicu i da utvrde šta treba da se radi protiv njih, nisu nepoznat protivnik, a utamkica se mora dobiti ako želimo u PO.
Korisnikov avatar
By Karaburac
Balsa ima kombinaciju visine, brzine, snage i odraza koja je nesvojstvena za domace igrace. To ne moze da se nauci. Sve ostalo moze, ako se ima strpljenja.

Balsa je u prethodne tri godine jednu celu propustio zbog bolesti i povrede, a dve je dobijao priliku na kasicicu. Ovo je prva sezona u kojoj zapravo igra i realno za to koliko je neiskusan igra odlicno. U ABA je prilicno dominantan, a u EL kad god je dobio priliku bio je korektan, a u nekim momentima odlican.

Jako je tesko za momka u njegovoj situaciji kada odigras vrhunski mec protiv recimo Olimpijakosa i onda kao nagradu sledeca 2 meca ne dobijes ni sekund. Kakva je to poruka? Isto mu se desilo i posle sasvim dobrog meca sa Asvelom.

Balsu treba gledati kao da je centar iz Afrike. Pravi blok, rola, kuca, igra odbranu i to je to. Ako u nekom momentu navezba poluhorog iz reketa nista njemu vise ne treba. To u sustini igra i Tajrik, samo je trenutno malo jaci i pokretljiviji zbog visine i ima malo vise iskustva. Nista specijalno.

Balsa ove godine puni 25, on moze lagano narednih 8 godina da bude centar za 15-20 min po mecu.

Domaca osnova koja duzi niz godina igra zajedno je kljuc ozbiljnijih uspeha. Balsu potpuno vidim u toj prici.
Korisnikov avatar
By skeske
Uopste ne bi bila tragedija da ode u Megu npr, izdominira ABA sa minutazom oko 30 minuta, pa preko evrokupa da gradi karijeru i mozda opet zavrsi u EL: Ne treba nista shvatati tragicno
Korisnikov avatar
By Lucky
Apsolutno se slažem sa Karaburcem i, gledano iz ugla kluba, ništa bolje nego imati domaće igrače uloge na duži period kao što to ima CZ u vidu Lazića, Davidovca, Dobrića... ali sam ja prije svega zamjerao njemu nedostatak napretka - vjerovatno jer sam očekivao da će napraviti nešto više od svoje karijere.
Što se tiče dobijanja prilike, vjerovatno nije slučajno vrlo često skrajnut i sa te strane očekujem sve više minuta od Bošnjakovića koji mi djeluje da ima taj mentalitet borca koji omogućuje dobijanje minuta kada god se ukaže prilika

• 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 20
NBA

Гледао сам Денвер.. Кога Јокић вуче све и са ким и[…]