- Sre Jun 29, 2022 11:39 am
Dobro je da @milanezija nije otvorio temu kao prošle godine, videli smo kako je prošlo to lani...
Očekivanja su mi minimalna za ovu sezonu, nerealno je da ovaj tim sa upitnim mentalitetom nešto može da uradi, ali ako se dovede 5 kvalitetnih igrača, sa jakim karakterom, sa iskustvom i sa košarkaškim IQ većim od Lesorovog broja patika, možda se može očekivati da se za cilj postavi osvajanje ABA lige. Što se tiče EL, tu treba mnogo toga da se posloži da bi mogli da očekujemo da možemo u neki top 8 da se plasiramo... S jedne strane suludo mi je da smo prihvatili da učestvujemo u EL jer ne možemo ništa da uradimo, to je kao da se ufuraš na River sa 500 kinti u džepu i jež frizurom, samo da bi se slikao za Instagram. Deluje mi da je bilo pametnije igrati i osvojiti ovog puta EK, graditi tim i ove godine i onda ga dodatno nadograditi. Sve to pod pretpostavkom da ćemo imati nešto viši budžet nego prošle godine i nećemo moći da dovedemo igrače top klase kao što su neki što su ovih dana potpisali u obiljnim EL klubovima (Braun, Hilijard, Pojters, Žižić, Beron, Džekiri, Dejvis...).
S obzirom da nam je od tima ostalo sledeće:
1. Madar
2. Panter, Avram, Glas
3. Trifunović
4. Ledej, Smajli, Tristan
5. Balša
Trebaće ovom timu prvi plej, koji je falio i prošle godine, prvi centar umesto Lesora, koji nije za ovaj nivo košarke, drugi centar, a uz to i sigurno i dva igrača na poziciji niskog krila. Pod pretpostavkom da nemamo novca za dva igrača kalibra Panter - Ledej, evo nekih mojih želja na kritičnim pozicijama:
1. Vil Kamings
3. Džef Tejlor/Datome, Gegić
5. Bojan Dubljević, Lovernj/Singlton/Hanter
Pored njih nekako mi se crta da će Anđišić po treći put obući naš dres, što iskreno ne bih voleo, jer smo se oba prošla puta prema njemu poneli kao obične džukele, a sada kad je dečko stigao do kalibra standardnog EL igrača, sada nam je super. Ne plašim se da će ga ljudi pljuvati opet posle 3 loše partije...
Takođe užasna odluka "rukovodstva" kluba prošle godine je puštanje niz vetar jednog od retkih domaćih igrača koji je mogao da donese kvalitet ovom timu, kao i potrebnu energiju - Jaramaza. Umesto njega doveden je Avramović, koji je za pedalj slabiji igrač, tu smo trebali ganjati malog Dimitrijevića iz Huventuda.
Ja bih se Pantera lično odrekao, ali to je isključivo subjektivni stav...