MILOS OBILIC napisao:Zna li se kakvu ce ekipu i budzet imati Union Olimpija?Ocekivao sam da ce im ostati Blazic i da ce on u Prepelica,Salina,Omica,Ranika,Murica da predstavlja oskonicu ekipe+pojacanja.Mislimo sam da ce dovesti Murica i Lalica iz Krke i 2 crnca na pleju i krilnom centru,ali izgleda nista od toga.Smodić je završio karijeru. Ostali verovatno ostaju, jedino Lorbek možda ode ako nadje neki inostrani angažman. Gledao sam Olimpiju kad je igrala protiv Maribora i Blažić je ubedljivo bio najbolji i najsigurniji igrač. Murić iz Olimpije se je povredio, koleno koje je već povredjivao i ne znam kakva je situacija sa njim. Omić je sebe ubedio da je velika zvezda i zato od njega može da se vidi samo kurcobolja na terenu. Uglavnom, imaju problem da zadrže mlade i perspektivne igrače. Ono što oni znaju, je da dovedu strance koji imaju instant učinak.
Krka ima par solidnih igraca pre svega Murica,ali i Lalica,Pavica,Klobucara,Vladovica,Lucica,Lorbeka i Smodisa
najveći problem Olimpije i generalno slovenačke košarke je premalo interesovanje za košarku. Olimpija napuni Stožice kad igra EL (i pobedjuje) i kada dodje 8-10000 ljudi iz cele Slovenije. Poseta na svim utakmicama u ABA ligi im je mizerna.
Ja očekujem da u narednih par godina Olimpija ima da životari. Ako prodje kriza u SLO, onda mislim da će opet grad konkretno da stane iza njih i da će biti više nego konkurentni. Krka je solidna ekipa, ali mislim da će njihov najveći domet biti gornji deo tabele, možda se ušunjaju na neki f4, ali više od toga teško.