Teme vezane uz regionalnu ligu
Korisnikov avatar
By Karaburac
slazem se da bi onda regularnost celog takmicenja visila, a verovatno bi to znacio i kraj Jadranskoj ligi.
Nemam pojma, ukoliko se to desi, ja bih napravio neku okrenjenu verziju od nasih klubova i lige republike srpske, a uputio bih poziv i Crnogorcima i Makedoncima da nam se prikljuce. Dogovorio bih pravilo da se svi igraci koji imaju drzavljanstvo ovih zemalja da se vode kao domaci igraci bez obzira u kojoj zemlji trenutno igraju i podelio akcije lige na ravne casti.
Hrvati toliko miniraju i navlace za sebe u ovom takmicenju, u cemu im i Slovenci ne zaostaju, da je to prosto sramota. Nasi klubovi nemaju nikakvo pravo glasa, a ove sezone (kao i vecini ranije) imamo najbolje rezultate.
Sto se mene tice, ako im se ne svidja nek se teraju, mi cemo se nekako i sami snaci.
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Karaburac napisao:slazem se da bi onda regularnost celog takmicenja visila, a verovatno bi to znacio i kraj Jadranskoj ligi.
Nemam pojma, ukoliko se to desi, ja bih napravio neku okrenjenu verziju od nasih klubova i lige republike srpske, a uputio bih poziv i Crnogorcima i Makedoncima da nam se prikljuce. Dogovorio bih pravilo da se svi igraci koji imaju drzavljanstvo ovih zemalja da se vode kao domaci igraci bez obzira u kojoj zemlji trenutno igraju i podelio akcije lige na ravne casti.
Hrvati toliko miniraju i navlace za sebe u ovom takmicenju, u cemu im i Slovenci ne zaostaju, da je to prosto sramota. Nasi klubovi nemaju nikakvo pravo glasa, a ove sezone (kao i vecini ranije) imamo najbolje rezultate.
Sto se mene tice, ako im se ne svidja nek se teraju, mi cemo se nekako i sami snaci.
slazem se, ali bez tih klubova nije vise ono sto podrazumevamo pod pojmom "region"
mada ne bih se zalio ni sa ovim tvojim predlogom, pa izmedjuostalog mogu i Grci da nam se pridruze da razvijemo jos malo taj rivalitet xD
Korisnikov avatar
By Mutinjo
Pitanje je kako bi Uleb reagovao, verovatno bi im zabranio da prismrde evro takmicenjima narednih par godina, pa zbog toga verovatno nece da se usude na taj korak.
Mada, objektivno, ovo bi im bio najbolji moguce trenutak za istupanje. Izgubili su jednog predstavnika dogodine, timovi im se raspadaju, Cedevita mozda nece ni u EC. Videcemo...

Pitanje je koliko bi bila realna ta liga bez Hrvata. Iako sam u principu za ABA ligu, i ne vidim je kao glavnog krivca za krizu nase kosarke, mozda bi to bio pravi trenutak da krenemo ponovo da gradimo domacu ligu, uz sve zrtve koje bi to ponelo sa sobom ( mislim ne neprohodnost u EL u prvo vreme itd. )
Korisnikov avatar
By Antoine
Ne bi nam ništa falilo da igramo ligu sa Bosancima, Makedoncima i Crnogorcima, a da ta liga ima 2 direktna predstavnika u EL + 1 u kvalifikacijama kao što je imala ABA. Naprotiv...
Korisnikov avatar
By Nookie
hahahaha,bilo bi vrh da igramo takvu ligu ^^....Lovcen konkurent za mesto u EL,hahahahaha.....inace sutra se saopstava odluka o nacinu ulaska u EL. Kaze Lisac da je dgovor postignut,i da ce sutra ujutru biti objvljeno na sajtu EL...
Korisnikov avatar
By dachakg
igokea se muci sa madjarima pred kraj prvog poluvremena,iako ovi igraju bez badera,bela,i jos nekoliko igraca! trenutno 41:38!!!
edit: solnok se jos uvek drzi: 28.min 53:50!!!
Korisnikov avatar
By dachakg
Heisenberg napisao:Sto Arena ne prenosi Igokeu?
nemam pojma,i ja sam bas hteo da gledam!
VODI SOLNOK POSLE 3/4 65:61!!!
Korisnikov avatar
By Lika
da vidimo kakav sam prognozer :D

Zadar - Radnički 1
Budućnost - Split 1
Cibona - Olimpija 1
Partizan - Igokea 1
Szolnoki - Skopje 2
Krka - Cedevita 2
Široki - Zvezda 1
  • 1