Stare teme
Korisnikov avatar
By Antoine
#258616
Bienvenido hombre.

Šta znate o Angoli? Brian Agola Rodas je rođeni Kolumbijac, da je sa 14 godina otišao u USA da igra na high school-u Findlay Prep. Posle karijere na junior koledžu gde je briljirao odlazi na Florida State, pa preko razvojnog tima Orlando Magica stiže do Belgije.

Šta možda ne znate o Angoli?
U srednjoj školi Findlay Prep je igrao sa Nigel Williams Goss-om, uz to su bili i najbolji prijatelji, sam Angola je nekoliko puta izjavio kako mu je NWG najviše pomogao po dolasku u USA i da su ostali bliski, tako da će sigurno znati gde dolazi. Njegovo mesto u timu nasledio je Rashad Vaughn, sadašnji igrač Igokee. Inače, košarkaški program Findlay Prep-a ima visoku reputaciju u USA, imena Avery Bradley, Cory Joseph, Tristan Thompson, Anthony Bennett, NWG, Kelly Oubre, PJ Washington... dosta govore.

Zbog prelaska sa junior koledža, u prvoj diviziji NCAA odigrao je samo dve sezone za Seminolese, prvu kao saigrač Michaela Ojo-a. Kao freshman je bio solidan backup kasnijem NBA igraču Dwayne Bacon-u, da bi u narednoj sezoni postao jedan od trojice glavnih protagonista tima koji je stigao do finala West regiona na Madness-u gde ih je Michigan izbacio u borbi za Final Four . Angola je odigrao sasvim dobar turnir, ali je prošao ispod radara na draftu. Orlando ga je pokupio kratkoročnim ugovorom, posao na kaljenje u razvojnu ligu odakle je stigao u Evropu početkom ove sezone.

Angola je klasičan swingman, odnosno igrač koji pokriva pozicije 2 i 3. Na prvo gledanje klipova u oči upada solidan atleticizam i jako dobra građa za poziciju koju pokriva. Jedan je od igrača za koje u USA kažu da je više generalan nego specijalan. Dobar u više različitih segmenata, ali se posebno ne ističe ni u jednom od njih. Videćete na klipovima kako pogađa trojke, ali generalno nije čist šuter, na solidnih 35% je šuta za tri, što je baš to - solidan prosek. Ono što je verovatno bilo bitno našoj skauting službi (ha ha ha, znam, i ja se smejem) je to da je solidan distributer sa spoljne pozicije, ima solidan pregled i osećah za dodavanje. Učestvuje u skoku pod oba koša, u odbrani je, zamislite, solidan, vrlo dobar na liniji dodavanja, ali ponekad i previše nametljiv zbog čega ispada iz defanzivne postavke. Plus je što može da čuva pozicije 1-3 bez mismatcha. Ukoliko do sada niste dobili sliku, Angola je igrač koji može da pogodi spolja, ali je daleko od pouzdanog šutera. Solidan je atleta koji to previše ne koristi da napadne obruč. Dobrog plejmejkerskog instikta, ali često gubi lopte u driblingu. Aktivan defanzivac koji ispadne kao iz džipa mnogo više puta nego što bi želeo. Rezon njegovog dovođenja je ... nije loš, više će pomoći nego što će odmoći. Lično, mislim da je ok igrač koji ne traži da bude u prvom planu, ima neke poene u rukama i sigurno će osvežiti rotaciju na pozicijama 2/3.
Korisnikov avatar
By BogdanB
#258617
Ako se ne osvoji nista, zesce pljuvanje ce da padne na kraju. Ocigledno je da se ide na sve ili ništa

Poslato sa MAR-LX1A uz pomoć Tapatoka

Korisnikov avatar
By MileBL
#258618
Pa zar se niste navikli na nista, pa sad da odjednom ne budete zadovoljni?

Послато са SM-A202F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
By Antoine
#258619
MileBL napisao:Pa zar se niste navikli na nista, pa sad da odjednom ne budete zadovoljni?

Послато са SM-A202F помоћу Тапатока
"Draže mi je moje ništa nego tvoje sve" A.B.
Korisnikov avatar
By Peja
#258623
BogdanB napisao: Sub Feb 15, 2020 10:44 am Ako se ne osvoji nista, zesce pljuvanje ce da padne na kraju. Ocigledno je da se ide na sve ili ništa

Poslato sa MAR-LX1A uz pomoć Tapatoka
Čekaj jesi ovo prekopirao post od novembra?

Mislim da se ovo pisalo posle 5og pojačanja, a ovo je valjda 9to? :D :D :D
  • 1
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 94

Evroliga objavila saopštenje sa smernicama […]

NBA

Sad gledam šta je svirano sve Jokiću [emoji[…]