Stare teme
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Otvaranje sezone i rutinskih 30+ razlike za naše momke sinoć u Areni, protiv rekao bih nikad slabijeg Mornara.

Zek se nije ni skidao sinoć, Panter igrao samo 12 i to u drugom poluvremenu, ostali podelili minute. Najviše igrao Tristan 26 minuta.

Mateuš se vratio iz povrede i mnogo znači, deluje da će on imati ulogu Dantea iz prošle sezone. Njegova pas igra, osećaj za dodavanje i pregled parketa dosta znači.

Naneli izgleda mnogo bolje na terenu, a to je i zbog toga što je već drugu sezonu u klubu i zbog toga što je u trenažnom procesu od početka. Matori lisac je juče pokidao i možda i najbolje od svih naših igrača ušao u sezone, tako da treba očekivati od njega dobre partije na početku sezone.

Jaramaz još uvek izgleda dosta skromno, vidi se da je totalno van forme, ali dobro ne sumnjam da će on biti onaj pravi za mesec dana.

Balša je isto juče odigrao dosta dobro, doduše nisu ni ovi centri iz Mornara neki reper, ali pohvalno.

Smajli izgleda dosta dobro, stesao se brat i sad je fizički dosta bolji i brži, malo deluje i čvršće. On će svakako biti upgrade u odnosu na prošlu sezonu.

Tristan mi izgleda kao Pero Antić kad je bio u Zvezdi, igra dečko tu neku veteransku košarku, sve ga nešto mrzi, gleda da bude atraktivan iznad svega. U jednoj odbrani konkretno je samo zaspao u reketu, a njegov igrač sam u ćošku na trojci, i umesto da krene da mu izađe na šut, on gleda Frenka kako trči u ćošak i pokupava da pokrije taj šut.

Đuša moj brat, šampion nebitnih utakmica, juče 4/5 za dva i 5/5 za tri, uz 4 skoka i 1 asistenciju, ali i samo 1 izgubljenu loptu. Ja se iskreno nadam da će biti nešto prostora za njega u EL ove godine za specijale, kao što je sinoć 2 od tih 5 trojki dao iz kretnje.

Sve u svemu, pobeda i rutinsko otvaranje sezone.

Sledi nam meč sa Makabijem, gostovanje koje mislim da nije moglo u boljem trenutku da dođe, jer niko sad nije u formi, a eto i oni su izgubili od Džileta u finalu superkupa Izraela.

Mislim da bi brejk tamo bio vredan ko kuća. :whistle:
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Ne bih se složio, kod nas je taj kult bio za vreme Duleta, tada su ljudi u Pionir na stranu gde su simpatizeri (preko puta kopa) sedeli i redovno išli na sve utakmice, da li je EL ili ABA ili KLS.

Sada je Partizan postao brend, atrakcija, nešto novo što je svima zanimljivo, a ova fora da je skupo još više loži ovaj nepismen i nenormalan svet. Samim tim, nešto što je in i kod nas i u regionu i u Evropi, a bili smo i jesmo to ove dve godine, plus je stvar prestiža, jer je skupo da se ode na utakmicu i ograničen je broj mesta u hali, to je odličan recept za lepljenje muva i raznih govana. Onda deljenje karata raznim funkcionerima SNS-a, zaposlenima Mozzarta, NIS-a, Telekoma, Admiral Beta, Globosa i ostalih sponzora... To je ono što mi se ne sviđa, takvi su u Pioniru svojevremeno pljuvani jer su na utakmicama EL izlazili ranije iz hale da ih ne bi uhvatila gužva. Tačno se prepoznaju u hali, a Arena je podobna za takve jer ima dosta mesta, a stoka, pa stoku na jug kako kaže pesma. Ima mesta u golubarniku, nije problem nikakav, a i običan navijač, student, srednjoškolac nema tih 50k-70k za sezonsku, al možda iskuka za 200e za nivo 400 i tako u krug idemo. Jasno, uvek je bilo i biće tih koji dođu jer je to događaj koji ne treba da propustiš u svetu sporta, jer je in i jer si u mogućnosti, ali pre je toga bilo mnogo manje i znalo se ko će doći, ljudi koji znaju da gledaju i razumeju košarku.

Sve to je omogućio Željko svojim dolaskom, jer da nije njega, ne bi došli ni ti silni igrači, niti bi toliko navijača dolazilo. Dolaze ljudi i da gledaju Željka, da vide njegov Partizan, što nisu dolazili da gledaju Sašu Filipovskog ? Što nisu dolazili da gledaju Đorđa Majstorovića svojevremeno u tandemu sa Božom Đumićem? Dolaze jer je to nešto novo i nešto zanimljivo i popularno. Nije to kult kluba druže moj, baš suprotno.

O tome je i pričao presađeni seljak iz Prislonice, da je KKP preveliki brend i da ga mora iskoristiti u svakom smislu za što veću zaradu, a to je biznis priča kao i svaka druga, njemu je to nebitno da li je KK Partizan ili Telekom ili Land Rover ili Under Armour.

Na sve to dodajte javašluk i bahatost i nesposobnost, pa situacije sa prve utakmice ove sezone gde su ljudi imali sezonsku kartu za isto mesto u Areni. Pa nesposobnost da se organizuje prodaja tih karata, pa se setite serije protiv Reala i ko je mogao da kupi kartu tada - NIKO, padao je sajt, ljudi stajali ispred biletarnice Tiketlajna i gledali kako se raznim ćelavcima deli po 30-50 sveže odštampanih karata, a za njih koji stoje tu po 4-5 sati ništa. Cene pojedinačnih karata i sezonskih koje su digli u nebo.

A posebna priča je poreski dug i zajebancija sa time. Da se organizuje akcija da navijači prikupljaju dug za porez jebenog državnog preduzeća!!! EJ LJUDI JESTE LI VI SVESNI ŠTA SE TU RADILO?!?! NEKO KO JE NESPOSOBAN I NAPRAVIO JE DUG, A RADI U DRŽAVNOJ FIRMI, JE ONDA SAMO PRESTAO DA PLAĆA POREZ I TO SE NAGOMILALO I ONDA JE UZEO DA MOLI NAVIJAČE - OVCE GLUPE DA UPLATE NEKI DINAR DA BI POMOGLI DRŽAVNOM KLUBU. KLUBU KOJI JE TAJ NOVAC PRONEVERIO I POTROŠIO NA DRUGE STVARI, A DUG PLATIO OD SPONZORSTVA KOJE MU JE GRAD DAO??!!?!?!? ALO LJUDI JEL TOLIKO NIKO NE RAZMIŠLJA SVOJOM GLAVOM I NE RAZUME ŠTA SE TU DEŠAVA!??!!?!?!? A ŠTO JE NAJGORE TOLIKE SMO OVCE I BIZONI DA SU LJUDI USPELI DA SKUPE JEBENIH 5-6 MILIONA EVRA SUNCE TI JEBEM. U JEDNOJ ZEMLJI SELJAKA NA BRDOVITOM BALKANU, GDE SE RADI ZA 40K MESEČNO, GDE JE VEĆINI LJUDI PARIZER MISAONA IMENICA. I TREBA DA NAS JEBU KAD SMO GLUPI TREBA JOŠ VIŠE DA NAS JEBU I KRADU, ZASLUŽILI SMO APSOLUTNO!

To nema nikakve veze sa Partizanom, to je čist biznis i to unosan biznis i to uz sve protekcije države, uz paravan u vidu Željka Obradovića.

Zato nisam išao niti na jednu utakmicu prošle sezone, niti planiram da idem ove sezone.
Korisnikov avatar
By Lucky
Brate Salvatore, tebe je izgleda baš teško usrećiti.
Ne smijem ni da pomislim kako bi razmišljao da si navijač Zvezde.
A onda sa druge strane ti ono iz Železnika liči na zdravu sportsku priču...

Послато са M2007J20CG помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
By Valderama
Igrate u NBA dvorani u ABA ligi, trener je Željko Obradović, televizična dvorana je skoro puna protiv autsajdera iz Bara, budžet je ogroman, sportski direktor je Zoran Savić, vodi se računa od dizajnu i zgledu dresova...klub je dignut na neuporedivo veći nivo.

U vreme Duleta su mnoge stvari bile na amaterskom nivou usled manjka novca. To je kao kad porediš odrapanog siromaha sa čovekom u fraku sa cilindrom na glavi.
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Jeste me teško usrećiti.

Prosto je, ako se nešto radi sa nekim razlogom, onda to i treba da se uradi tako kako je smisleno. Ako je ovde recimo preporod KK Partizan cilj, onda to znači da treba da se sve stavi na zdrave temelje. Da se izbace razni Šilobadi, Toše i slični, koji su godinama paraziti našeg KKP i koji nemaju nikakvu ulogu a žive fino od tog istog KKP i dan danas. Lepo se izađe sa transparentnošću, pa se kaže dug je ovoliki, cilj nam je da vratimo dug i to i to je plan, i da se onda ide po tom planu.

Ako smo mogli da izdržimo i da volimo klub dok je bio na razini dna ABA lige, gde je budžet bio tipa milion evra za sezonu, onda smo mogli da sačekamo još 2 tranzitne godine. Ne volim da me prave magarcem prosto.

Ne radi se u interesu kluba, već se gleda da se maksimum izvuče iz situacije i da se izvuku maksimalne pare iz ovog slučaja. A onda kad ode taj Ostoja, mi ćemo slobodnim padom da udarimo u dno opet, pa će biti potreban neki ludak da to diže iz pepela. A Ostoja će biti upisan kao precednik koji je doneo KKP najveći uspeh u zadnjih 10 godina, doveo Željka, prodao 17k sezonskih, dovodio NBA igrače i slično...

Ovo nije taj put i ne želim da ga podržavam. Ako si tražio pare od navijača za porez, što odmah nisi taj novac uplatio na račun tog poreskog duga?! Jednostavno je...

Sve što može se gleda kroz novac, nije problem meni da oni zarade od kluba, ali prave lakrdiju od kluba. Priča se da smo mi velikan EL, a vamo se u Arenu za seriju protiv Reala, gde je najjeftinija karta bila 50e ulazi na foru. Ne rade čitači za kodove i slično.

Ako hoćeš da bude da smo mi čudo u Evropi, onda mora da se i ta organizacija digne na viši nivo. Ako na terenu imaš Željka, Pantera, Lideja, Nanelija, Kaminskog i slične, onda moraš i u upravi i organizaciji da imaš sposobne i organizovane ljude, školovane i dokazane, a ne Šilobada, Tošu i brdo nekih nesposobnjakovića i članova stranke.

E ako to bude bilo na nekom normalnom nivou, onda možeš da kažeš, jbg jedinstveni smo u Evropi karta će da košta 40e za utakmicu. Primera radi u Atini za Olimpijakos ili Panatinaijkos karte za EL su 20e.

To što je svojevremeno za vreme Duleta protiv Heliosa i sličnih bilo po hiljadu ljudi u Pioniru, znam, sećam se i ja tog perioda i bio sam jedan od tih hiljadu ljudi. Meni je košarka najlepši sport i igra detalja, mene ne zanima da li se igra NBA liga, EL, ABA, KLS ili univerzitetska liga. Ja volim da gledam košarku i smatram da poznajem dobro tu igru. Mene ne zanima toliko ko je protivnik, već kako ćemo mi da odigramo protiv njega, ne idem da bih video Tavaresa ili Dončića ili Jokića, idem da gledam moj KKP. Da li će igrati protiv Crnokose ili Reala, meni to i nije toliko bitno, bitno mi je momci odigraju sa dobrom energijom i da taktički to bude kako treba i da se vodi sa klupe kako treba.

Ovo što pričate da je suludo porediti, jeste, suludo je porediti ta dva vremena, jer se tada nije imalo novca pa se nije imao ni za šta, tada je samo teren bio bitan. E sada kada ima novca, sada se sve gleda, ali poenta je da se ni sada nema novca, sve je to privid i taj balon će pući. Košarka je neprofitabilni sport, mi smo državni klub i guraju nam se masne pare da se glasači zadovolje u ime "hleba i igara". U jednom trenutku će pući taj balon i sve će otići u ponor, a mi ćemo i tada biti tu.

Prosto ne sviđa mi se ovo, ne zato što je Željko trener ili zato što igraju Panter, Kaminski, LeBron, Jokić, Dončić, šta ja znam. Već mi se ne sviđa što mi plaćamo Pantera 2 miliona a dugujemo za porez. Što se mi kitimo i naplaćujemo karte 70k dinara a prodajemo duple karte i onda dođu dva čoveka u salu i treba da sede na istom mestu i obojica su u pravu i imaju uredno kupljene karte. To su stvari koje me nerviraju. Nismo na zdravim stubovima i plašim se da kad se neko zasiti da ćemo otići niz vodu.

Koga je to Ostoja doveo od sponzora a da nisu državne firme ili poludržavne? Šta je to prošla sezona u kojoj smo bili najprijatnije iznenađenje u EL donela klubu i kako smo to finansijski iskrostili, sem što smo navijače ojadili?

Što se tiče FMP-a i onoga što se dešava u Železniku, ja sam na toj temi pisao kako je mnogo zdravija sportska priča nego što je bila, nisam ih veličao da su primer kako treba. Samo sam skrenuo pažnju, da nisu više klub koji 3 puta u toku sezone razmeni sa CZ jednog istog igrača. A to nema nikakve veze sa KKP.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 20
NBA

Гледао сам Денвер.. Кога Јокић вуче све и са ким и[…]