Stare teme
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
BogdanB napisao: Uto Sep 12, 2023 11:29 pm Kaži ti meni @sg gde još može da se parkira ako mi slučajno garaža na vukovom spomeniku bude zauzeta?

Poslato sa FNE-NX9 pomoću Tapatoka
Brate, ne verujem da može da bude pun "Vukov spomenik", ali ako bude, jbg nema druge nego da tražiš u zoni oko Taša, oko TMF-a, po 27 martu...

Inače, nešto sam se prehladio, tako da nažalost nećemo ići danas na utakmicu, a baš sam imao želju i mislim da će biti prelep događaj.

Zna li se, da li će negde biti prenos?
Korisnikov avatar
By Zex88
SK

Послато са SM-A725F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
By BogdanB
Salvatore Guliano napisao:
BogdanB napisao: Uto Sep 12, 2023 11:29 pm Kaži ti meni @sg gde još može da se parkira ako mi slučajno garaža na vukovom spomeniku bude zauzeta?

Brate, ne verujem da može da bude pun "Vukov spomenik", ali ako bude, jbg nema druge nego da tražiš u zoni oko Taša, oko TMF-a, po 27 martu...

Inače, nešto sam se prehladio, tako da nažalost nećemo ići danas na utakmicu, a baš sam imao želju i mislim da će biti prelep događaj.

Zna li se, da li će negde biti prenos?
20 min sam čekao da udjem u garažu. Sva sreća, na ulazu ispred mene trojica se okrenu i izadju, nisu hteli da čekaju. I to malo pre 17h kad sam stigao

Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
U finalu superkupa ABA lige, sinoć smo izgubili od, formalno gledano, domaćina SC Derbija. Cela utakmica odigrana sa pola snage i u nekom blagom ritmu, čime se videlo da smo još daleko od tražene forme. Daleko je to od onoga što se očekuje i povodom spreme i povodom energije i povodom šuta. Svakako ostalo je još 2 nedelje do početka sezone u EL i s obzirom da nisam gledao druge utakmice Evroligaša, ne mogu da kažem ništa, ali ovo je nešto pretpostavljam normalno za pripremni period sezeone. Prošle godine smo otprilike u istom periodu izgbili nešto fazon 15 razilke od Borca iz Čačka, tako da lagano.

Momci se uigravaju, sklapaju se kockice, vratio se i Aleksa, sad nam je puna rotacija, Ponjitka nije igrao poslednja dva meča. PJ je za sada dosta dobar, nije tipičan plej, nije ni bek, bukvalno mi liči na nekog komba 2-3 po načinu igre, ali pokazuje dosta kvaliteta u odbrani i 1 na 1 i na pomoći, a s druge strane u napadu ima dobar pas, solidan šut, nije neki organizator igre... Kaminski se vidi da je daleko od bilo kakve takmičarske forme, ono što on igra trenutno je na nekih 30%, po mom nekom mišljenju, u napadu odlična opcija za short roll iz kojeg može da šutne, a može lepo i da asistira. Zek se bukvalno čuvao u oba meča koja sam gledao, Panter je igrao ono svoje, dosta je lagan, Naneli ono njegovo 1/6 za tri, al 11 poena. Trifa mi se sviđa i mislim da je ovo njegova godina, kada će postati legitimni EL igrač zadatka. Alen nam je dosta smršao a deluje mi i da je i dobio još više na eksplozivnosti, ali je i dalje to ona ista luda glava. Aleksa se polako vraća u ritam posle SP i odlično deluje na parketu, na obe strane, za sad je imao ulogu kao i na SP epizodiste. Jaramaz je trenutno skroz van forme, kalsičan primer je bila utakmica sa Igokeom, gde je mladi Stanković upseo da mu uđe u glavu i oduzme mu loptu na prenosu, kao i pravi problema u odbrani. Ja se nadam da će se Jare vratiti u onu formu iz pretprošle godine, kada je kod Trinkija u Bajernu bio odličan na EL nivou. Od ostalih Tristan je po mom nekom viđenju na istom mestu gde je i bio lani, nema tu neke promene, Blaša deluje nešto bolje nego prošle godine, deluje sigurnije i čvršće. Đuša brat moj imao poptop protiv Igokee u 4/4, nisu mogli on Jare, Trifa, Blaša i Tristan da kupe koš i umalo nisu prosuli 20 razlike. Svakako, njegova uloga se zna, spot up shooter, treba mu nacrtati 4-5 akcija po utakmici, pa ako uđe 2 šuta nastaviti, ako ne uđe klupa, pa u drugom poluvremenu još 2 minuta skevence.

Sve u svemu, pripremni je period, tako da i ne može deluje ovo savršeno, a ni ne treba da bude, jer je to onda pogrešno tempiranje forme.

U subotu se konačno merimo sa sebi ravnima, igramo sa Efesom od 16h.
Korisnikov avatar
By gramada
Gledao sam drugo polovreme neki grcki stream, nista specijalno igramo od sjaja do ocaja i obrnuto, ipak ovo su pripreme
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Nije loše prošlo ovo oko priprema, doduše imali smo više poraza, ali to je apsolutno nebitno, onaj poraz od Derbija u finalu ABA SC je bio idealan mislim, a onda i ove dve provere protiv EL ekipa. Videli smo koliko ko može, u kakvom smo stanju i gde smo u odnosu na druge...

Pripreme su gotove, a nama sledi još 10ak dana do početka EL, dok u međuvremenu za vikend igramo sa Mornarom na otvarnju Aba lige. Taman, još jedan test u kojem se mora ozbiljnost držati na nivou i ući pobedom u takmičenje.

Otvaranje sezone u EL, ni manje ni više, nego gostovanje Makabiju, tim koji nam nekako ne leži i sa kojim ništa nismo mogli prošle godine u tom Tel Avivu ništa da uradimo, a oni se nudli, tačno da smo igrali 3 dana ne bi ih dobili. Jedno vrlo bitno gostovanje, koje je možda i dobro što dolazi na početku sezone, jer bismo inače morali s njima u nekom januaru da peglamo kada su oni u top formi, a hala vazda puna i atmosfera na nivou i kod njih...

Što se nas tiče, gledao sam nešto druge timove po EL i nije mi jasno zašto nismo pojurili neke od igrača koji su bili slobodni ovog leta. Kao što su pre svega igrači koji su otišli kod komšija: Gedraitis i Tobi, koji bi se vrhunski uklopili kod nas, Rokas koji je po mom mišljenju u top 10 krila u EL trenutno, a može da igra tri pozicijie 2-3-4, Majk koji je odličan za spejsing, dobar na preuzimanju, dobar skakač, proveren i iskusan igrač. Takođe, s obzirom da nam fali jedan igrač pod košem, mislim da bi Rivero, Dejvis, Bolomboj ili Moneke bili sasvim dobra opcija za tih 15ak minuta koliko nam fali u reketu, da ne pričam o Sikmi, koji mi je pusta želja godinama, ali vrv se nije moglo parirati tu novcem pored Olija. Opcija na 5 je mogla biti i metuzalem Danston, koji je vrhunski defanzivni igrač, koji ima 37 godina i problem sa povredama, ali mogao je da bude opcija za nas. Onda Grant koji je iz TT prešao u PAO, bio bi odlično rešenje za poziciju organizatora igre, igra čovek sa puno samopouzdanja i vrato se bio stepenik niže u karijeri pa je preko Armanija u TT išao i evo ga sad u PAO. Pored njega na poziciji organizatora nam je promakao više puta pominjani i priželjkivani NWG kao i svetski šampion sa Nemačkom - Maodo Lo...

Kako bilo, ja ne vidim trenutno potrebu za dovođenjem još jednog niskog igrača, mislim da nam fali kao i prošle godine jedan visoki, neka defanzivna zverka sposobna za 15ak minuta u EL.

Za sada otišli su Lesor, Madar, Exum i Papapetru, a došli su Kaminski, Jare, PJ i Ponjitka, dakle tim je ostao isti, imamo 4 nova igrača, što je i odlično s obzirom da je gro tima tu već 3. sezonu.

Sastav koji izlazi iz priprema i po svemu sudeći ulazi u novu sezonu, sem ako se u toku ove nedelje nešto ne promeni, imaće 13 igrača i izgledaće ovako:
1. PJ Dozier, Avramović, Jaramaz
2. Panter, Anđušić
3. Ponjitka, Naneli, Tifunović
4. Ledej, Vukčević
5. Kaminski, Smajlagić, Koprivica
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 20
NBA