- Pon Sep 25, 2023 1:25 pm
Nije loše prošlo ovo oko priprema, doduše imali smo više poraza, ali to je apsolutno nebitno, onaj poraz od Derbija u finalu ABA SC je bio idealan mislim, a onda i ove dve provere protiv EL ekipa. Videli smo koliko ko može, u kakvom smo stanju i gde smo u odnosu na druge...
Pripreme su gotove, a nama sledi još 10ak dana do početka EL, dok u međuvremenu za vikend igramo sa Mornarom na otvarnju Aba lige. Taman, još jedan test u kojem se mora ozbiljnost držati na nivou i ući pobedom u takmičenje.
Otvaranje sezone u EL, ni manje ni više, nego gostovanje Makabiju, tim koji nam nekako ne leži i sa kojim ništa nismo mogli prošle godine u tom Tel Avivu ništa da uradimo, a oni se nudli, tačno da smo igrali 3 dana ne bi ih dobili. Jedno vrlo bitno gostovanje, koje je možda i dobro što dolazi na početku sezone, jer bismo inače morali s njima u nekom januaru da peglamo kada su oni u top formi, a hala vazda puna i atmosfera na nivou i kod njih...
Što se nas tiče, gledao sam nešto druge timove po EL i nije mi jasno zašto nismo pojurili neke od igrača koji su bili slobodni ovog leta. Kao što su pre svega igrači koji su otišli kod komšija: Gedraitis i Tobi, koji bi se vrhunski uklopili kod nas, Rokas koji je po mom mišljenju u top 10 krila u EL trenutno, a može da igra tri pozicijie 2-3-4, Majk koji je odličan za spejsing, dobar na preuzimanju, dobar skakač, proveren i iskusan igrač. Takođe, s obzirom da nam fali jedan igrač pod košem, mislim da bi Rivero, Dejvis, Bolomboj ili Moneke bili sasvim dobra opcija za tih 15ak minuta koliko nam fali u reketu, da ne pričam o Sikmi, koji mi je pusta želja godinama, ali vrv se nije moglo parirati tu novcem pored Olija. Opcija na 5 je mogla biti i metuzalem Danston, koji je vrhunski defanzivni igrač, koji ima 37 godina i problem sa povredama, ali mogao je da bude opcija za nas. Onda Grant koji je iz TT prešao u PAO, bio bi odlično rešenje za poziciju organizatora igre, igra čovek sa puno samopouzdanja i vrato se bio stepenik niže u karijeri pa je preko Armanija u TT išao i evo ga sad u PAO. Pored njega na poziciji organizatora nam je promakao više puta pominjani i priželjkivani NWG kao i svetski šampion sa Nemačkom - Maodo Lo...
Kako bilo, ja ne vidim trenutno potrebu za dovođenjem još jednog niskog igrača, mislim da nam fali kao i prošle godine jedan visoki, neka defanzivna zverka sposobna za 15ak minuta u EL.
Za sada otišli su Lesor, Madar, Exum i Papapetru, a došli su Kaminski, Jare, PJ i Ponjitka, dakle tim je ostao isti, imamo 4 nova igrača, što je i odlično s obzirom da je gro tima tu već 3. sezonu.
Sastav koji izlazi iz priprema i po svemu sudeći ulazi u novu sezonu, sem ako se u toku ove nedelje nešto ne promeni, imaće 13 igrača i izgledaće ovako:
1. PJ Dozier, Avramović, Jaramaz
2. Panter, Anđušić
3. Ponjitka, Naneli, Tifunović
4. Ledej, Vukčević
5. Kaminski, Smajlagić, Koprivica