Stare teme
By milanezija
Niko protiv Zeljka nije favorit u periodu februar pa na dalje. Moze da ga dobije naravno, ali favorit... ne

Pa makar to bio i dvostruki uzastopni prvak evrope na domacem terenu u biti ili ne biti za njih utakmici
Korisnikov avatar
By BogdanB
Samo da kažem ponovo, ne zna željko, izgubio kompas, juri klinke, ne zanima ga više kosarka

Poslato sa FNE-NX9 pomoću Tapatoka

Korisnikov avatar
By Zex88
Gledao sam od 2/4.. Pucate od samopuzdanja i minus faze su minimalne..
Nekako mi se gađate sa Monakom u F8.. Dobijete li njih,eto vas sa 3-1 na F4..

Послато са SM-A725F помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Neverovatna utakmica! Ja nisam skoro gledao ovako bitnu utakmicu da smo onako "lako" dobili, prelomili i ušli mirno u završnicu u kojoj nismo ni napali koš u zadnjem napadu, što je bio dodatno šmekerski porez.

Utakmica u kojoj je nama Exum igrao svega 16 minuta, a Madar 5, utakmica u kojoj je Lesor igrao 36 minuta, a Lidej 29, jedan od retkih mečeva u kojima su Naneli i Avramović preuzeli uloge lidera i igrali preko 25 minuta. Koncepcijski skroz drugačija utakmica i od one sa Zvezdom i od mnogih drugih pre toga u El (Virtus, Milano, Efes). Jedna zrela košarka, jedna ozbiljna partija, jedna vrhunska predstava i mnogo bitna pobeda!

Od početka koji je bio užasan, sve je govorilo da je to još jedna od onih utakmica u kojima ćemo biti anemični i u kojima će nas protivnik pregaziti sa pola gasa... A onda polako, polako i eto nas. U trećoj četvrtini klackalica svaki poen ko kuća vredan, svaki koš se kupovao i prodavao skupo. Inicijalna kapisla i momenat koji je prelomio momentum utakmice je bila sekvenca Trifunovića, koji krade Vasi loptu na prevođenju i zakucava na drugoj strani. Mnogo bitnih poena i Pantera i Nanelija i Avramovića i Lesora i Lideja, ta petorka nas je juče nosila, svi su završili ozbiljno dvocifreni. A onda pogledaš da je Dante imao 9 poena i 6 asistencija za 16 minuta i bio igrač uloge na ovom meču. Pogledaš da je Smajlagić igrao 14 minuta i nije uputio šut ka košu, a odigrao je jedan vrlo zreo meč u oba pravca, korišćen je sinoć Alen i na 4 i na 5... Jedna od onih utakmica u kojima je Aleksa podivljao, utakmica mu je prijala, otvorilo mu se i sa 50% šuta iz igre je uništavao Efes i spolja, a i bušio prodorima. Naneli izgleda ima specijalni motiv protiv Efesa i prvu utakmicu je rešio on, a noćas je bio jedan od onih dana, kada uđe u beast mode (4/6 za tri). Lesora i Lideja, što se kaže nema šta hvaliti, momci su odigrali na svom nivou i samo neka nastave tako. Panter, ja ću ponoviti ne gotivim takvog igrača i ne mogu da ga podnesem, ono što on radi i kako šutira preko ruke i kako divlja, sinoć je mnogo toga bitnog pogodio i može se reći prelomio meč, ali uvek se setim da je bilo XY utakmica u kojima nije pogađao skoro ništa...

Za mene neočekivana pobeda, ali odlična timska igra, podela uloga, pronalaženje rešenja, partija šaha Željka i
bitna timska pobeda! Nekako sam navikao da u teškim utakmicama moramo da se mučimo, da moramo da igramo neizvesne završnice, da će biti teško i čupavo, da ćemo imati neke amaterske greške, a onda se desi utakmica u kojoj sve uđe, prosto i ono što je trebalo (rezonski šutevi iz izgrađenih akcija), ali i neke stvari koje nema logike da će ući (šutevi preko ruke Pantera, prodori Avrama na Danstona, promašaji koje Lesor prikucava prilikom skoka u napadu...). Prosto je sve ušlo, što mi je bilo neprijatno i neočekivano i čudno...

Jedan neverovatan podatak je da nismo promašili niti jedno jedino bacanje sinoć, u onako bitnoj utakmici, a imali smo 28 bacanja.
By Gira PFC
Salvatore, dobra analiza! :D
Svaka čast momcima, ovo je velika stvar, dva puta pobediti aktuelnog prvaka Evrope, to je za svako poštovanje. :clap: :clap: :clap:
Već si i ti naveo, ali da naglasim - podatak da smo imali 100% iskorišćenih slobodnih bacanja, u ovakvoj utakmici, gde smo ih šutirali 28 puta, to se ne sećam da je neko skoro uspeo, Partizan svakako ne. Čak šta više, godinama smo bili poznati kao loši izvođači slobodnih bacanja. Međutim, ove sezone je to značajno podignuto na viši nivo. Bravo crno-beli!!! :clap:
Korisnikov avatar
By BogdanB
Panter je promenio igru, mislim da ne siluje kao pre što je radio, podredio se ekipi, samo neka nastavi

Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
BogdanB napisao: Pet Mar 17, 2023 2:55 pm Panter je promenio igru, mislim da ne siluje kao pre što je radio, podredio se ekipi, samo neka nastavi

Jeste promenio način igre, ali meni je to divljanje i sada... Ne sviđa mi se to da ti umesto otvorenog šuta uzimaš šut preko čoveka, to da nadriblavaš na kapicu i šutiraš u sred gužve, da dižeš bez razmišljanja sa 8 metara iz doskoka... Odbranu sam komentarisao u meču sa Virtusom kada se gospodin štedeo ličnih u 3/4 a mi primili 10 vezanih poena preko njega u 4 napada.

Mora on mnogo bolje, čak i da nam donese titulu šampiona Evrope, ja ga opet neću gotiviti, prosto ne sviđa mi se lik nikako...
Korisnikov avatar
By BogdanB
Jeste divljanje i dalje, ali samo malo manje. I neka ga smanjuje, ne može preko noći da se promeni

Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Naravno, to je u njemu i tu se ne može mnogo toga uraditi... Ja takav tip igrača ne volim, jer mi je nezahvalan, deluje mi da ga ne može niko kontrolisati. Da je ima brutalnu lakoću i meku ruku, to ima, ne bih da zalazim u to, ali prosto not my cup of tea.
  • 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 55
NBA

Гледао сам Денвер.. Кога Јокић вуче све и са ким и[…]