- Pet Mar 17, 2023 1:08 pm
Neverovatna utakmica! Ja nisam skoro gledao ovako bitnu utakmicu da smo onako "lako" dobili, prelomili i ušli mirno u završnicu u kojoj nismo ni napali koš u zadnjem napadu, što je bio dodatno šmekerski porez.
Utakmica u kojoj je nama Exum igrao svega 16 minuta, a Madar 5, utakmica u kojoj je Lesor igrao 36 minuta, a Lidej 29, jedan od retkih mečeva u kojima su Naneli i Avramović preuzeli uloge lidera i igrali preko 25 minuta. Koncepcijski skroz drugačija utakmica i od one sa Zvezdom i od mnogih drugih pre toga u El (Virtus, Milano, Efes). Jedna zrela košarka, jedna ozbiljna partija, jedna vrhunska predstava i mnogo bitna pobeda!
Od početka koji je bio užasan, sve je govorilo da je to još jedna od onih utakmica u kojima ćemo biti anemični i u kojima će nas protivnik pregaziti sa pola gasa... A onda polako, polako i eto nas. U trećoj četvrtini klackalica svaki poen ko kuća vredan, svaki koš se kupovao i prodavao skupo. Inicijalna kapisla i momenat koji je prelomio momentum utakmice je bila sekvenca Trifunovića, koji krade Vasi loptu na prevođenju i zakucava na drugoj strani. Mnogo bitnih poena i Pantera i Nanelija i Avramovića i Lesora i Lideja, ta petorka nas je juče nosila, svi su završili ozbiljno dvocifreni. A onda pogledaš da je Dante imao 9 poena i 6 asistencija za 16 minuta i bio igrač uloge na ovom meču. Pogledaš da je Smajlagić igrao 14 minuta i nije uputio šut ka košu, a odigrao je jedan vrlo zreo meč u oba pravca, korišćen je sinoć Alen i na 4 i na 5... Jedna od onih utakmica u kojima je Aleksa podivljao, utakmica mu je prijala, otvorilo mu se i sa 50% šuta iz igre je uništavao Efes i spolja, a i bušio prodorima. Naneli izgleda ima specijalni motiv protiv Efesa i prvu utakmicu je rešio on, a noćas je bio jedan od onih dana, kada uđe u beast mode (4/6 za tri). Lesora i Lideja, što se kaže nema šta hvaliti, momci su odigrali na svom nivou i samo neka nastave tako. Panter, ja ću ponoviti ne gotivim takvog igrača i ne mogu da ga podnesem, ono što on radi i kako šutira preko ruke i kako divlja, sinoć je mnogo toga bitnog pogodio i može se reći prelomio meč, ali uvek se setim da je bilo XY utakmica u kojima nije pogađao skoro ništa...
Za mene neočekivana pobeda, ali odlična timska igra, podela uloga, pronalaženje rešenja, partija šaha Željka i
bitna timska pobeda! Nekako sam navikao da u teškim utakmicama moramo da se mučimo, da moramo da igramo neizvesne završnice, da će biti teško i čupavo, da ćemo imati neke amaterske greške, a onda se desi utakmica u kojoj sve uđe, prosto i ono što je trebalo (rezonski šutevi iz izgrađenih akcija), ali i neke stvari koje nema logike da će ući (šutevi preko ruke Pantera, prodori Avrama na Danstona, promašaji koje Lesor prikucava prilikom skoka u napadu...). Prosto je sve ušlo, što mi je bilo neprijatno i neočekivano i čudno...
Jedan neverovatan podatak je da nismo promašili niti jedno jedino bacanje sinoć, u onako bitnoj utakmici, a imali smo 28 bacanja.