- Pet Mar 12, 2021 11:38 am
Pa problem sa Vasićem jeste u tome da je guran kroz reprezentaciju i da je uvek bio užasan na tim takmičenjima, a uvek je dobijao velike minute. Popović je takođe propala priča ako ne popravi šut jer trenutno nije pretnja sa trojke, što je neprihvatljivo za igrača na njegovoj poziciji. Partizan sam istakao kao primer u smislu da ima igrače za koje bi imalo smisla da se forsiraju jer su talentovani (npr. nisam spomenuo centra Tanaskovića koji takođe bi mogao da dobije minute sledeće godine), a druga je stvar da li će dobiti...s druge strane, ja ne vidim u FMP-u klince koji su na tom nivou...Vasić to definitivno nije, Popović jeste, pod uslovom da popravi šut, ali on je zakucan iza Pecarskog, koji dobija minute, ali čiji je plafon, sve je više očigledno, više nego nizak. U tom smislu se pitam šta je ideja u FMP-u? Ubaciju klinca koji nije baš pokazao neki talenat na pleju, talentovanu četvorku (Popovića) već sada guše iza Pecarskog, koji četvorku u ozbiljnoj košarci nikada neće igrati, a petica ne može da bude...a neke potencijalno talentovane klince, poput npr. Manojlovića drže daleko van tima.
To što je Vasić prošao sve selekcije samo po sebi ne znači ništa...prošao je npr. Arijan Lakić i mnogo bolje je izgledao u reprezentaciji (ne tvrdim da je Lakić ne znam kakav talenat, ali ima zanimljivo telo, ima košarkaški IQ, ima intagibles - fajter je, i možda je mogao da izraste u kvalitetnog kombo beka da mu je data šansa), ali mu nije data šansa.