Stare teme
Korisnikov avatar
By MileBL
Obrni okreni dva su problema, prvi je nema igre po dubini zato sto nemamo krstenog centra, ne vidim u cemu je problem to napisati, sve dok ne budemo to resili Lazic, Dangubic i Dobric ce biti beskorisni jer njima treba otvoren prostor za igru koji ce dobiti kad protivnicke odbrane budu fokusirane na centra, trenutno nisu jer __________ ne zna kud udara.
Drugi problem je Alimpijevic, moze on biti i vrijedan i talentovan ali nije dorastao zadatku, bolje za njega nek stice iskustvo u Kls-u i Aba ligi pa nekad posle ako se putevi poklope.
Korisnikov avatar
By Zex88
Mile bez takvih izraza..

Poslato sa ALE-L21 uz pomoć Tapatoka
Korisnikov avatar
By Lepus
Mile, igra po dubini ne mora biti samo od strane centra. Mi tu igru dobijamo preko Bjelice. Da se dovete taj centar koga ti zagovaras, jos vise bi nam se usporila unutrasnja linija, koja je i ovako veoma sproa. Mogu misliti kakve bi nam tek onda rotacije bile?! Ovako, sa Perom nemamo brzinu, ali covjek ima pozicioniranje i anticipaciju kakvu malo koji visoki igrac u EL ima. Za Lessorta sam vec rekao, njemu sve sto Pero ima fali, ali nadati se da ce vremenom napredovati, sto je i vise nego izvjesno.

Drugo, sta ti toliko zamjeras Alimpijevicu, zasto je on zelen? Po mom misljenju utakmice vodi sasvim ok. Vec smo rekli da je tim ispao veoma lose selektiran, kolika je tu njegova krivica, pitanje je. Njemu mogu zamjeriti forsiranje iskakanja Lessorta aa piku, ne znam da li ce to ikada biti i na podnosiljivom nivou, i nedostatak vizije u napadu, ali opet ponavljam, ne pravi se pita od ...
Lepus napisao:Cini mi se da je problem mnogo kompleksniji i da iziskuje mnogo dublju aznalizu, a isto tako, koji se ne rijesava smjenom trenera. Mislim da time ne bismo dobili nista posebno, a samo bismo protratili mladog trenera.

Kada se pogleda teoretski i iz ugla laika, kao sto je vecina nas, mi smo na pocetku sezone odradili dobar prelazni rok. Ako je taj restart morao da se desi, bolje da se desio sada, vrijeme je bilo najbolje moguce.

Vjerujem da Alimpijevic nije bio prvi Covicev izbor, ali u nedostatku opcija, da li zbog finansija ili necega drugog, izbor je pao na njega. Igrom slucaja, imamo neke zajednicke drugove/poznanike iz svijeta kosarke, i oni o njemu pricaju sve najbolje, kako ljudski tako i kosarkaski. Covjek je radnik, zivi za kosarku, ja ga ne bih mijenjao ove sezone.

Postavljanjem njega za trenera i u dogovoru sa njim, Covic se odlucio na isproban i uspjesan recept. Pokusao je prekopirati sistem Radonjica, a to je jaka baza domacih igraca plus stranici na pozicijama koje skripe. Po mom misljenju, dovedeno je skoro sve sto valja od domacih igraca, a da je bilo dostupno. E, sada, zasto ti igraci ne pokazuju nista ili veoma malo je veoma kompleksno pitanje na koje je meni tesko dati odgovor jer nisam upucen u materiju, tj. ne prisustvujem treninzima, ne znam kako su ti igraci igrali ranije i sl.

Pozicija playa je u teoriji idealno popunjena. Stranac koji donosi prevagu i mladi igrac koji ce se forsirati, posebno u ABA utakmicama. Ono sto se niko nije nadao, jeste ocajna igra Radicevica. Ja ne mogu reci da nisam ocekivao mnogo vise, ali postavlja se pitanje da li je to realno? Nekada davno sam za njega pisao da je dobro "udaren" u glavu, a tu sam informaciju dobio od jednog njegovog saigraca iz mlade/juniorske reprezentacije, vise se ni ne sjecam koje. Poteze se argument da je igrao ACB ligu, ali malo ko je i gledao kako to stvarno izgleda. Plus, pritisak igranja u Zvezdi je nesto sto se tesko moze opisati, mnogo bolji i iskusniji igraci to nisu mogli iznjeti. Iz ovog ugla nam Reba izgleda kao premija u odnosu na Radicevica. Ono sto mene najvise boli jeste sto smo imali Micica, igraca koji se vec navikao na sistem, njega se Radonjic nije smio odreci.

Drugi veliki problem je nedostatak ballhandlera u ekipi, posebno uzimajuci u vidu da Radanova imamo u FMP-u. Meni je odluka da on igra ovu sezonu tamo sasvim logicna, pogotovo uzimajuci u vidu ranija iskustva sa mladim igracima i njihovom pozicijom u prvom timu. Mislim da se nije htjela ponoviti greska sa Simanicem i da je odluceno da je bolje da ima konstantnu minutazu u FMP-u nego da minute u Zvezdi dobija svaku trecu utakmicu.

Mene najvise razocarava igra spoljnih igraca koji su tu bili prosle godine: Lazica, Dangubica i Dobrica. Lazic je obican prasinar, igrac zadatka i sistema, tako da je njmu veoma tesko da se uklopi u sistem koji se tek treba napraviti. Dobrica nikada nisam cijenio kao igraca, al' da sam malo vise ocekivao od njega, jesam. I na kraju Dangubic, jedan od mojih miljenika, veliko razocarenje, ali razocarenje iz godine u godinu. On samo sto krene igrati, desi mu se povreda zbog koje izgubi dva mjeseca i dok se vrati u formu, prodje sezona. Mislio sam da se on moze izdignuti na nivo vise, da moze napredovati do nivoa da sebi moze kreirati nesto sa loptom u rukama, a on se jadan jos muci da pogodi kontrukciju kada je sam.

Od dvojca JJ nisam nista ni ocekivao. U stvari, lazem, ocekivao sam bar malo da imaju smisla za timsku kosarku, kada ono, ljudi kao sa Marsa da su pali (sto i nije daleko od istine). Medjutim, koji je su to domaci igraci nama bili dostupni i koje smo mi mogli dovesti umjesto njih? Ja ih ne znam. Francuz mi je ok, iako operisan od timske odbrane. On ne moze ni slucajno da pogodi gdje treba da stoji, gdje da se pozicionira i sl. Mada, da sve to zna, ne bi nikada kod nas ni zavrsio.

Elem, na ovoliko sranje od posta, covjek bi ocekivao da cu nesto pametno zakljuciti, kad ono corak. Uopste nemam ideju sta bi sada pametno bilo raditi, pogotovo ne poznavajuci nasu finansijsku situaciju.
Ovo je rijetko realan komentar koji sam čuo posle ove utakmice. Dodao bih samo još faktor uzastopnih utakmica. Real je pukao 30 u ovom kolu, Himki tu negdje... Velika je potrošnja, u našem slučaju novog, ne baš uigranog i utreniranog tima.
To je što je, a bolje je zasad od one prve sezone pod Čovićem, a meni ne bi bio problem da odigramo i EC sezonu dvije, mada ne vjerujem da će se to desiti. Opet, ne postoji KKCZ zbog EL, već zbog košarke, a malo ko gleda ekipu kroz to.
Strpljenje i realnost nikad nisu osobine ljudi/navijača na ovim prostorima.

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока
Korisnikov avatar
By ULTRA KOŠARKA
Pa nema Čović više koga ni dovesti, a mislim da je naučio lekciju sa smjenama trenera nakon par poraza.
Alimpijeviću podrška. Trudi se, bori se koliko može.

A čudi me da Radonjić još nema tim koji će voditi....
Korisnikov avatar
By MileBL
Lepus napisao:Mile, igra po dubini ne mora biti samo od strane centra. Mi tu igru dobijamo preko Bjelice. Da se dovete taj centar koga ti zagovaras, jos vise bi nam se usporila unutrasnja linija, koja je i ovako veoma sproa. Mogu misliti kakve bi nam tek onda rotacije bile?! Ovako, sa Perom nemamo brzinu, ali covjek ima pozicioniranje i anticipaciju kakvu malo koji visoki igrac u EL ima. Za Lessorta sam vec rekao, njemu sve sto Pero ima fali, ali nadati se da ce vremenom napredovati, sto je i vise nego izvjesno.

Drugo, sta ti toliko zamjeras Alimpijevicu, zasto je on zelen? Po mom misljenju utakmice vodi sasvim ok. Vec smo rekli da je tim ispao veoma lose selektiran, kolika je tu njegova krivica, pitanje je. Njemu mogu zamjeriti forsiranje iskakanja Lessorta aa piku, ne znam da li ce to ikada biti i na podnosiljivom nivou, i nedostatak vizije u napadu, ali opet ponavljam, ne pravi se pita od ...
Teze malo ide kad se igra sa cetvorkom pod kosem jer tada je centar tu u blizini i stvara guzvu u reketu, nema sirine u igri, igraci lose stoje na terenu...

Sta zamjeram Alimpijevicu, ja ne znam ko bi drugi osim njega trebao biti odgovoran za sastav tima, igru i rezultat, on je glavni trener i mora nositi taj teret odgovornosti.
Mnogo je gresaka napravio, najpre da je precenio mogucnosti pojedinih igraca vjerovatno zato sto ne zna koliko koji igrac moze na EL i ABA nivou. Prva greska je poceti sezonu sa 15 igraca, evo sad je dosao u situaciju da ne zna sta ciniti sa njima, niti dijeliti otkaze, niti dovoditi pojacanja kad smo prebukirani sa igracima.
Najveci problemi su Radicevic i Lesor.
Sa Radicevicem stvarno ne znam sta je, gledao sam nekoliko njegovih utakmica i stvarno je fino izgledao u spanskoj ligi, odlicno razigravo igrace, izgledao kao pravi vodja ekipe na terenu, sta je sada problem ne znam, na njegovoj poziciji nam bas puno skripi, treba imati u vidi da nismo ni najsrecnije odradili selekciju na pozicijama 1 i 2, trebao je biti tu jos jedan igrac koji ima igru sa loptom u rukama
Lesor, ajd sto ne zna odbranu igrati, ne zna on ni u napadu nista, niti zna blok napraviti niti bilo sta pod kosem odigrati, doduse ne moze ni odigrati kad ima gradju krilnog igraca, da se mene pita ja ga nikad ne bih doveo da bude prvi centar, mozda kao rezervnog.
Korisnikov avatar
By ULTRA KOŠARKA
Mile, zavaravaš se ako misliš da se Alimpijević pitao oko i jedno jedinog igrača, eto možda za ove iz fmp-a koga da prebaci. Ali i to eventualno.
Ali upravu si za Radičevića, Radičević iz Sevilja i ovaj današnji kao da se nisu u putu sreli. I ja sam ga gledao masu puta u Sevilji, i rijetko kad je bio loš, a i kad je bio loš, bio je bolji nego danas u najboljem izdanju :D Ne znam šta je njemu, nije on loš koliko katastrofalno igra. Do čega je ne znam....
Korisnikov avatar
By MILOS OBILIC
Rekao je Grbovic na Sos kanalu nesto na fazon da samo ludaci misle da klub dovodi igrace, a da se trener ne slozi sa odlukom da taj igrac dodje ? Doduse cini mi se da je vise tu mislio na Partizan i Mutu, al ajde.
Korisnikov avatar
By Zex88
Strelnieksu idemo ispod bloka... Pa sliku svoju.. Bice ovde laganih 30-ak..
  • 1
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 174
Re: KK Crvena Zvezda 25/26

Branim Kalinu cele sezone, ali ovo nema opravdanje[…]

Ovdje imate Kusturicine utakmice sa zavrsnog U18. […]