- Pet Sep 18, 2020 8:37 am
Pa Teri je klasicna "moderna" petica, pominjan je kao pojacanje Partizana u nekim trenucima. Neki tip igraca kao sto je kod nas Mozli, odlican je u odbrani, skace ko lud, teze moze da zaustavi "zidace", moze da preuzme i isprati i nekog nizeg igraca. U napadu ga ocekujte na skoku u napadu, ocekujte zakucavanja iz pika, mozda neki sut sa poludistance, mada ne verujem da ce mu to dozvoliti Sale, ali nije ni da je neki suter. Dakle zahvalan igrac za masineriju koju sklapa Sale, vec mu se namece uloga u timu i to je lepo...
Deluje da cete i vi igrati ove sezone dosta slicno nama, spoljna linija ce imati svu slobodu i 85% poena ce donositi, dok ce unutrasnja raditi prljav posao, lesinariti na skoku i praviti blokove... Totalno atipicno za Partizan i Zvezdu koji su navikli navijace na igru sa ozbiljnim centrom u mandatima crnogorskih strucnjaka. Mislim da imate u krajnju ruku zanimljiv tim, koliko ce biti konkurentan zavisi od uigranosti igraca, jer je i vecina timova u Evroligi nova i neuigrana.
Generalno me smara sto se vecina centara danasnjice profilise tako da su ili napadacke masine koje pogadjaju spolja ili su rol igraci koji zive na obrucu od pik igre, sa druge strane terena su uglavnom svi dobri rim protector-i, ali meni to nije to...