Stare teme
Korisnikov avatar
By Karaburac
Obilicu ako se potrudim i napisem ti po cemu je Jokic talentovaniji da li cu uludo da trosim tastaturu ili ces moci (zeleti) da razumes? Cisto da znam da li da se trudim ili ne.

Galenzi trenutno jako tanko ako mene pitas. Ima relativno solidan poluhorog, ali ne zna da izgradi sebi poziciju da bi ga upotrebio. Osim toga, nisam zadovoljan.
Korisnikov avatar
By MILOS OBILIC
Karaburac napisao:Obilicu ako se potrudim i napisem ti po cemu je Jokic talentovaniji da li cu uludo da trosim tastaturu ili ces moci (zeleti) da razumes? Cisto da znam da li da se trudim ili ne.

Galenzi trenutno jako tanko ako mene pitas. Ima relativno solidan poluhorog, ali ne zna da izgradi sebi poziciju da bi ga upotrebio. Osim toga, nisam zadovoljan.
Pisi. Procitam ja ionako sve postove ovde i zamamtih ih.
Meni deluje Jokic skocnije od Macvana i bolje u odbrani dok mi je u napadu ograniceniji od Macvana. I jedan i drugi su debeljuskasti :D
Korisnikov avatar
By Heisenberg
MILOS OBILIC napisao:
Karaburac napisao:Obilicu ako se potrudim i napisem ti po cemu je Jokic talentovaniji da li cu uludo da trosim tastaturu ili ces moci (zeleti) da razumes? Cisto da znam da li da se trudim ili ne.

Pisi. Procitam ja ionako sve postove ovde i zamamtih ih.
Meni deluje Jokic skocnije od Macvana i bolje u odbrani dok mi je u napadu ograniceniji od Macvana. I jedan i drugi su debeljuskasti :D
Obilicu, u jednoj recenici, jedan je krajnje limitiran, drugi nije. Jedino u cemu je Macvan bolji je fizicka snaga tj. jace teziste, ali i to samo zbog razlike u godinama, u svim ostalim segmentima igre ne moze ni da mu primirise. Cekaj samo da Jokic jos malo ojaca, vec za godinu-dve prva cetvorka reprezentacije.
Korisnikov avatar
By Karaburac
Evo, za pocetak Jokic je osetno visi od Macvana, a uz to ima jos osetnije duze ruke od Macvana. To mu u samom startu daje mnogo vise prednosti jer u odbrani ima mnogo veci potencijal da blokira protivnike kada krenu na ulaz ili da im smeta kada se dizu na sut, a uz to zauzima veci prostor. Takodje dobra visina, pristojan raspon ruku (Maki ima raspon ruku kao aligator) i prirodan osecaj kako se lopta odbija mu daju i blagu prednost u skoku. Da se razumemo, Macvan nije los skakac, ali je limitiran time da mora stalno da bude igracu u dzigerici da ga izgura iz reketa i da mu lopta upadne u ruke. To i nije toliko tesko kada se on nalazi pored igraca, ali cesto u odbranbenim situacijama se dogodi da moras da izadjes sa svog coveka da pomognes, a onda nemas tako dobru poziciju i toliko vremena da izguras svog igraca iz reketa ukoliko je brzo doslo do suta, u takvim situacijama Jokic ce imati ogromnu prednost u odnosu na Macvana.

U napadu Jokic ima vec sada mnogo bolju tehniku licem, dok mu je sut u fazi izgradnje, ali realno je za ocekivati da bude negde na slicnom nivou kao Maki. Pod samom tablom mu je mnogo lakse da realizuje zbog svoje visine i normalne duzine ruku gde je mnogo blize obrucu i samim tim mu odbrana mnogo manje smeta. Za razliku od Macvana kada igra ledjima nije ogranicen iskljucivo na fadeaway iz okreta (koji Macvan uzgred receno izvodi takozvanim dvokorakom unazad, a ne skokom jer mu je odraz ocaj zivi), vec moze legitimno da koristi oba poluhoroga sto je ipak sut koji se pogadja sa vecim procentom nego sut sa skokom unazad. Usudio bih se da kazem da je vec sada bolji dodavac od Macvana, mada je i Makiju to jedan od kvaliteta.

Dakle, ukratko receno mnogo fizicki talentovaniji od Macvana sto mu otvara mogucnosti i u odbrani i u napadu koje Macvan jednostavno nema. Samim tim raznovrsniji igrac.
Korisnikov avatar
By Kure
Карабу једино си заборавио да поменеш Мачванову психу победника... Никад нећу заборавити када је сам водио младу репку до злата, борећи се са прераслим Куфосом и утрпавши му 30+ поена... Уз све физичке недостатке (који су још изражајнији у сениорима), нико не може порећи да је Маки победник и вођа...а нисам сигуран да то Јокић има.

По мом мишљењу:
Физикалије, асистенција - Јокић
Игра лицем - нерешено (има Јокић тај виц али је необрађен до бола, пролази то против Гагуле, али против озбиљних сениора не),
Шут, победничка црта (преузима одговорност кад је густо) и игра леђима - Маки

По мени нема сумње да је тренутно Маки бар 30% бољи играч од Јокића, али време ради за малог и у правим тренерским и стручним рукама (пошто је физички прилично запуштен, а ла Штимац масни), уз праве потезе у одабиру будућих клубова би могао процветати... Нажалост више нисам убеђен да је ККП права дестинација за њега.
Korisnikov avatar
By Zex88
Slika

Obilicu,ovo je aligator.
Korisnikov avatar
By Karaburac
Iskreno ja nisam vise ubedjen da Maki i dalje ima tu psihu pobednika. Mislim da je cela ta generacija u mnogome to izgubila, da im je samopouzdanje svima jako palo.

Kure, decko igra prakticno prvu seniorsku sezonu, kosarkom se bavi oko 3-4 godine, ne ocekujes valjda da odmah baca steroidne crnce po burek? :D

Iskreno ja nisam bas odusevljen kako Macvan igra ledjima, cak sto mu vise ide karijera sve sam manje tim segmentom njegove igre zadovoljan. Sut sa poludistance mu je odlican i sa distance respektabilan. Slazem se da tu Jokic mora jos mnogo da radi.

Nema nikakve sumnje da je Macvan trenutno bolji igrac, ali potencijalno Jokic moze da bude fina unapredjena njegova verzija (ja sam rekao da me i podseca na bolju verziju Makija kad sam ga prvi put video) jer je visi i nema aligator ruke. Po stilu igre su mi slicni.

@Zex :lol:
Korisnikov avatar
By Kure
Zex88 napisao:Slika

Obilicu,ovo je aligator.
:lol: :lol: :lol: Ха, ха, ха... Јбт, оплаках...

ЕДИТ: Ок, Карабу... Ја сам убеђен да има... Сећаш се како је нама донео титулу после две године таворења у Макабију... било је ту доста потеза клач плејера...
EДИТ2: Сад гледам статистику ЕЛ и видим да Маки није погодио нити једну тројку у овој сезони. :shock: То значи да ће нас натрпати, ко Ерцег ономад. :lol:
Korisnikov avatar
By Karaburac
Ne znam, ja generalno nisam bas zadovoljan njegovom epizodom kod nas... Mada, mozda sam i ja previse ocekivao :?
Korisnikov avatar
By Mutinjo
Aligator pobedio :lol:
  • 1
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 141

Ovdje imate Kusturicine utakmice sa zavrsnog U18. […]