Stare teme
Korisnikov avatar
By J.Erving
kosta76 napisao:Resio Radonjic da pravi repliku KKP-a iz sezone 2009/2010...Cekam trecu peticu i atletsku cetvorku pa da prebacim Duletu mikrofon ...Onda krece ona stvar od Partibrejkersa-Al ja ynam taj kljuc, ja poznajem tu bravu :lol: :lol: :lol:
Prosirise jos metar teren
pravila sam saznao kasno :violin:
al nije važno kad ucitelja
imitiram rasno :whistle:
Songwriter: D. Radonjic :lol: :lol: :lol:

[offtopic]Sta bi na kraju sa tom pricom o promeni dimenzija? Nisam cuo od kraja prosle godine nista o tome, jesu li doneli odluku definitivno?[/offtopic]
Poslednja izmena od J.Erving u Uto Jul 02, 2013 5:45 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
By grobar sa kosova
Covicu znam da citas nas forum i znam da si video sta sam pisao o Bobiju ali zajebao si se!Bobi je dobar igrac ali samo ako bi igrao u Partizanu!Kod vas ce propasti kao i vecina igraca do sada!Unistili ste samo karijeru Bobiju i nista vise!
By kosta76
J.Erving napisao:

[offtopic]Sta bi na kraju sa tom pricom o promeni dimenzija? Nisam cuo od kraja prosle godine nista o tome, jesu li doneli odluku definitivno?[/offtopic]
Receno je prosle godine da je ove godine definitivno. U prenosimo ove sezone se cesto potenciralo da pojedini igraci nece imati problem kada se pomeri linija za 3 poena i prosiri teren. Koliko se secam, prosle godine je usvojeno za ovu
By strelac
Dimenzje terena ostaju iste.To se nije menjalo.

Bilo je reci o tome,ali ostaje do danjeg isto.

Promenjena su 4 prvila igre.

Prva promena se odnosi na polukrug u kome nema probijanja. U toj zoni, koja se nalazi ispod obruča ekipe, do sada je ipak bilo situacija kada je faul u napadu mogao da bude dosuđen. U pitanju su bili kontakti laktovima ili kolenima od strane igrača napada ili guranja u skok situacijama. Sada je ta zona postala "univerzalna" po pitanju faula u napadu - u toj zoni se greška igraču napada više ne sudi. Znači, radujte se jaki i robusni centri i udrite iz svih oružja kada ste u napadu, a vi koji ste u odbrani šlemove na glave ili begajte odatle!

Druga promena se odnosi na tajmaut situacije u drugom poluvremenu, kada je jednoj ekipi dozvoljeno da iskoristi najviše tri ista. Najviše dva, od ta tri, ekipa može da iskoristi u poslednja dva minuta utakmice, dok treći, ukoliko žele da imaju pravo na njega, treneri moraju da traže ranije. Znači, treneri pamet u glavu i vodite računa o taktici.

Treća promena je vezana za vreme napada, koje je sada ograničeno na 24 ili 14 sekundi. Ranije je nakon šuta na koš ekipe napada, po odbijanju od obruča, sat za merenje napada resetovan na 24 sekunde, pa ako bi se igrač napada dokopao lopte njegova ekipa imala bi ceo napad na raspolaganju. Nova Pravila kažu da će u ovoj situaciji ekipa u napadu imati samo 14 sekundi da takav napad realizuje. Korak ka ubrzavanju košarke svakako.

Četvrta i peta promena vezane su za tehničku grešku. Kazna za tehničku grešku koja je do sada bila univerzalna (i igraču i treneru) - dva slobodna bacanja i posed lopte, preinačuje se u jedno slobodno bacanje i posed lopte. Procena je da je trenutna kazna previsoka, iako je procenat tehničkih grešaka u Evropi neuporedivo veći nego u NBA (možda zbog rigoroznih kazni koje Ameri plaćaju za neljubaznost prema sudijama). Takođe, igrač je, po trenutno važećim pravilima, u mogućnosti da na jednoj utakmici dobije pet tehničkih grešaka, za različite tehničke povrede Pravila igre, ali to sada više neće moći. Druga tehnička greška istom igraču značiće i automatsku diskvalifikaciju na toj utakmici.
Korisnikov avatar
By J.Erving
[offtopic]Potrazio sam i ja malo po netu, to je to sto je strelac vec napisao:

Due to technical issues the three points line will remain in 6,75 m. and the court will not become wider. Also the jump ball will not return in every competition, but it may be adopted by the Euroleague instead of the arrow which now defines the possession of the ball. The new changes are expected to be implemented by the 1st of October 2014.

http://www.eurohoops.net/2013/01/dunks/18120

http://fiba.com/downloads/Rules/2013/Of ... r_2014.pdf[/offtopic]
By MorningGlory
Prezadovoljan vasim pojacanjem, zato sto sam siguran da Radonjic nece znati da ga iskoristi i zato sto ga Dule odlicno poznaje i najbolje zna kako da ga neutralise ( i zato sto Darko carina ne dolazi :D ).
By kosta76
Znaci, nisu imali muda da uvedu kljucnu promenu. Ïgra je brza u NBA zbog sireg terena i igraca koji su jaci u igri 1 na 1 pa to mogu da iskoriste. Ovako, opstace neke kljusine na terenima a oni ce uvoditi kozmeticke promene.
Sta da vam kazem. Onda vam ovakvi igraci kao Bobi i nisu lose resenje. Radonjic ce da ga upotrebi kao Dule Slavka Vranesa, to je scenario kome se nada
Korisnikov avatar
By J.Erving
Jbga, tehnicke stvari, moralo bi mnogo sportskih objekata da se menja, sredjuje i preuredjuje da bi ispostovali to povecanje terena.
Korisnikov avatar
By Gale
Čašu vode i kocku šećera za Grobija

:D

Hm...Ova kupovina mi nema previše logike, moram da priznam. Odnosno ima, ali samo ako je Bobiška projektovan kao 3. centar. Ako su par on i Rale, to mi zvuči tanko za EL. Ako tek treba da stigne 2. centar (jer, Rale je, naravno, 1. :D ), onda OK. Samo to najverovatnije znači da Mitrović može da se pozdravi i sa teorijskim šansama za minutažu. Što je neopisivo neopevano nezamislivo neizrecivo velika greška.
By Rich Froning
Kao sto rekoh Bobija nisam zeleo ni kod nas ali ni u Partizanu.
Ostaje zal za Darkom mada i dalje tinja neka nada kod mene.
Nekako mi mnogo jeftin tim ovako,komsije ne bi imale razlog da se bune. :)
  • 1
  • 612
  • 613
  • 614
  • 615
  • 616
  • 624
Svaštara

Jbte Edin Avdic umro. 47 godina.

KK Crvena Zvezda 26/27

По мојем мишљењу тренер треба бити способан да одр[…]

Takmicenja mladjih kategorija