- Ned Dec 15, 2013 12:34 pm
Treba razlikovati Vasu I Miljena na poziciji pleja.Oni nisu ista vrsta pleja.
Miljen je recimo vise plej tipa Djordjevica,leprsav,sa dobrim sutom,izuzetno dobrim pregledom igre,nepredvidiv u asistencijama,zna da "preigra" takav je bio I Djordjevic kao mlad.Miljen nesto slabije igra odbanu jedan na jedan,losije igra izolacije na igracu,ali je izuzetno dobar na liniji pasa I lako sece lopte jer ima sjajno predvidjanje poteza,u kosarci mnogo lezi u predvidjanju I tacnom ocekvanju odbitka lopte,pasa,fnte,strane napada...
Vasa je vise tip pleja kao Obradovic,ne tako lep za oko,sa ne tako dobrim sutom,sa dobrim pegledom igre ali bez nekih nepredvidivih asistencija,mnogo pogodniji za pozicione napade,voli da je lopta dugo kod njega...Zna da bude,jako,jako dobar u odbrani jean na jedan I na izolaciji igaca s loptom,nesto je losiji na liniji pasa.
Oni su kompatibilni za jednu ekupu,jedan drugom nisu,ali su obojica izuzetni mladi plejevi koji ce tek da najbolje od sebe.Jedna ekipa sa njima dvojicom ima ogroman resurs promene ritma,brzine,ideje,nacina igre u napadu,oni daju potpuno razlicite dimenzije igre na terenu.Miljena je lepse gleati definitivno,bar meni,ali to ne znaci da je vasa manje vredan I koristan na terenu.
Miloju skidam kapu za hrabrost koju ima a pre svega za kvalitet koji iz dana u dan raste I razvija se ne samo kod ova dva igaca ngo kod cele ekipe I njega samog kao trenera.Ja verujem da ce Miloje ostaviti dubok trag I kao trene,kao igac je nesumnjivo ostavio.
Po meni se ne treba zaletati sa prognozama ni za Miljenja,ni za Vasu ni za Miloja,svedoci smo da su mnogi treneri I gaci I ako im je bila predvidjana svemrirska karijea zavsili kao sasvim prosecni ili cak I nestali...Od trenera da vas podsetim na recimo Vukoicica,Rusa,Bogojvica,Trajkovica...Od igraca na Aleksandrova,Cubrila,Canka,pa ako hocete I Muslija,Besovica,Marjanovica...
Zato bih ja bio oprezan I kod Miloja,jer recimo Muta Nikolic neveovatno dobro radi po klubovima u kojima nije imperative svaka utakmica-pobeda,trofeji(Partizan,Zvezda),zato u klubovima sa manjim ocekivanjima pravi cuda I dobija ove "velike" klubove(BFC,Radnicki).Treba sacekati I Miloja da vidimo sta moze kad mora da pobedjuje nedelja-cetvrtak,najmanje I kad su mu dva trofeja u sezoni I top 16 nesto s cim se svako jutro budi.ja verujem da on to moze,ali da sacekamo...
Zbog toga bih ja sacekao sa predvidjanjem karijera a posebno sa odlaskom u NBA jer je NBA sad toliko daleko od svih nasih igraca da ne mozemo ni da mislimo o tome,nije ni na nivou petpostavke,posebno je daleko od tinejdzera,sto u treneskom sto u igrackom smislu.
Kome juce izgleda blizu,sutra daleko je.