- Ned Sep 11, 2016 9:26 am
Uf, ne stigoh sinoc odgovoriti. Krenucu licno od mog misljenja, a to je da ne mislim da je ijedan od njih dvojice doktor u bilo cemu za ovog drugog. Momci su na pocektu karijera, stosta tu treba jos da se desi da bi se oni mogli porediti.
Ono sto mi je zasmetalo je izjava da je Zagorac doktor za Hezonju. Prvo, @dovilimir, a kao i vecina nas ovdje prosle godine, ne racunajuci ovaj kraj sezone (kvalifikacije i OI, gdje opet Petrovic nije znao kako da ga najbolje koristi), Hezonju nije ni gledala. Eventualno da je neko neki klip odgledao, ali i to cisto sumnjam. I kako onda da ocjenjujes necije kvalitete?!
Ali ako vec dodje do toga da se porede i da se pitas zbog cega je ovaj bolje rangiran na draftu i sl. (sto opet ne mora nista da znaci), a sam to ne mozes shvatiti, otvoris draftexpers ili tako nesto i procitas sta su strucniji ljudi pisali (ponavljam, pozicija na draftu nista ne mora nista da znaci).
Bitna stavka pri poredjenju jeste i takmicenja koja su igrali, kao i uloga u timu koju su imali. Rade je bio jedan od glavnih igraca Mege, imao neogranicenu slobodu, ali najjaci protivnik protiv koje je igrao je bila Zvezda. Sa druge strane, Hezonja vec dvije sezone igra u dvije najjace lige svijeta, s tim sto je on sporedni igrac. Da li ce Hezonja uspjeti da se nametne i da li ce Rade ovo prenijeti i na ozbiljniji nivo, ostaje da se vidi. To sto je Jokic uspio ne mora znaciti da ce i Rade.
Rade je odlicno fizicki gradjen, a i dobar je atleta, pogotovo za evropske uslove. Hezonja je fizicki/atletski elitni igrac, cak i za NBA. Hezonja je bolji suter, pogotovo iz spot-upa. Zna sebi sut iskreirati, mnogo bolje igra bez lopte, a ima i veci range. Rade je dobar suter, ali za sada nekonstantan.
Cini mi se da obojica ne igraju lose na obrucu, s tim da Hezonja zbog predispozicija je i tu u prednosti.
Rade ima mnogo bolje tehniku, nesebicniji je igrac, zna kreirati i za druge. Ima taj vic, promjenu ritma u igri sto krasi velike igrace. Slazem se da mu je kosarkaski IQ bolji. Zna fino da odigra i ledjima. Sa druge strane, tesko mi je sve ovo nabrajati za Hezonju kada on igra u sasvim drugom okruzenju. Da on igra u Megi sa svim ovim pravima, vjerujem da ne bi ni u ovim parametrima zaostajao za Radetom. Tehnika mu jeste slabija, ali mislim da to moze dignuti na visi nivo. Nikakve promjene ritma, slabo citanje odbrane. Cesto se zajuri u jednu stranu pa kud puklo da puklo. Ako to ne prodje, pripaljuje iz teskih pozicija. Od ranije se prica da je malo "promaja" u glavi, mada forumas @Pink je pisao da je veliki radnik i da je totalno posvecen kosarci.
Hezonja je trenutno bolji i odbrambeni igrac, a i ima predispozicije da bude elitni defanzivac. Rade nije truba u odbrani, pogotovo zbog svoje gradje gdje pokriva dosta terena, ali tu mora jos napredovati.
Hezonja ce ove sezone dobiti vecu minutazu, a i Rade ce igrati vise utakmica (mada, protivnici ce opet biti slabi), vidjecemo kako ce se razvijati. Samo, reci za jednog da je doktor u donosu na drugog je nidje veze.
Prins je sutercina,a to sto se njegovo ime nije naslo na guglu prilikom objavljivanja Knofijeve liste nije moja greska.