Stare teme
Korisnikov avatar
By Peja
Plej Tepic
Vanja Milutinovic
Muric Pavlovic Andric
Bezbradica ?
Perovic Milutinov

Po meni sasvim respektabilan tim i ne toliko nerealan
Korisnikov avatar
By MileBL
Treba im jedan pokretljiviji visoki igrac, prosle sezone su imali ogromnih problema sa odbranom pika, Milutinov je los u odbranii, Kosta izlazi iz povrede cisto sumnjam da ce on nesto moci odigrati u odbrani.
Korisnikov avatar
By Karaburac
Nije centar bio problem u odbrani pika (Milutinov je dosta pokretljiv), problem su bila krila koja su sva bila busna. Macvan na strani pomoci ne postoji, Pavlovic se nije ni trudio da igra odbranu, Muric prenizak kosarkaski IQ, a mislim da za Andrica nema potrebe ni da se objasnjava. Odbrana od pika nije odbrana 2na2 nego timska odbrana, a nama je timska odbrana bila ocaj cele sezone.
Korisnikov avatar
By Vojvoda
Evo i mene ;)

Malo sam slabije pratio medije i pisanje na forumu dok sam bio odsutan, ali u kratkim crtama sam skapirao sta se desava.

Vidim da se iz Partizana niko ne zalece sa izjavama, ali deluje mi da se u samom vrhu kluba nece desavati neke promene. Ako teramo i dalje sa tim sto imamo onda se nadam da ce u narednoj sezoni bar nekoliko uslova biti ispunjeno kako bi se ostvario minimum za normalno funkcionisanje.

1. Na vreme formirati tim
Kapiram da smo prosle sezone bili pritisnuti ogromnim problemom oko blokade racuna, ali nam je to bila idealna skola da vidimo sta se desava kada se krpis tokom cele sezone. Ukoliko bi se gro tima okupilo do 1. septembra sa dodatkom jednog stranca u oktobru onda postoji velika sansa da pred kraj sezone, naravno uz kvalitetan rad, eklipa bude fizicki spremna, a ne da nam igraci umiru posle 10 minuta igre.

2. Obezbediti pun roster
Niko me ne moze ubediti da ne bi imali bolju sezonu samo da smo imali jos dva upotrebljiva igraca. Dakle, ne pricam o suvom kvalitetu i nekim zvezdama, pricam o obicnim "djubretarima" koji bi mogli da udju i odrade par odbrana, uzmu neki skok i unesu dozu sigurnosti kada nosioci udju u problem sa faulovima.
Sasvim je jasno da mi necemo imati skup tim, cak sta vise, verujem da ce to biti jedna mlada i jeftina ekipa koja ce nedostatak nekog kvaliteta i konstantnosti morati da nadoknadi dobrom fizickom spremom i velikom zeljom.

3. Fokus iskljucivo na teren i napredak tima
DV prica puno, dosta sa razlogom, a jednako mnogo bez razloga. Jasno je svima da mi imamo los tretman od strane drzave, ne treba ocekivati ni da ce se to sada promeniti. Sada imaju razlog i izgovor da nas ponizavaju jos vise jer je Zvezda dominantno osvojila sva 3 takmicenja i opravdala ulozeni novac.
Koliko god sada da lajemo mi necemo dobiti neke bolje uslove od drzave i zato treba dobro zasukati rukave u pokusaju da se Partizan vrati u uslove u kojima u najvecoj meri sam odlucuje o svojoj sudbini.

4. Pojacati rad na polju marketinga
Ova stavka je mozda i najbitnija od svega imajuci u vidu uzasno finansijsko stanje u kome se klub nalazi. Pocelo je malo da se radi na tom polju, ali daleko je to od dovoljnog.
Svaki put kada dodjem u Srbiju cujem neke nove gluposti vezane za nas KK, a jedna od onih koje me najvise ubijaju jesu podela sezonskih na strine i rodjake. Ako neko zaista toliko voli Partizan da mu je potrebno pokloniti sezonsku kartu da bid olazio na utakmice onda mi stvarno nije jasno zasto takvi ljudi uopste dolaze na utakmice. OK, kapiram zasto dolaze, ali ne kapiram kako ih nije sramota.
Jednako sramno se i klub ponasa u toj situaciji jer pljuje na sve one koji posteno plate svoju kartu.

5. Skauting mreza
Koliko god ovo zvucalo skupo mi moramo oziveti skauting mrezu i pokusati sa dovodjenjem kvalitetne i talentovane dece iz inostranstva. Region je izuzetno dobro pokriven i sve sto valja Covic i kompanija vode u FMP pa posle u Zvezdu. Ulaziti u borbu sa njima u ovom momentu je suludo jer ne mozemod a im ponudimo nista osim treninga, dok tamo mogu da dobiju sve. Zato treba pokusati sa dovodjenjem kvalitetne dece iz inostranstva, kao sto je to bio slucaj sa Bertom i Janom. Dovodjenje Daloa ne spada u ovu grupu ni u kom slucaju, pogotoo sto sam cuo neku pricu po kojoj je Zalizani odborio ostanak Gagija u Partizanu samo ako ostane i Dalo.

Dakle, pred nama su kljucne godine za opstanak kluba i treba animirati sve bivse legende kluba kako bi se vratili na stare staze uspeha. Sujeta nem sada ne treba, DV i PSD ce morati da predju preko nekih stvari i da dozvole jos nekim ljudima da udju u klub i pomognu koliko mogu i umeju. Sada nam nije dovoljno da je neko nekom kum i da mu to bude najbolja referenca za rad u klubu, sada su nam potrebni ljudi koji imaju konakte i koji su ostavili trag u nekim klubovima i ligama.

Citam i da postoji mogucnost da Partizan odustane od EK i cudim se samo kako se narod menja od slucaja do slucaja i od sezone do sezone. Nije nikakva sramota odustati, kao sto se ne secam da je iko prozivao Cibonu sto je odsutala. Valjda je to tada bio junacki cin jer je njime ispunjen uslov da Zvezda igra EL. Sramota je da zbog nekog takmicenja izgubimo jos jednu sezonu i povecamo dug, a samim tim i produzimo agoniju u kojoj se nalazimo.

Posto na sve strane cujem neke spekulacije da iznesem i ono sto sam ja cuo. Posto cu pisati i kako mislim da bi trebao da izgleda roster za sledecu sezonu onda cu sve izneti ovde, a ne na "Prica se da...".

Navodno Bezbradica napusta Partizan, a umesto njega dolazi jos jedan Muric. Iskren da budem, nadao sam se da cemo se i prvog Murica resiti, a ono nam na pragu jos jedan.
Ukoliko dolazi kao rezervna cetvorka onda mislimd a to moze bit korektno resenje.
Pripreme sa Partizanom bi, opet navodno, trebao da pocne i onaj plej iz CG sto je bio na probi prosle godine (ako vec mora da dodje onda se nadam da ce to biti kao zamena za Daloa) kao i onaj Mikovic sto je bio prosle godine na probi.

Ukoliko bi uspeli da iskopamo nekog dobrog keca onda bi to izgledalo ovako:

1- plej?, Djukanovic (ono sto sam ga ja gledao on sa organizacijom napada nema dodirnih tacaka pa se iskreno nadam da se on nece naci u ekipi)
2- Marinkovic, Zagorac
3- Pavlovic?, E.Muric, Andric
4- Prva cetvorka?, D.Muric, Mikovic (navodno je on vise petica koja moze na 4 - nisam ga gledao)
5- Milutinov i ako dodje Perovic kao sto se prica

Mozda ovo nije idealno, po mom ukusu svakako nije, ali bi za plasman u plej of ABA lige trebalo da bude dovoljno.
Poslednja izmena od Vojvoda u Sre Jun 24, 2015 3:14 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
By Vincent Vega
Ljudi, vi stvarno očekujete da nam Milutinov ostane?
Ne pitam ovo zato što nešto više znam od vas, nego mi je prosto neverovatno da uspemo da zadržimo jedinog igrača za koga možemo da uzmemo obeštećenje.
Korisnikov avatar
By Vojvoda
Hmmm...pitanje je sasvim na mestu. Prvi ja ne znam sta da ocekujem, ali nesto ubedjujem sebe da je on kao igrac poprilicno neobradjen. Za ozbiljnu kosarku (EL i NBA) on ima jos doooosta da uci i radi pa je pitanje da li bi za njega takvog neko izdvojio novac koji bi mogli da dobijemo na kraju iduce sezone.
Korisnikov avatar
By MILOS OBILIC
Milutinov nije jos postao igrac da moze da ode iz Partizana.
Obestecenje se moze uzeti i za Milosavljevica i za Murica.
Korisnikov avatar
By Karaburac
MILOS OBILIC napisao:Milutinov nije jos postao igrac da moze da ode iz Partizana.
Obestecenje se moze uzeti i za Milosavljevica i za Murica.
Ne moze

@Vojvodo koji Djukanovic?
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 278

На основу чега је нама пласман на ф4 примаран циљ […]

Ma da, o veteranima i pričam i generalno koliko […]