Stare teme
By dexy
Lepus napisao:1. Zajedničko predstavljanje će biti organizovano kako je i najavljeno, pre kojeg će biti obelodanjena sva pojačanja.
2. Dolaze još igrači na pozicijama 1, 4 i 5.
3. Darko/Bejns/Marić. To je redosled želja na petici.
4. Šengelia/Erceg na 4. Čeka se rasplet u SAD oko statusa Gruzijca. Ne želi da igra D-ligu, drugu godinu za redom.
5. Stefan Marković na 1. Vasilije je izmedju Mege i Italije.
6. Rakočević ostaje ako pristane na redukciju minutaže, što je 99% izvesno.
7. Budžet je oko 5 miliona.

Da se kolege Grobari imaju cim zanimati. :D
Džaba vam novci, moji sinovci....
Korisnikov avatar
By Yopitsch-Kurz
Matori, pa situacija je mnogo ozbiljnija nego sto sam mislio.
Zivota mi, ne lozim nikoga i mislio sam da je totalno drugacije stanje stvari.
Za koga bre vi navijate kad ovo fakticki nije Zvezda?
Sad cete da krenete da urlate da se taj klub ipak tako zove, ali i na tarabi piše p*čka...
By strelac
Misljenja sam da akcionasrki model moze da se primeni kod nas,Zna se ko je vecinski akcionar i on u sustini ostaje,a manji se menjaju.
1,zasto mislim da moze
Imamo dobre skole fudbala,imamo talenat i proizvodnja i prodaja.
Sigurno bi to imalo zamajac i vremenom kad bi se dobro ekonomisalo,bi isli na gore.
To da nama nijedan model nevalja i sve plasiraju nama.Kad bi dalu ponudu,tek onda bi videli svi mi u kakavoj smo zabludi.Naravno nikad nemozemo biti Bajern,ali nekad smo igrali sa njima i pobedjivali ih.

malo je kasno,odoh da odmaram.

Sta je to nego fuzija dva kluba.Jedan je uneo ime,drugi igranje ABA lige i finansije.Sta je to nego fuzija u jedno??
Nema veze meni je svejedno kako vi ili ja zovem to.

Poz i odoh malo da odmaram.

Samo malo volje i moze se uvek normalno komunicirati.
Korisnikov avatar
By Jef Costello
strelac napisao:
Sta je to nego fuzija dva kluba.Jedan je uneo ime,drugi igranje ABA lige i finansije.Sta je to nego fuzija u jedno??
Nema veze meni je svejedno kako vi ili ja zovem to.

Poz i odoh malo da odmaram.

Samo malo volje i moze se uvek normalno komunicirati.
Fuzija kao pravni pojam uvek funkcioniše A+B=C, pri čemu A i B prestaju u trenutku da postoje kao pravna lica da bi nastalo novo lice C.
U fizici reč fuzija ima neke veze s jebenim atomima.
Reč fuzija u kolokvijalnom smislu znači ovo što si rekao i može se sresti u novinama i kniževnosti.

Uvek se može normalno kad se ne negiraju notorne činjenice, kao ona od juče o državnim parama za Partizan i Zvezdu.
Normalno je takođe i ne reći sagovorniku "da je pao sa marsa" i "sigurno ima neke probleme"...no, nije ni bitno.
Odmori lepo... ;)
Yopitsch-Kurz napisao: Za koga bre vi navijate kad ovo fakticki nije Zvezda?
Upravo suprotno. Pravno nije Zvezda a faktički jeste.

Kao što Mekdonalds na Menhetnu, Terazijama i Slaviji ima različite vlasnike a prost svet uvek kaže ajmo u Mek.
I ja sam prost i ne vidim (faktičku) razliku između Zvezde sad i pre 5 god.
Korisnikov avatar
By Zex88
Lepuse sta im uradi? :D

Brate mili smorili ste gore od mene i Joomle kad tupimo.

Svakog bozjeg dana vi nama objasnjavate kako mi treba da navijamo za kog vi kazete,da treba da se stidimo sto imamo trenutno pare,kako je Covic kriminalac,kako smo mi jadni,dza bu..
Pustite vi nas na miru,idite sastavljajte timove,trazite sponzore,priajte o Musliju u Niksima.
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Zex88 napisao:Lepuse sta im uradi? :D

Brate mili smorili ste gore od mene i Joomle kad tupimo.

Svakog bozjeg dana vi nama objasnjavate kako mi treba da navijamo za kog vi kazete,da treba da se stidimo sto imamo trenutno pare,kako je Covic kriminalac,kako smo mi jadni,dza bu..
Pustite vi nas na miru,idite sastavljajte timove,trazite sponzore,priajte o Musliju u Niksima.
+1 mnogo ste ga preterali bolje da mastamo o pojacanjima ili da komentarisemo neke odluke i utakmice od ove a i proslih godina nego sto drvite na komsijskoj temi
Korisnikov avatar
By Lepus
Zex, ne znam da li si citao sta je Veteran maloprije pisao? Kada bih objavio i to, ovjde bi nastao haos. :D Za sada toliko.
Korisnikov avatar
By Mikoni
Jef Costello napisao:
strelac napisao:Jef

Ja sam uprosceno napisao,banalizovao na najprostji nacin.
Sve moze I Baresona i Real su od nacionalnog znacaja i mnogi drugi.Ima toliko primera gde je to dobro odradjeno,ali ocigledno neodgovara odredjenim strukturama da se to uradi.Postoje raznorazni modeli koji su se pokazali kao dobri.

Onda nam plasiraju price o trgovinskim sopovima,kockarnicama i slicno.

ako se niste fuzionisali,koji je ovo model??
Postoje samo tri uspešna modela.
1.Akcionarsko društvo, što znači da je vlasnika nekoliko i neprestano neki odlaze a novi dolaze. To prolaži tamo gde funkcionište tržište: Engleska, Nemačka, Francuska..
2.Porodična tradicija. Italija, Grčka...
3. Članarine, ako klubovi imaju milione članova. To mu gotovo dođe društvena svojina. Španija...

Srbija ne može ni jedan model da iznese pa se teši najgorim - državna svojina.

Zvezda i Fmp se nisu fuzionisali jer bi u tom momentu oba kluba automatski prestala da postoje a nastao bi treći klub.

Crvena Zvezda Beograd je bivši Fmp koji je promenio ime. Ja mislim da ne bi mogao da dobije ime da se nije učlanio u Sportsko društvo CZ mada ja taj ugovor nisam video.
Naveo si ciste modele. Uvek postoje hibridi. Kosarka, na nasu zalost, ne moze bez pomoci drzave. Dakle, pomoc drzave, lokalne samouprave, predstavlja nesto sto je u ovom trenutku neophodno. Bez obzira da li ce doci do privatizacije najbitnijih klubova, ali onih manje bitnih(npr, ne mislim da bi indjiji bio veliki problem da odrzi solidan kosarkaski klub. Jaka opstina, ima firmi koje bi se mogle animirati da nesto sitno uloze i eto ti klba s budzetom od 500-600 hiljada evra.), pomoc drzave je neminovna, ako je uospte cilj imati vrhunske klubove. Ja se ne bih slozio da je to najgori oblik. Nacelno, stabilniji je od ostalih.

Takodje, ja sam misljenja da bi za drzavu bilo pametnije da se okrene razvoju zdravog zivota i amaterskog sporta. Ulaganja su sitnija, korist daleko veca. Jedna smo od najnezdravijih nacija u Evropi. Mozda i nije lose pincetom iscupati krpelje kakvi su zvezda i partizan iz naseg organizma i prepustiti ti ih trzistu. Mislim da bi, na kocnu, korist za drustvo bila veca. Sad, sto oni ne bi opstali..jbg..
Korisnikov avatar
By Zex88
Lepus napisao:Zex, ne znam da li si citao sta je Veteran maloprije pisao? Kada bih objavio i to, ovjde bi nastao haos. :D Za sada toliko.
Nisam,ajd posalji mi pp da ne lutam dugo dok nadjem post. ;)
Korisnikov avatar
By Yopitsch-Kurz
Jef Costello napisao:
Yopitsch-Kurz napisao: Za koga bre vi navijate kad ovo fakticki nije Zvezda?
Upravo suprotno. Pravno nije Zvezda a faktički jeste.

Kao što Mekdonalds na Menhetnu, Terazijama i Slaviji ima različite vlasnike a prost svet uvek kaže ajmo u Mek.
I ja sam prost i ne vidim (faktičku) razliku između Zvezde sad i pre 5 god.
Samo nemoj ti da me ucis sta je pravo, sta je pravno a sta je fakticki.
Ajd onda mi otvori oci i kazi mi - kako to pravno niste a fakticki jeste Zvezda?
To da si prost si sam rekao. Drago mi je da si se deklarisao.
  • 1
  • 568
  • 569
  • 570
  • 571
  • 572
  • 624
Svaštara

https://youtu.be/W7EahJetK9M?si=_TKSxOkj8GF8RUBH […]

Добили смо Турке убедљиво у финалу,а код њих је би[…]