Stare teme
Korisnikov avatar
By rudonja
Kure napisao:Postavio bih jedno pitanje u vezi priče od neki dan da li se tehnika i šut mogu navežbati ako ti nisu bogom dani i posle 15-16 godine, tj. onda kad već naučiš pogrešno?

Ako je stav da ne mogu (zastupao ga Kole, čije mišljenje jako cenim), onda je moje pitanje čemu se Ameri nadaju sa ovom generacijom? Ja nisam video grupu manje tehnički obučenih igrača. Onaj Smarts, Salimon, onaj džanki mršavi bela kafa crnjo, i Pejton još đene-đene, vidi da znaju nešto, ali ovi ostali su sirovine do bola... Njihove trojke, četvorke i petice ne znaju apsolutno ništa (bili bi dobri za nameštaj nosi't)... Ajde Okafor je jako mlad ima već 208, jak je pa da kažemo da je on NBA potencijal, ali čemu se nadaju ona dva "centra" od 202-203 koji guraju kao bizoni, nabacuju loptu na tablu, pa šta se uradi... Ok hemudža će uraditi svoje, izrašće joc cm ili dva, i još su na pozicijama gde ih je lakše tehnički obučiti (igra leđima)... Ali kako npr. obučiti Gordona, koji osim skoka nema ništa. Preslikani buraz. Mršav, undersize za svoju poziciju, bez tehnike i šuta, a sa divljačkim fizikalijama...

Baš me zanima kako ameri misle da ove obuče, pošto je fakat da su ovi naši (sa čijom tehnikom i šutem nismo zadovoljni, jer je realno prosečna) od ovih pobrojanih duplo školovaniji...

Ne kažem bilo je više primera da neki igrač uspeli da poprave tehniku i šut i sa 25 godina, npr. Vins i McGrejdi, koji su u godinama kada nisu mogli toliko eksploatisati samo fizikalije, opasno poradili i na šutu... Ok moguće je da su oni taj skil oduvek imali, ali da im nije bio potreban jer su bili fizički frikovi...

Baš me zanima šta mislite... Ja nekako ipak mislim da su fizikalije temelj, a da tehnika i šut mogu radom da se dovedu na pristojan nivo i posle mladih dana, što će Ameri sa ovom generacijom i uraditi...

Sut i tehnika mogu sigurno da se izbruse, samo sto su neki manje ili vise nadareni. Majkl Dzordan, Dimitris Dijamantidis, Igor Rakocevic, to su sve igraci koji su imali ozbiljnih problema sa sutem sve do na primer 23-24 godine. Sut je prefinjena stvar. Trenutno su fizikalije prioritet zato sto je kosarka u krizi, ali sirova snaga bez tehnike ne znaci nista, verovatno se slazes. Mi smo godinama skolovaniji od Amerikanaca, ali nas oni presisaju tamo posle dvadesete godine. Nemojmo se cuditi da neki iz ove generacije Amerikanaca postanu standardni NBA igraci, dok sa druge strane neki nasi zavrse u Turskoj i Ruskoj ligi. Bez uvrede.
Korisnikov avatar
By Kure
U pravu si rudonja... Ovi mali steroidaši već sada mogu da se nose sa pola seniorskih reprezentacija (po fizikalijama i snazi)... Do 25-26 će malo da ih izbruse, a do 30 će naučiti i da igraju pravu košarku. :lol:

Mada što kaže drug Karabu "drago mi je što nismo igrali zonu da pokažemo da nismo baš toliko fizički inferiorniji od njih u igri čoveka"... Nažalost mislim da u sledećih par godina, npr. 20 i nadalje ta razlika postaje sve veća...
Korisnikov avatar
By kontrabas
Mene su u ovoj utakmici odusevili Novak, Jankovic i Jokic. Micic je odigrao kapitenski,mada su u odredjenim momentima igru najvise vukli Novak i Jokic. Svidjalo mi se kako se Jankovic nosio sa fizicki jacim Amerima; napokon neki igrac koji moze da igra ledjima ka kosu, nesto sto posle Novice nismo proizveli. Takodje je veliki plus i govori o iztancanosti kolektiva, to sto svaki igrac moze da iskoci u nekoj utakmici. Nije mi se svidelo, kako su prensili loptu protiv presinga, to je moglo znatno bolje. Da smo to resili, bilo bi neizvesno do kraja. Milutinov mi je na momente u napadu delovao nedoreceno, da ne kazem uplaseno; jer zna neko, zasto smo Salica uglavnom odmarali na klupi?
Korisnikov avatar
By MILOS OBILIC
Imam pitanje da mi objasnite da li je moguce da Jankovic koji se bavi kosarkom sutira slobodna bacanja 1/7?I u cemu je problem da nasi mladi igraci jako lose izvode slobodna bacanja evo u ovoj reprezentaciji pored Jankovica to je i Micic,Jokic i Milutinov.
Korisnikov avatar
By Yopitsch-Kurz
MILOS OBILIC napisao:Imam pitanje da mi objasnite da li je moguce da Jankovic koji se bavi kosarkom sutira slobodna bacanja 1/7?
Nije.
To je masonsko-templarska zavera metodom varke ili opsene. Sutirao je 7/7 (dakle, sve je pogodio) ali su gorenavedeni ucinili da izgleda kao da je promasio 6. Namestili bi da je promasio svih 7, ali namazana je to fela... Nisu hteli da ne bi ispalo sumnjivo.
By strelac
Ono sto je mene fasciniralo na jucerasnjoj utakmici,to je fizicka sprema Amerkanaca.Oni su svetlosnu godinu ispred nas.Nacin treninga ,doziranje treninga na atletskim sposobnostima je na vrhunskom nivou.
Ima tu do selekcije igraca,ali neverovatno je koliko oni odskacu od svih drugih.Metodologija rada im je dovedena na najvisi nivo.

Svojevremeno davnih 80 godina pre nego sto je presao u KKCZ,Zoran Radovic je proveeo godinu dana u Americi.Pre odlaska posedovao je brzinu,i atletiku,kad se vratio to je bilonezamislivo,koliko je popravio brzinske sposobnosti i atleetiku.Bio je zateegnut ko struna.To je samo godina rada tamo.
By serbianhoops
MILOS OBILIC napisao:Imam pitanje da mi objasnite da li je moguce da Jankovic koji se bavi kosarkom sutira slobodna bacanja 1/7?I u cemu je problem da nasi mladi igraci jako lose izvode slobodna bacanja evo u ovoj reprezentaciji pored Jankovica to je i Micic,Jokic i Milutinov.
Nikola Jankovic u principu nije los suter sa linije slobodnih bacanja ali je nekonstantan, pa mu ponekad desavaju take lose serije. Uz to pritisak je vervatno bio ogroman jer mu je to bila najbitnija utakmica u karijeru (bar za sada).
Korisnikov avatar
By Antoine
serbianhoops napisao:
MILOS OBILIC napisao:Imam pitanje da mi objasnite da li je moguce da Jankovic koji se bavi kosarkom sutira slobodna bacanja 1/7?I u cemu je problem da nasi mladi igraci jako lose izvode slobodna bacanja evo u ovoj reprezentaciji pored Jankovica to je i Micic,Jokic i Milutinov.
Nikola Jankovic u principu nije los suter sa linije slobodnih bacanja ali je nekonstantan, pa mu ponekad desavaju take lose serije. Uz to pritisak je vervatno bio ogroman jer mu je to bila najbitnija utakmica u karijeru (bar za sada).
Ali air-ball sa bacanja gde lopta ode pored obruča? :shock: Jasno mi je da neko ne dobaci od treme, ali da totalno promaši putanju, i to u ranoj fazi meča... pretpostavljam da je pritisak, ali opet toliko sam mečeva odgledao, a to sam video svega par puta.
Korisnikov avatar
By Karaburac
strelac napisao:Ono sto je mene fasciniralo na jucerasnjoj utakmici,to je fizicka sprema Amerkanaca.Oni su svetlosnu godinu ispred nas.Nacin treninga ,doziranje treninga na atletskim sposobnostima je na vrhunskom nivou.
Ima tu do selekcije igraca,ali neverovatno je koliko oni odskacu od svih drugih.Metodologija rada im je dovedena na najvisi nivo.

Svojevremeno davnih 80 godina pre nego sto je presao u KKCZ,Zoran Radovic je proveeo godinu dana u Americi.Pre odlaska posedovao je brzinu,i atletiku,kad se vratio to je bilonezamislivo,koliko je popravio brzinske sposobnosti i atleetiku.Bio je zateegnut ko struna.To je samo godina rada tamo.

Nadovezao biih se na ovu pricu onim sto sam cuo sada vezano za pripreme U20 selekcije gde je Vlada Jovanovic bio impresioniran fizickom spremom nasih momaka koji igraju na koledzima u Americi, obrazlozivsi njihovo odstranjivanje njihovom neobucenoscu da igraju pozicionu kosarku, ali je tehnicki i fizicki bio izuzetno zadovoljan njihovom spremom. Mozda sam ja pogresno cuo, ali ova prica mi zvuci sasvim realno.
Korisnikov avatar
By Kure
Glede Jankovića pročitao sam da dečko ima ozbiljnih problema sa vidom... Nije da ga to amnestira od mašenja čitavog obruča, ali ima smisla... Po meni poor man Mačvan, jer Maki je malčice viši (ali sa rukama tiranosaurusa), podjednako jak, sa sto puta boljim šutem... Ako Janković izraste još par santima i nabaci neku odraščinu mogao bi biti solidna opcija...

Mene najviše čudi kako se CZ između Jankovića i Subija opredelila za ovog drugog. Četvorka od 203, limitiran do bola, a još i četiri godine stariji od Jankovića. Niđe veze...
  • 1
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 61
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]