Stare teme
Korisnikov avatar
By Zex88
MileBL napisao:Ne vjerujem da ce nasi potpisivati bilo koga pre zreba za EL
A Lazinjo? :D
Korisnikov avatar
By Zex88
U vreme kada KK Crvena zvezda obnavlja svoje članstvo bilo je nemoguće ne setiti se onog koji je još davne 1945. godine zadužio člansku kartu sa brojem 1. Naravno, reč je o legendarnom Nebojši Popoviću. Vizionaru, jednom od utemeljivača ne samo Crvene zvezde, već i košarke na ovim prostorima.

Čovek koji je u Zvezdi bio sve i koji je za Zvezdu radio sve. Osim što je bio više nego uspešan igrač i trener, Popović je bio prava pokretačka snaga crveno-belih. Svojim rukama gradio je terene i tribine na Malom Kalemegdanu, izborio se i za klupske prostorije, a obavljao je i ulogu modernih sportskih direktora, marketing i PR menadžera i to na najbolji mogući način. Jer, za mesto na tribinama se ubrzo od osnivanja Zvezde i pokretanja „novog“ sporta tražila karta više, Zvezdini košarkaši učili su od najboljih inostranih trenera, igrali su međunarodne mečeve, putovali na turneje po inostranstvu i imali su najbolju moguću sportsku opremu koja je u to vreme bila prava retkost.

Nebojša Popović otišao je u legendu 20. oktobra 2001. godine, a njegova dela i ono što je iza njega ostalo ne dozvoljavaju nam da ga zaboravimo. I zato, na novom početku kada ke članstvo u KK Crvena zvezda u pitanju na Kališu smo želeli da ugostimo njegovu ćerku. Zvezdana Popović je specijalno za ovu priliku doputovala iz Slovenije. Na Kališ nije došla praznih ruku. Sa sobom je ponela antikvitet koji ima neprocenjivu vrednost – člansku kartu KK Crvene zvezda sa brojem 1.

Knjižica tamno braon boje nalik starim ličnim kartama, sa grbom Crvene zvezde poput značke na prednjoj strani. A unutra, slika Nebojše Popovića, njegov potpis, datum učlanjenja - 6. jun 1945. godine i dovoljno mesta za takozvane markice kojima se označava da je plaćena članarina...

Zvezdanu je u klupskim prostorijama dočekao predsednik kluba – Neboja Čović. Srdačan susret koji je počeo razgovorom o temi koja se sama po sebi nametnula ... Naravno, o Nebojši Popoviću:

- Sa Nebojšom sam nešto i radio devedestih godina kao gradonačelnik ali i u Košarkaškom savezu tadašnje Jugoslavije. Znam kakvu je energiju nosio i kako je uvek imao viziju, planirao je bar pet koraka unapred. Naša je želja da se stalno prisećamo nečega iz naše istorije i na to kako smo nastali. Jer, ne mislimo da bez toga možemo da idemo napred. Zato nam je između ostalog i ideja da ovaj naš ceo kompleks na Malom Kalemegdanu ponese ime po Nebojši Popoviću. To ćemo uraditi čim se završe sve aktivnosi oko snimanja serije – rekao je Čović i potom sa ponosom istakao:

- Pošto smo pokrenuli akciju ponovnog članstva u KK Crvena zvezda, smatramo da je jako važno da ovu staru člansku kartu broj 1 osvežimo i da ovu novu člansku kartu Zezdaš sa brojem 1 sada Vi gospođo Zvezdana, u ime Vašeg oca i kompletne porodice, primite od mene...

Vidno ushićena Zvezdana Popović se zahvalila kratko je zastala pogledala ka nebu i prokomentarisala:

- Tata evo i ja imamo broj 1... Zahvaljujem Vam se u ime porodice i nadam se da će biti još mnogo, mnogo članskih karata jer to je Zvezdina porodica koja treba da bude sve veća i sve brojnija i da što je najvažnije finansijski pomogne klubu. Mislim da je ovo zaista lepa ideja i nadam se da će uroditi plodom.

Na konstataciju da je članska karta sa brojem 1 u pravim rukama, gospođa Popović kaže:

- Jeste, u rukama Zvezdane, koja je i dobila ime po Zvezdi, ali u svakom slučaju velika počast mom ocu koji je i sam imao člansku kartu broj 1. Za mene i za njega, koji nadam se i dalje igra nebesku košarku, sve ovo bi verovatno bi predstavljalo veliku radost i zadovoljstvo.

Ponovni dolazak na Mali Kalemegdan Zvezdani Popović probudio je emocije:

- Veoma je teško ne biti emotivan, jer sam baš tu na Kališu bukvalno prohodala. Družila sam se sa generacijama košarkaša, pa sam dolazila leti da šutiram i treniram sa njima. To je za mene Beograd, sad kad ne živim u Srbiji, za mene je Kališ srce mog detinjstva i moje porodice koja je bila potpuno košarkaška... Kalemegdan je moje detinjstvo.

Na pitanje kako kao navijač reaguje na velike uspehe Crvene zvezde i čak tri trofeja koja su osvojena ove sezone Zvezdana je rekla:

- Zamislila sam tatu kako bi on odreaagovao. Verovatno bi to bilo u stilu: „Pa baš sam se načekao da dođe do toga“. U svakom slučaju je to veliki uspeh, za mene je to zaista pravo čudo šta su postigli treneri, igrači i ceo klub ovom reorganizacijom. Nadam se da će ova članska karta i nov način finansiranja ili podrške klubu od strane navijača i članova Zvezdine porodice doprineti daljim uspesima Crvene zvezde.

Zvezdana se vratila u Sloveniju. Sa sobom je ponela Zvezdaš člansku kartu koju će kroz lojalti program i tamo moći da koristi. Ponela je i nove uspomene sa Kališa, ali i saznanje da sećanje na njenog oca u klubu koji je stvorio i kome je dao dušu ne bledi.
http://www.kkcrvenazvezda.rs/index.php/ ... a-brojem-1
Korisnikov avatar
By Lepus
Radonja produzio kao sto se i ocekivalo. Sada polako da se krene sa pojacanjima. Koliko sam nacuo, a i to mi je sasvim logicno, prvo ce se pokusati produziti saradnja sa MW.
Korisnikov avatar
By The Answer
The Answer napisao:Radonja ostaje, ljudina ostaje, svaba ostaje... opustite se, ajmo dalje...

Jos Svaba.

Vec kaskamo za evroligasima. Zadrzati i Markusa i pronaci dobrog centra. Gudura umesto Jake za pocetak, a onda traziti zamenu Djenki i Rebicu. Licno bih voleo da to budu Radanov i nek Bobi Dixon za siromasne. Dakle zelja:

Markus, Jovke
Pojacanje, Igracina, ljudina, kralj, Gudura
Kalina, Danguba, Radanov
Luka, Teja
Pojacanje crne puti, dobrog suta i jos boljeg skoka, Svaba
Korisnikov avatar
By ULTRA KOŠARKA
Čisto da kažem svoje želje u zamjenu za ČArlsa, ako dotični oupšte napusti uvijek atrakivni Železnik.
Dequan Cook i Steven Gray, obojica nisu izborii EL, samo ne znam kolike bi stipendije tražili. Ako ne bude mogao legenda namiriti tu je uvijek predsjednik Srbistana da pomogne.
Korisnikov avatar
By Zex88
Cestitke Radonji na novom ugovoru.. Zelim mu da ponovi proslu sezonu..

Slika
Korisnikov avatar
By The Answer
The Answer napisao:
The Answer napisao:Radonja ostaje, ljudina ostaje, svaba ostaje... opustite se, ajmo dalje...

Jos Svaba.
Iako je za temu Prica se da, zbog pocetka recenice, moram ovde jer numem da prebacim post, sta cu kad sam pglu. Dakle, prica se da i da je Svaba ostao. Zvanicno mu u ponoc pocinje klauzula 1+1, tj ovo +1. Inace, drugar, novinar na svakoj nasoj, mi je posle finala rekao da je dobio info da Svaba nece nikuda ali ja nisam verovao jer me nerviraju te nezvanicne kuloarske zajebancije. Ne verujem ni sad, dok ne ozvanice, ali je prica vec mnogo glasnija.
Korisnikov avatar
By Zex88
Čekamo ponoć.. :-) Verovatno nam Švaba postaje startni centar,drugog tražimo..
Korisnikov avatar
By Mutinjo
Slika

Nisam mogao da odolim :)
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 329

Какав је Џонс дивљак.. Да је погодио Нана како тре[…]

KK Crvena Zvezda 26/27

Чуо сам да то спомињу.. Углавном имају тачне инфор[…]

KK Partizan 2025/26.

Sramotna sezona dozivljava svoj prirodni kraj.