- Sub Jul 15, 2023 8:16 am
@Bogdane pa nisam pisao zato što sam imao drugih obaveza, a i umorio sam se bio od košarke. Nikako mi nije bilo jasno kako ekipa koja dva meča za redom razbije protivnika, sledeća dva meča ne može da im priđe ni pedalj, a onda u 5. nisam znao šta da očekujem. Desilo se ono čemu se nisam nadao a to je da smo ih počistili kao i u prva dva meča, opet smo imali one amplitude u utakmici i gledajući nisam mogao da se opustim ni trenutak znajući kako igramo i šta smo sve propuštali ove sezone... Eto ukratko o meču 5.
Izuzetno mi se sviđa potpis Jareta, njega dečka mnogo volim i kao lika i kao igrača, to nam je falilo i veliki će upgrade on biti u odnosu na Jama, ako ništa po energiji. Mnogo mi je žao što je onda otišao u Bajern pre nego što je Željko potpisao, ali jbg barem se naplatio tamo kako valja i uživao u dve godine igranja u EL na nekom rasterećenom nivou sa ne tako važnom ulogom i dosta nižim očekivanjima. Dečko je naše dete ima tu krv, zna šta znači klub i dres i to je pokazivao one dve godine u prošlom mandatu. Što se tiče Ponjitke, odličan igrač rotacije, prirodno je da je on zamena za Papapetrua, ali nekako mi deluje da on može biti zamena i za Nanelija... Čovek može da igra 2 i 3, a možda ga Željko bude koritio i na 1 u nekim situacijiama, kao što je koristio Dantea, ništa me neće iznenaditi. Odličan igrač rotacije koji ima sve, ali ni u čemu nije najbolji, a za naš sistem i poziciju 3 kod Željka tako nešto je idealno. Jak je karakter i željan je dokazivanja, ali je i suvi profesionalac, nakon ove godine u Panati, verujem da će biti upgrade u odnosu na Janisa za nas.
Za sad smo na ovome:
1. Jare, Aleksa
2. Kevin, Đuša
3. Ponjitka, Trifa
4. Zek, Tristan?
5. Smajli, Balša
Voleo bih da zadržimo i Nanelija, mada kontam da će on u neku Kinu, Japan i slično da zgrne silne pare.
Na ovaj tim fali mi još jedan bek, a znajući Željka verovatno još dva, fali nam centar i ja bih tu dodao igrača 3/4 i zatvorio roster.
S obzirom šta se dešava u KKCZ, kao i na podatak koji sam dobio da će država još više novca ubaciti u košarkaške blizance ove godine, ništa me više ne može začuditi, ne sumnjam u odabir Željka. Ne bi me čudilo ni da dovedemo Mirotića iskreno... To što mi se ni prošle godine nije sviđao tim, to je druga stvar, ja imam svoj ukus on svoj, plus ja njegovu viziju ne mogu da znam, mogu samo da pretpostavim.
A s obzirom na to da će verovatno biti novca dovoljno i da ćemo dovesti koga želimo, ja bih napisao svoje "vlažne snove": Dragić, Vanja, Mirotić/Lučić, Buker