Stare teme
Korisnikov avatar
By Zex88
Изгледа да ће и мали Костић на колеџ..

Sent from my SM-A725F using Tapatalk

Korisnikov avatar
By Zex88

Korisnikov avatar
By Zex88

Korisnikov avatar
By Karaburac
To je to.
Evroligaske ekipe nece imati igraca ispod 25 godina u narednom periodu.

Ne znam sta da mislim o nasima tamo. Retko ko je tamo pronasao srecu od nasih.
Korisnikov avatar
By Zex88
Karaburac napisao:To je to.
Evroligaske ekipe nece imati igraca ispod 25 godina u narednom periodu.

Ne znam sta da mislim o nasima tamo. Retko ko je tamo pronasao srecu od nasih.
Има ту доста кривице и до европских екипа које неће клинцима да дају шансу..Кад се дода колико пара могу да дају званично колеџи сад,добијемо лигу ветерана..

Korisnikov avatar
By Karaburac
Slazem se potpuno.
Paradoks je da ces lakse do minuta u NBA nego u Evroligi kao mlad igrac, pogotovo na pozicijama 4 i 5.

Za bekove je jos uvek tesko.

Ali brate, ako ces da grejes klupu, bolje da je grejes za vece pare.

Mi svi generalno imamo problem prelaska iz juniora u seniore, koledz bi u teoriji to mogao da premosti, ali.... Teorija i praksa nisu bas isto.
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Karaburac napisao: Sre Apr 30, 2025 9:57 am Slazem se potpuno.
Paradoks je da ces lakse do minuta u NBA nego u Evroligi kao mlad igrac, pogotovo na pozicijama 4 i 5.

Za bekove je jos uvek tesko.

Ali brate, ako ces da grejes klupu, bolje da je grejes za vece pare.

Mi svi generalno imamo problem prelaska iz juniora u seniore, koledz bi u teoriji to mogao da premosti, ali.... Teorija i praksa nisu bas isto.
Slažem se u potpunosti, logično je da idu deca za boljim uslovima, zato je i isti taj Petrušev otišao u Baskoniju sa koliko 13 godina, pa povukao i brata, pa odatle na koledž. Sve u svemu, ja podržavam decu da idu preko, to je ozbiljna stvar i za njih kao ljude da vide drugu kulturu, da osete drugačiji način života i da budu bez presije u tom najbitnijem i najlepšem periodu života. Zašto bi taj mali Kostić npr. bio na kraju klupe u KKCZ i kad god uđe u igru čitao polivanje govnima po sebi, trpeo temziju na treninzima, čekao godinama na šansu, imao problem sa navijačima rivala i slično, kad može lepo da zapali preko. Tamo može da živi rasterećeno svoj život naredne 4 godine, posveti se košarci maksimalno, dobije i priliku za studiranjem na nekom nivou i u nekoj meri, vidi drugu kulturu, proputuje USA i onda se vrati sa imenom i parama ili se nikad i ne varti već ostane u NBA.

Upravo to što kažeš, evo primer Alekseja Pokuševskog, koji je igrao 3 godine u NBA i da ne leupim sad bez da proverim, ali okvirno dobio više minuta tamo nego u EL ove godine...

Mislim da taj prelaz iz juniora u seniore je problematičan iz više razloga kod nas i da bi možda ova priča sa koledžom mogla mnogo da donese većini tih momaka.

Za nas nema spasa, tu će se vrteti razni igrači koji nisu ni tamo ni vamo, kao što izmeđuostalog i jeste slučaj sa KKP i KKCZ u poslednjih 10 godina, nemaš superstara nekog juniorskog koji je dobio šansu i koji je napravio karijeru u večitima, tako da ne utiče mnogo, čak će da im olakša posao. S obzirom da su u pitanju mašine za pranje novca i mazanje očiju krezubog i gladnog naroda u maniru "hleba i igara."
Korisnikov avatar
By Karaburac
Malo spamujemo temu, nije bas prava adresa, ali Boze moj.

Na Partizanovoj temi sam napisao za Drezgica i Dimitrijevica da bih njihov odlazak na koledz gledao kao na dugorocnu pozajmicu.
Mislim da bi i Zvezda Kostica trebala tako da gleda.

Ako vec idu, to su prave godine. Petrovic koji ide kao 3 godine stariji mi je bas onako cudno bilo :? .

Mislim da nasoj kosarci nedostaju jaki evrokup timovi. Ranije smo tu imali Hemofarm i FMP koji su puno igraca izbacili kroz jake evropske utakmice. Mislim da u nekoj perspektivi Spartak moze da uskoci u te cipele.

Mega pravi igrace za NBA, ne za Evropu.

U toj situaciji se moramo adaptirati. Koledz, uz pravu podrsku u izboru sredine bi mogao mozda da bude deo tog resenja. Samo se bojim da nam se klinci tamo ne pogube.
Korisnikov avatar
By skeske
Sve sto valja ce u NBA, ostatak ce se vratiti poslije koledza, samo treba rezonovati da ce sada mlad neobucen igrac bez minuta u ozbiljnoj kosarci biti neko od 23-24 godine i to je to. Igraci kao Plavsic ce se posmatrati kao mladi igraci kojim treba period adaptacije i rad sa trenerima da udju u ozbiljnu evropsku kosarku.
Mi se sada razocaravamo jer mislimo da Koprivica ili Plavsic ima puno godina, ali oni imaju 3 i 2 seniorske sezone, tako da su to za buducnost mladi igraci. Tu ce se pojaviti i Petrusev, ali ce biti vise nekih Koprivica.....
Ali ok je, drago mi je zbog momaka, to je dobar put za mladog covjeka.
  • 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 46
KK Partizan 2025/26.

Iz meni nekog neobjašnjivog razloga, Fern[…]

Takmicenja mladjih kategorija

Kopiram objavu KSS-a. ''У17 репрезентацијa почела[…]

И званично Коди отишао. Измешана су ми размишљања.[…]