Stare teme
Korisnikov avatar
By djokonda
@luki

ne slažem se za Valtonena...mene on fizički mnogo podseća na recimo Sergeja Moniu koji je odlična atleta...jeste jak, ali je i eksplozivan i skočan. Ne kažem da je supertalenovan jer nisam primetio neki fantastičan talenat sa loptom u rukama osim što je eksplozivniji i skočniji od vršnjaka...ali nije ni klasičan akcelerant. Ne liči mi na Stojanovića...kod Voje je nekako sve na silu...ovaj prosto pretrčava i preskače protivnike.
I ja bih Atića pre uzeo...pre svega jer mu je igra jednostavnija.
By luki
djokonda napisao:@luki

ne slažem se za Valtonena...mene on fizički mnogo podseća na recimo Sergeja Moniu koji je odlična atleta...jeste jak, ali je i eksplozivan i skočan. Ne kažem da je supertalenovan jer nisam primetio neki fantastičan talenat sa loptom u rukama osim što je eksplozivniji i skočniji od vršnjaka...ali nije ni klasičan akcelerant. Ne liči mi na Stojanovića...kod Voje je nekako sve na silu...ovaj prosto pretrčava i preskače protivnike.
I ja bih Atića pre uzeo...pre svega jer mu je igra jednostavnija.
Boldovano,sacekajmo ipak jos tri cetiri godine,onda ce mo znati da li je Voja ili Monija,do god ne bude imao priblizno fizicki ravnopravne protivnike necemo znati sta ce biti.
Atic je onaj brutalni sirovi talenat koji samo priroda moze da da,davno nisam video igraca da sa takvom lakocom igra.
Korisnikov avatar
By miki
Ljudi ja sam siguran da bi mi kad bi bili u kompletnom sastavu osvojili ovo prvestvo, i to poprilicno lagano.Ne znam sto se potencira da je ova generacija slaba, a jos manje fizicki inferiorna.

1.M.Jovicic(188cm),A.Uskokovic(190cm)
2.A.Marjanovic(199cm),L.Nikolic(201cm)
3.D.Petrovic(202cm),N.Miskovic(201cm)
4.F.Pavicevic(205cm),B.Latinovic(202cm)
5.B.Koprivica(210cm),M.Pecarski(202cm)

Jovicic po kvalitetu rame uz rame sa Camparom,Velickom i Moratisom, ako ne i bolji.
Bekovi po kvalitetu u Evropi:L.Doncic,Dz.Musa,O.Bitim,A.Marjanovic,D.Radoncic,L.Nikolic,M.Gonzales
Petrovic i Miskovic mozda i najbolja krila u Evropi, definitivno bolji od Valtonena ili recimo Slavkovica.
Pavicevic medju TOP 5 cetvorki u Evropi uz Nj.Sikiras,D.Bajo, S.Martinez,G.Vasiliauskas
Kopirvica i Pecarski(iako godinu dana mladji) bez konkurencije na petici,Duran se ne bi video pored Koprivice,Pecarski ne moze jos fizicki da mu parira, ali po potencijalu daleko ispred Turcina.

Jedno je gledati ovu generaciju kroz prizmu ovih momaka koji su igrali na EP,a skroz drugo kad gledamo kroz prizmu najboljih igraca koje Srbija ima u ovoj generaciji.
By SinisaBL
djokonda napisao:Izbor je naravno bio Njegošev i njegovih roditelja i oni su jedini pozvani tu da odlučuju...zašto su izabrali to što su izabrali njihova je stvar. Ja samo kažem da je KSS dobro uradio ukoliko su pare bile razlog, a procena je da nije vanserijski talenat. Što se tiče Hrvata iz BiH ja ne znam da li oni biraju Hrvatsku uprkos ponuđenom novcu ili ih hrvatski savez ''podmićuje''...ukoliko je njihov patriotizam takav da se ne mogu kupiti onda im svaka čast...ukoliko pak Hrvati tu ulažu novac onda je možda odgovor u tome da KSS nema dovoljno novca za takvu politiku. Ukoliko bi KSS plaćao i dovodio svakog iole talentovanog klinca iz RS onda bi lokalna deca bila u neravnopravnom položaju...klinac iz RS (kao što je npr Šalić) bi morao da se forsira u odnosu na lokalnog (npr. Ristić) da bi se opravdala investicija.
to se rješava tako što bi se napokon formirale mlade selekcije rs, oni najtalentovaniji bi bili priključeni selekcijama srbije, pa neka se izbore ako imaju kvalitet. problem je što kod nas ne da ne postoje mlade selekcije, mi nemamo ni košarkaški savez, ne znam odakle markezu informacija da mi imamo savez?, sve se svodi na neke lične veze i procjene roditelja. hrvati u širokom imaju centralu za zapadnu hercegovinu koja je izvor najvećih talenata njihove košarke. mi u istočnoj hercegovini nemamo ništa osim bodiroginog kampa koji je komercijalan i nema funkciju koju bi trebao da ima. npr. bolje da je uložilo u neku školu košarke ili finansijski pomogao leotar. u banjaluci borac nema mlađe kategorije, igokea kao nešto radi od prošle sezone, ali, opet kažem, nema sistema i ako se pojavi neki igrač to će biti slučajno, kao što se slučajno desilo ovima u federaciji.
By DVS15
djokonda napisao:A šta rade Hrvati iz BiH pa svi njihovi klinci igraju za Hrvatsku? Jel imaju oni savez? Jel imaju oni mlađe selekcije?

Postoji KS Herceg bosne (hrvatski),mlađe selekcije ne verujem da imaju.
VAžan razlog je sigurno to što svaki hrvat rođen u BiH po rođenju dobija hrvatsko državljanstvo,srbi nemaju tu mogućnost za srpsko državljanstvo.Ako imaš samo bosansko državljanstvoa ideš u inostranstvo da igraš košarku moraš da potpišeš "lojalnost" bosanskom savezu(slučajevi Sikiraš i Mutić).Da su imali u tom trnutku naše to ne bi morali da urade.

Druge stvari po meni bi bile generalno bolja organizovanost i povezanst saveza i klubova a moguće i to da je hrvatima uvek bilo teže prodati nekakvo kvazi zajedništvo,na koje mi večito padamo,al to već nije za ovaj forum...
Široki kao najjači hrvatski u bih uglavnom ulaze u mlađe kategorije i dosta igrača u prvom timu su im iz mlađih kategorija,jaki hr klubovi znaju da je to baza njihove košarke i verovatno stalno detaljno prate mlade igrače odatle.Bender je preko Splita(tada akademije N.Vujčića) u Makabi,Zubac u Ciboni.Oni su vrhunski evropski igrači u 97 godištu.Obojica iz Hercegovine.
By malinaro
Pozdrav svima. Pratim ovu raspravu, pa rekoh i da nešto napišem,jer sticajem okolnosti znam neke činjenice.
KS savez Srpske postoji,ali to je samo grupa konformista koja samo fasadno tobož sarađuje sa KSS,a u stvari svojom pasivnošću direktno je omogućila da Mahmutović, gensek KS BIH,faktički jedino Srbe uslovljava sa prethodnim pismenim obavezivanjem da moraju igrati za BiH, ako odlaze u inostranstvo.On je i glavni u tom političkom projektu “uterivanja” Srba u BiH, koji finansiraju Amerikanci preko USAID-a. A oni su ga birali i ponovo planiraju da glasuju za njih,a mogu staviti veto na njegov izbor.
A slučaj Sikiraš je plod više okolnosti. Sirmošna samohrana majka, pritisci i obećanja KSS BIH, birokratski KSS koji misli da su mejlovi dovoljni za okupljanja igrača, ali glavnu kvarnu ulogu je odigrao njegov trener Dario Ćojić. Nažalost,neki u RS, kao Lupus ovde,stvaraju atomsferu da da baš nije toliko strašno da Sikiraš i drugi Srbi igraju za BiH, a njena tzv. Armija mu je ubila i zapalila pola familije. A upravo ta atomsfera je u svemu odigrala odlučujuću, negativnu ulogu,jel ako to nije strasno, onda će poslušati trenera i tako ujedno biti bliže majci tokom priprema,a njegov brat neće u tome videti ništa posebno kontradiktorno sa njegovim navijanjem za Srbiju.
Srpska posla.
Korisnikov avatar
By rudonja
DVS15 napisao:
djokonda napisao:A šta rade Hrvati iz BiH pa svi njihovi klinci igraju za Hrvatsku? Jel imaju oni savez? Jel imaju oni mlađe selekcije?

Postoji KS Herceg bosne (hrvatski),mlađe selekcije ne verujem da imaju.
VAžan razlog je sigurno to što svaki hrvat rođen u BiH po rođenju dobija hrvatsko državljanstvo,srbi nemaju tu mogućnost za srpsko državljanstvo.Ako imaš samo bosansko državljanstvoa ideš u inostranstvo da igraš košarku moraš da potpišeš "lojalnost" bosanskom savezu(slučajevi Sikiraš i Mutić).Da su imali u tom trnutku naše to ne bi morali da urade.
.

Cek, cek. Sta znaci odlazak u inostranstvo??? Ne razumem kako se odlazak bilo koga zarad obavljanja profesije moze ograniciti bilo kakvom izjavom??

Ovo za Hrvate iz H-Bosne je za mene potpuna novost.
  • 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 46

U17 dobila ubjedljivo Slovence bez Kusturicek koji[…]

Svaštara

https://youtu.be/W7EahJetK9M?si=_TKSxOkj8GF8RUBH […]