Stare teme
By Park
Ma to pozivanje je samo kao nagrada ne vjerujem da ce on nesto i raditi posebno tamo na treninzima.Mozda sa Trajkovicem individualno na sutu a ovo ostalo ucestvovanje sa seniorma na treninzima sigurno ne.Ma mediji ovdje su zeljni ovoga jer stalno se vrti oko politike pa tako su ovdje i pretjerali al ko i sve smirice se ovo za koji dan i samo mi koji smo i prije pratili momke praticemo i poslije.Meni je zao sto se Atic povrijedio bas kad je trebo da se prikljuci seniorima e on bi sigurno iso na prvenstvo i krivo mi je sto se sve tako desilo.
By Feniks
Lepus napisao:Samo mi je zao sto ce ovaj uspjeh kosarkasa BiH iskoristiti smrdljivi politicari da se reklamiraju i ugrade, a svi znamo da ih (mozda i postoje izuzeci) boli ona stvar i za kosarkom i za kosarkasima, pogotovo mladjih kategorija. A pamtim vremena kada se nije moglo ni otici na takmicenje zbog finansija, kada nije bilo za dresove i sl.

Sto se tice navijanja za ili protiv BiH, ja kao deklarisani gradjanin RS, uvijek navijam za, osim kada igraju sa nama. Ovo 'nama' se misli na Srbiju. Razlog nije sto ja volim ili ne volim BiH kao drzavu ili njene gradjanje, razlog je da bar nesto u ovoj nasoj "zajednickoj" drzavi bude pozitivno i vrijedno divljenja, sto je uspjeh ovih momaka sigurno. Ako je sve ostalo trulo i ogavno, bar neka sport, a pogotovo kosarka, bude iznad toga.
:clap: :clap: :clap:
Inače,vezano za političare i njihove ljubavi prema sportu,ima na internetu da je premijer FBiH čestitao "mladim košarkašima K.K. "Bosna" osvojenu titulu. :angry-banghead: :laughing-rolling: :laughing-rofl: :romance-grouphug:
By marquez
Lepus- za nekoga ko zivi u RS, ti kao da ne poznajes stanje na terenu...Uspjeh pozitivan, vrijedan divljenja...za koga? Kako stvari stoje ni za koga! Srba i Hrvata taj se uspjeh tice koliko i lanjski snijeg...a za bosanske muslimane to i nije sportski uspjeh( nisu ni znali da se prvenstvo odigrava do polufinala) vec politicki uspjeh koji " Avazu" omogucava da objavi intervju sa Sikirasem kao " pravoslavnim Bosnjakom" koji je " odbacio Srbiju". Oko Sikirasa se ne uzbudjujem...zao mi je sto je djecak u takvoj situaciji materijalnoj da su njime mogli manipulisati kako su htjeli, ali ne ocekujem puno od njega u seniorskoj konkurenciji. Ovdje je uglavnom bio egzekutor lakih suteva koje mu je spremao Musa. Ono sto zabrinjava je kako je KSS dozvolio da do toga dodje? Kakva je komunikacija KSS i KSRS? Izgleda mi nikakva...Zamislite da su Hrvati dozvolili da Darko Bajo( novi Saric) igra za BiH? Momak je iz Travnika, ali to je kod njih nemoguce. Eto, tu treba da se zapitamo.
By Bojdo
Vise manje se slažem sa cijelim postom od marquez, samo bih reagovao na konstataciju da je Bajo novi SARIĆ! Po meni ni blizu , ima dobro fizičke predispozicije , ali što se talenta tiče tu je jako zakinut . Izgleda ko senior , čista snaga u igri, sut mu nepostoji ,jako spor ulaz takodje takodje predvidiv ali prolazi jer razgrće sve oko sebe . Ne vidim mu je neku perspektivnu karijeru u seniorima. SARIĆ JE DOKTOR ZA NJEGA.
Korisnikov avatar
By Lepus
@marquez

Nije mi bas jasan smisao tvog posta, ali pokusacu odgovoriti. Meni bi ovakav kosarkaski uspjeh bilo koje "male" drzave bio za divljenje, a pogotovo BiH, jer znam kakvo je stanje bilo prije par godina po pitanju mladjih kosarkaskih kategorija.

Sto se tice toga da li je nekom obicnom gradjaninu, koji jedva zna koliko igraca igra u kosarci, stalo do toga, to me apsolutno ne interesuje, ja sam rekao sta ja mislim o tome. I vjerujem da je slicno sa bilo kojim kosarkaskim zaljubljenikom.
By marquez
Tu sam prije svega mislio na ulogu koju mu Hrvati daju. Po onome sto sam vidio, cesto je sam probijao, solirao...oni ga projektuju za novog Sarica. Sada, da li ce to biti...ili dominira zato sto je fizicki jaci od ostalih kosarkasa u tom uzrastu, vidjecemo.

Kod nas mi se najvise svidio Pecarski. Odlican sut za tri za jednog centra, osjecaj za asistenciju.. .jedina mana-brzina. I da jos malo poraste.
By marquez
Evo, i ja sam zaljubljenik u kosarku...ali me uspjeh jedne generacije kosarkasa BiH, koja izgleda kako izgleda u velikom dijelu i zahvaljujuci propustima KSS, i to u kategoriji pre nego sto su i " mutirali" ,tangiraju koliko i uspjesi mlade fudbalske reprezentacije Malija.
Korisnikov avatar
By djokonda
Ajde više odlučite se za Sikiraša...ili je talenat pa da plačemo za njim i kudimo KSS ili je akcelerant u kom slučaju nas zanima što igra za BiH koliko i činjenica da za seniorsku igraju Saša Vasiljević i Marko Šutalo. Ovako...s jedne strane pljujete KSS, a s druge strane dečka prozivate za talenat (odnosno nedostatak stvarnog talenta). Ako dečko nije talenat onda mi se čini da je KSS uradio ok posao što se nije isprsio za njega (ja pretpostavljam da su i finansije u nekom vidu igrale ulogu prilikom njegovog izbora države za koju će da igra).
By Bojdo
On nije talenat kolikim se mislilo da jeste ,ispostavilo se da njegova dominacija bazira na fiziku, jer izgleda u tjelesnom smislu kao junior. Sa starijima koji mu mogu fizički parirati nema nikakve sanse, recimo na euroligaskom turniru sa starijima je jedva skupio nekoliko poena a ima tijelo da igra ravnopravno sa njima, ali ne ide jer nema igu pod kosem , nema tehniku .
Stao je i sa rastom , prosle godine se vodio kao 206 cim, i nije ni cent od tada porastao.
Na ovom turniru iako godinu dana mladji i skoro duplo laksi , Pecarski je imao bolje brojke od njega , a u igri pod kosem u napadu je u bukvalnom smislu prezentovao doktorsku disertaciju.

Zaključak- NEMA POTREBE ZA ŽALJENJEM
By Park
Bojdo napisao:On nije talenat kolikim se mislilo da jeste ,ispostavilo se da njegova dominacija bazira na fiziku, jer izgleda u tjelesnom smislu kao junior. Sa starijima koji mu mogu fizički parirati nema nikakve sanse, recimo na euroligaskom turniru sa starijima je jedva skupio nekoliko poena a ima tijelo da igra ravnopravno sa njima, ali ne ide jer nema igu pod kosem , nema tehniku .
Stao je i sa rastom , prosle godine se vodio kao 206 cim, i nije ni cent od tada porastao.
Na ovom turniru iako godinu dana mladji i skoro duplo laksi , Pecarski je imao bolje brojke od njega , a u igri pod kosem u napadu je u bukvalnom smislu prezentovao doktorsku disertaciju.

Zaključak- NEMA POTREBE ZA ŽALJENJEM
On ako nema igru pod kosem ja sam onda ocito slijepac kao i mnogi ljudi koji su ga gledali.Momak ne igra na svojoj prirodnoj poziciji jer nismo mali kvalitetnog centra pa da ih uparimo.Sad zamisli centra recimo kao sto je imo arapovic uz sebe zubca pa onda bi te ja pito sta i kako.On je cetvorka i vidio bi kakve bi brojke imo da je igro na svojoj poziciji.On ima igru ledjima i licem prema kosu.Sut solidan pogadjao sa distance i poludistance i na sutu mora i najvise raditi bar sto sam ja vidio.Al daleko da je sut kamenjar u pitanju.
Sve u svemu ne vrhunski talenat ali talenat koji ako nastavi sa radom moze biti dobar euroligaski igrac.
  • 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 46

Ma da, o veteranima i pričam i generalno koliko […]

Re: KK Crvena Zvezda 25/26

Sezona 25/26 nismo ostvarili rezultat, nismo afirm[…]