Stare teme
Antoine napisao:
Mutinjo napisao:
Samo napred momci, nemojte sad da stajete :)
I devojko :D

+1000
Naravno, bio je previd :x
Dok čekamo tekstove o Kići, Toniju i Ćosi... :)

Samo bih se nadovezao na ono što je @SinisaBL napisao. I meni je malo pregruba kvalifikacija da je Dražen bio choker. Uz svo poštovanje prema onoj sili argumenata koje su izneli Souly i Pink.

Pomalo zaboravljamo na vreme u kojem se Dražen pojavio. Setite se, posle olimpijade u Moskvi naša košarka je bila u padu. Prolazio je zenit Velike Generacije. Polako su odlazili, ili više nisu bili u punoj snazi, Kića, Praja, Krešo, Mirza...
Kroz reprezentaciju su defilovali Sunara, Poljak, Zorkić, Mutapčić, Hadžić, Skroče, Benaček, Miško Marić... čak i Branko Vukičević, Sven Ušić, Zufer Avdija...
Da se razumemo, sve sjajni košarkaši, majstori, ali ipak... Nedostojni da naslede onakve veličine. Neko bi na ovaj spisak dodao i Vilfana i Bobana Petrovića, ali ja ne mogu. Iz subjektivnih razloga.
Pera Vilfan je bio autentični ludak, obožavao sam ga, prvi naš bek koji je zakucavao na utakmici. A Boban je bio pravi roker, čovek zbog koga sam počeo da pratim košarku i da navijam za KKP (pored ćaleta Hajdukovca :)). Tako da, za mene, oni jesu veličine. Legendarno dodavanje na utakmici Partizan-Olimpija je samo šlag na torti, ali o tome smo već pisali.

Dakle, takvo je bilo vreme, zlata su presušila, počeli smo da se vraćamo sa evropskih prvenstava kao sedmi. Popularnost košarke je počela da opada.
A onda se pojavio Mocart. I razbio učmalost. Opet je počelo da se priča i piše o košarci. Klinci su dobili idola. Sećam se da je u svakoj kadetskoj ekipi protiv koje sam igrao bio bar jedan čupavi klinac koji je skidao Draženove kretnje i sve vreme držao usta otvorenim :D . Uostalom, Arijan Komazec je tipičan produkt te manije. Čak je i Bodiroga kao klinac izgledao kao da skida Dražena, ali sam kasnije saznao koliko su blizak rod, tako da im je verovatno ta facijalna ekspresija familijarna crta :) .

Shvatate šta hoću da kažem. Draženova veličina nije samo u titulama koje je osvojio i rekordima koje je postavio. On je premostio jaz između dve Velike Generacije. Vratio je košarku.

Samo još jedna stvar u vezi onog izazivanja "sense of wonder" i trncima po izlasku iz tunela, koje je spomenuo @SinisaBL.
Meni je to radio Kukoč :) .
Poslednja izmena od Vincent Vega u Pon Jun 01, 2015 9:18 am, izmenjeno 1 put ukupno.
pa daleko od toga da je dražen nije bio vrhunski igrač ili da nije istinska veličina,uzor,da je možda obilježio košarku sa ovih prostora kao skoro nitko...to ja nikad nisam osporio.

to što ja mislim da je choker,to je moj pogled na neki njegov igrački nedostatak. sve velike igrače se važe sa njihovim plusevima i minusevima,tako treba i dražena.ja u svome životu u hrvatskoj nisam pročitao jednu jedinu kritiku na njegov račun, bilo igrački bilo ljudski ( o ovome bi se jako dalo,ali nisam dosada pa niti neću ) . namjerno sam napisao onaj post neka se zna da je gotovo svaku važnu situaciju u karijeri ,kad je bilo stani pani,zajebao !! jer to nitko ne govori radi kulta ličnosti,i mislim da se treba znati.a za mene igrač kojeg se povlači pod epitetima najveći ili najbolji mora biti najbolji kada je i najvažnije.
Pink Panther napisao:pa daleko od toga da je dražen nije bio vrhunski igrač ili da nije istinska veličina,uzor,da je možda obilježio košarku sa ovih prostora kao skoro nitko...to ja nikad nisam osporio.

to što ja mislim da je choker,to je moj pogled na neki njegov igrački nedostatak. sve velike igrače se važe sa njihovim plusevima i minusevima,tako treba i dražena.ja u svome životu u hrvatskoj nisam pročitao jednu jedinu kritiku na njegov račun, bilo igrački bilo ljudski ( o ovome bi se jako dalo,ali nisam dosada pa niti neću ) . namjerno sam napisao onaj post neka se zna da je gotovo svaku važnu situaciju u karijeri ,kad je bilo stani pani,zajebao !! jer to nitko ne govori radi kulta ličnosti,i mislim da se treba znati.a za mene igrač kojeg se povlači pod epitetima najveći ili najbolji mora biti najbolji kada je i najvažnije.
Po tom epitetu je onda Dejan Bodiroga najveci svih vremena.
Inace svaka cast svima na postovima, ova tema je trenutno ubedljivo najkvalitetnija na forumu.
Heisenberg napisao:
Pink Panther napisao:pa daleko od toga da je dražen nije bio vrhunski igrač ili da nije istinska veličina,uzor,da je možda obilježio košarku sa ovih prostora kao skoro nitko...to ja nikad nisam osporio.

Po tom epitetu je onda Dejan Bodiroga najveci svih vremena.
Inace svaka cast svima na postovima, ova tema je trenutno ubedljivo najkvalitetnija na forumu.
da,ali bodiroga ipak nije igrački rang top exyu igrača iako je najbolji u završnici BEZ DILEME.i velik šampion.
u vrijeme kada su najbolji europski igrači odlazili u nba da bi se nadmetali sa najboljima,on nije otišao.
mislim i da u niti jednom trenutku nije bio najbolji srpski igrač.

Ma kužim ja sve što si rekao na tu temu, i sa dobrim delom se slažem, shvatam i da neke stvari prenaglašavaš ne bi li uneo malo realnosti i zdravog razuma u potpuno i nekritičko idolopoklonstvo koje vlada u Hrvatskoj, da malo iznivelišeš tu vagu.
Ja sam samo dodao mrvicu na onaj drugi tas, mislio sam da je potrebno.
Pink Panther napisao:da malo osvježimo temu,zadnja utakmica u ex-yu:
https://www.youtube.com/watch?v=EcFY2CMNb-8

vega jesi gledao ovo uživo,reci da jesi :D
Gledao. I pisao na ovoj temi zajedno sa tobom :) . Ovu tekmu smo kačili obojica bar po jednom. Nego, ti imaš običaj da zaboraviš :D . Nemam ništa protiv, dobre stvari vredi ponavljati.
Verujem da Toni nikada u karijeri nije doživeo tako iskrene ovacije (doduše, možda još jednom, on i Dino na oproštajnoj utakmici Saleta Đorđevića). Niti da je beogradska publika ikada tako ispratila nekog igrača protivničke ekipe.
Tada još niko nije mogao ni pretpostaviti šta će uslediti, ali sada kad se setim tih ovacija...jbt, kao da smo znali da je to kraj. :(
  • 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 42

Da, da zanimljivih igrača ima, mada su to sve vete[…]

Re: KK Crvena Zvezda 25/26

Ја се не могу отети утиску да би Радоња губио екип[…]