Stare teme
Korisnikov avatar
By Lepus
Mazalina nisam gledao od prosle godine, ali uvijek mi se svidjao kao igrac. Medjutim, ne mogu reci da sam toliko obracao paznju na njega da mogu dati neki konacan sud. Prvenstva idu, nadam se da ce biti vremena da se pogledaju utakmice pa cu onda i nesto vise komentarisati.
Korisnikov avatar
By Karaburac
''Велики преокрет јуниора против Аргентине – 58:56

Јуниорска репрезентација Србије, играчи до 19 година старости, у последњој провери у склопу припрема за Светско првенство које се од 27. јуна до 5. јула одржава у Грчкој, савладала је у Сремској Митровици после великог преокрета и пуно боље игре у другом полувремену селекцију Аргентине. Изабраници селектора Александра Бућана имали су великих проблема у нападу у првих 20 минута што је резултирало заостатком од 18 поена разлике. Међутим, у наставку сусрета српски јуниори су пре свега сјајном одбраном и великим пожртвовањем ипак успели су до дођу до новог тријумфа: Србија – Аргентина 58:56 (7:15, 12:22, 16:12, 23:7).

За разлику од јучерашњег сусрета (79:54) Аргентинци су се представили у бољем светлу и били далеко озбиљнији ривал. Наш млади тим је одиграо слабо у првом делу, али је зато био одличан у финишу меча. Одлукале је пала у последњих пет минута кад су репрезентативци серијом 12:3 успели да дођу до великог преокрета и минималне, али сасвим заслужене победе – 58:56.

– Дуго нам је требало да пронађемо такмичарски ритам. Пуно играча је било укључено у ротацију, јер сам желео да сви добију прилику у последњој контролној утакмици. Заостајали смо 18 поена разлике на полувремену, али смо се тргли и успели да преокренемо резултат. Овај сусрет у сваком случају треба да на буде велике опомена, јер опуштање као што је било у прве две четвртине може скупо да нас кошта на Светском првенству – закључио је Александар Бућан, селектор српских јуниора.

СРБИЈА: Пено 4, Симић 9, Поповић 1, Остојић 5, Кочовић 2, Р. Ђоковић 4, Чарапић, Симанић 3, Драговић 1, Ковачевић 4, Радовановић 2, Вучетић 12, Аранитовић 7, Стојановић 4.

АРГЕНТИНА: Барберо, Грамајо, Цурбриген 5, Ваулет, Корвалан 1, Фернандез 17, Фјелеруп 6, Вилдоза 4, Делфино 6, Рупчич Вергера 5, Герхарт 10, Бера Фернандез 3''
Korisnikov avatar
By Karaburac
to je samo okvirni spisak, nema veze sa realnoscu.

EDIT: Da se ispravim, moguce da ce se poklopiti, ali nema sanse da oni znaju pre nasih iz KSS-a kakav ce nam biti spisak. Treba sacekati konacni spisak na zvanicnom sajtu naseg saveza.
By DVS15
Čini mi se da je prošle godine za seniorsko SP prvo izašlo na sajtu prvenstva konačan spisak pa je tek onda Mitrović saznao da je otpao.
Na ovom sajtu je pre nekoliko dana bilo naših 20ak igrača na spisku,sada samo ovi.Kako god za 3 dana počinje prvensto pa ćemo videti.
By Tiho
To je zvanicni spisak. Svi timovi su vec morali da ga predaju jer je ostalo samo 2 dana do prvenstva. Izmene mogu samo da se naprave u slucaju eventualne povrede

Stefan Simic Napredak Krusevac 1996
Ilija Djokovic FMP 1996
Radovan Djokovic Mega Leks 1996
Uros Carapic Borac Cacak 1996
Nikola Kocovic Spartak Subotica 1996
Stefan Lazarevic FMP 1996
Danilo Ostojic FMP 1996
Matija Popovic Borac Cacak 1996
Marko Radovanovic FMP 1996
Balsa Dragovic Zemun / USA 1996
Dusan Kovacevic Vojvodina / USA 1996
Vasilije Vucetic Olimpija, Slovenija 1996