Stare teme
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Karaburac napisao: Sre Jun 10, 2026 1:35 pm Meni je zanimljivo naše nepoverenje prema igračima iz ABA lige. Valensija, pa i Real i Barsa dosta kupuju iz svoje lige.

Ono što mi je posebno zanimljivo je što jedini momak iz ABA koji je dobio šansu je Lakić i on je prilično dobro iskoristio. Nakića su povrede osakatile, pa ga ne bih ni ocenjivao. Sad sam poprilično siguran da će Tanasković biti odlično pojačanje za nas. Ja bih iz ABA veoma ozbiljno razmislio i o Lazaru Stefanoviću.

EDIT:

Da li si možda ispratio Samogija iz Solnoka? Nisam ga gledao, a vidim da ima dobru statistiku i čitao sam neke prilično lepe stvari o njemu.
Bold - evo brat Šone ga digao i odveo u Igokeu, tako da možemo ga očekivati u KKP dogodine eventualno uz neko obeštećenje, jer je potpisan višegodišnji ugovor u BL. Čitaj Nakić 2.0.

Što se tiče Italika, nisan upoznat sa njim, što se kaže nikad čudo... izvini zabboravih da odgovorim onomad.

Ajmo jednu rekapitulaciju na kraju sezone po onome što je zvanično i onome što prenosi naš glavni sponzor:

U međuvremenu, tim su napustili Nik Kalates - PAOK, Sterling Braun koji ide u Žalgiris uz neko obeštećenje (navodno), DW koji se još ne zna gde će, ali ne gine mu neki EL ugovor, po mom mišljenju.

Takođe, ugovor je istekao Vanji Marinkoviću i Dilanu Osetkovskom, pretpostavlja se da će prvi ostati, a drugi otići.

S druge strane, Bonga, sasvim sigurno odlazi, ono što je sigurno da ćemo dobiti obeštećenje i za njega, da li ide u NBA ili EL, manje je bitno.

Po pisanjima našeg glavnog sponzora, Vanja će dobiti novi ugovor, dok se očekuje da tim napuste Radanov, Bošnjaković i Pokuševski.

Od dolazaka više puta pomenuti Olman je potpisao na 3 godine (suludo!), Tanasković je završen, Hejs je potpisao na centru, a još jedno novo pojačanje će nam biti Derik Vils iz Pariza, bivši igrač Efesa, Venecije, Huventuda, Ulma... Zanimljiva opcija iskreno, da ne kažem nikad mi ne bi pao na pamet.

Takođe, naš glavni sponzor je preneo da smo u pregovorima sa krilom Baskonije - Omorujem, kao i da smo bili u pregovorima sa Kobijem Simonsom isto iz Baskonije, međutim on je odlučio da ostane u Baskoniji.

Metak koji smo izbegli, Dušan Beslać, kojeg su svake godine povezivali sa nama po medijima, je potpisao za Kluž, dok je Miletić koji je bio želja mnogih otišao, na iznenađenje mnogih, u Liban.

U drugim vestima Sale Đorđević potpisao za Baškeršehir umesto Baraća.

Dakle za sada izgleda ovako:

1. Karlik
2. Olman, Lakić
3. Vanja, Nakić
4. Vilis, Tanasković
5. Hejs, Džekiri, Lovernj
Korisnikov avatar
By Karaburac
Velicka otisao u Australiju. Posle Dimitrijevica druga zanimljiva opcija za rezervnog pleja nam je promakla i potpisala van evrolige.
Korisnikov avatar
By Salvatore Guliano
Da, da propušteno par vozova već... Nego spominjao si skoro Drobnjaka, gledam da je bio u repki jedan od najbitnijih igrača, a onda pogledah i skontah da je on i mlad, nego se dugo vuče po ABA ligi pa deluje da je mator. Sećam se njega i Džonija u Budućnosti... Mislio sam da su on Džoni i Danilo Nikolić to neko isto godište, inače Danilo je bio odlična opcija za igrača rotacije pre 3-4 godine, mada možda i sada, koristan, iskusan, svestan svojih mogućnosti...

Onda gledam Novak kako je igrao za repku, pa mi pade na pamet da bi pozicije tih igrača iz rotacije kao što je Arijan mogli i morali da proširimo pa bih da bacim par imena:

Igor Drobnjak
Stefan Momirov
Jovan Novak
Aleksej Nikolić
Korisnikov avatar
By Karaburac
Mnogo sam se tad raspisao pa ti mozda promaklo, ali Drobnjak je ako se ne varam 2000.g. sto je isto godiste kao Petrusev, Smajli, Koprivica...

Pratio sam Spartak koliko sam mogao, on je na tom nivou zaista vrhunski. E sad, da li je to dovoljno da na visem nivou odradi neku ulogicu, ne znam, ali mislim da ga treba razmotriti.

Posebno mi se dopada sto igra ko mator, jer vec sad ima dosta iskustva.

Sto se Novaka i Momirova tice ja sam znatno skepticniji. Novaka sam zapazio jos u Vrscu kad je bio sa 18, 19 godina. Uvek je bio racionalan, nije bio sebican. Uvek bio dobar asistent i skakac za svoju poziciju, ali vec ima dosta godina, a svaki njegov pokusaj iskoraka na malo visi nivo je propadao. Super je on za BCL i mozda za nizi nivo evrokupa, ali za top EK ekipe i EL ekipe mislim da nazalost ne moze sada. Da mu je karijera malo drugacije isla, da je malo mladji ok.

Momirova postujem, ali nesto ima sto me tera da mu ne verujem za visi nivo. Nesto mi fali. Ne vidim da moze svoju igru da primeni protiv boljih protivnika. Voleo bih da gresim.

Sto se Nikolica tice, nemam nikakve zamerke. Ja sam uvek voleo te plejeve tipa Jovic, Pefi Markovic. Visok jak, odbranbeni plej sa dobrim osecajem za tempo i pass first mentalitetom. Nekako mi deluje da su vec par godina ispali iz mode, a meni fale. Zato mi se toliko dopadalo kako je Kalates transformisao nasu igru.
Korisnikov avatar
By Zex88
Видим отишли Бруно и Милтон..

Поново цео ремонт радите.

Дакле остали су Карлик,Вања,Лакић,Џекири и Ловерњ.

Превише ми је то коцке,поготово јер све је више екипа спремно да разбије касицу прасицу,биће тешко довести квалитетне играче. Мораће се дати болесне паре.

Послато са SM-S937B помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
By Karaburac
I Nakic je tu, koliko sam shvatio na planiraju da ga se odreknu. Sam bog zna zasto posle svih ovih povreda.

Klinci su isto svi tu, sem Bojovica koji je uhvatio Koledz. Nista se ne pominje kakvi su planovi za njih. Pozajmice ili se planira da neko igra bar ABA
Korisnikov avatar
By Zex88
Заборавио сам Покушевског и Паркера.
Мислим да и они неће остати..

Послато са SM-S937B помоћу Тапатока

• 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
KK Partizan 2026/27.