Stare teme
Korisnikov avatar
By Gale
Don_Sale : Dal' možda možemo da saznamo - sada, godinu dana kasnije - šta nije valjalo sa Miljenom, pa nije dobijao minutažu kod Mute?

Muta ga je doveo uz velike najave, i onda zagletovao za klupu; ako ostavimo po strani "međuljudske odnose" - za koje ionako pretpostavljam da su bili u redu- ostaje kao razlog samo neki igrački nedostatak koji Muta nije hteo da toleriše. Dal' se zna o čemu se radi?

Recimo, za Miljena se i pre toga znalo da je slabašan i odbrambeno vrlo sporan, pa to ne bi trebalo da bude razlog...Osim ako Miljen na treninzima nije probio sve skale slaboće & odbrambene nesposobnosti.
Korisnikov avatar
By Mutinjo
Možda Sale zna bolje situaciju, pratio je i treninge, i imao uvid... Za mene je to velika misterija i danas, i verovatno nikad nećemo saznati pravi razlog.

A voleo bih, zbog dečka, da demantuje Mutu najstrasnije, no videćemo...
Korisnikov avatar
By Kure
Gale napisao:Don_Sale : Dal' možda možemo da saznamo - sada, godinu dana kasnije - šta nije valjalo sa Miljenom, pa nije dobijao minutažu kod Mute?

Muta ga je doveo uz velike najave, i onda zagletovao za klupu; ako ostavimo po strani "međuljudske odnose" - za koje ionako pretpostavljam da su bili u redu- ostaje kao razlog samo neki igrački nedostatak koji Muta nije hteo da toleriše. Dal' se zna o čemu se radi?

Recimo, za Miljena se i pre toga znalo da je slabašan i odbrambeno vrlo sporan, pa to ne bi trebalo da bude razlog...Osim ako Miljen na treninzima nije probio sve skale slaboće & odbrambene nesposobnosti.
+1
Сећам се да је код Тегија прозивао Дулета што не убацује Миљена у игру, и јавно рекао да би он Миљену дао капитенску траку, одрешене руке и све минуте овога света да дође у РКГ. Кад је Миљен дошао цврц, обећање лудом радовање, мада ми се чини да је добио траку "заменика капитена". :lol:

ЕДИТ: Лорде, ја мислим да нам није потребно више доказа Миљеновој плодности... Па момак опуштено школује АБАлигаше ове године, а јадном Тепари је на прошлом мечу пар пута кичму сломио кросовером... Ок, неће никада бити звер и куцати са слободњака преко тројице, али зар само зверови играју кошарку? Не видим да је Родригез из Реала ишта снажнији или бољи дефанзивац од Миљена, па је по мом мишљењу најбољи плеј Европе... Једноставно такви играчи се некад истрпе у одбрани, јер њихових 10 поена и 10 асистенција (најчешће на зицер) је већ +30 поена твоје екипе, ако и засере пар пута у одбрани није страшно...
Искено мислим да би Миљен био одличан за комбиноване зонске одбране јер је брз на ногама и зна како треба да покрива простор...
Korisnikov avatar
By Mutinjo
Kure napisao:
Gale napisao:Don_Sale : Dal' možda možemo da saznamo - sada, godinu dana kasnije - šta nije valjalo sa Miljenom, pa nije dobijao minutažu kod Mute?

+1
Сећам се да је код Тегија прозивао Дулета што не убацује Миљена у игру, и јавно рекао да би он Миљену дао капитенску траку, одрешене руке и све минуте овога света да дође у РКГ. Кад је Миљен дошао цврц, обећање лудом радовање, мада ми се чини да је добио траку "заменика капитена". :lol:

ЕДИТ: Лорде, ја мислим да нам није потребно више доказа Миљеновој плодности... Па момак опуштено школује АБАлигаше ове године, а јадном Тепари је на прошлом мечу пар пута кичму сломио кросовером... Ок, неће никада бити звер и куцати са слободњака преко тројице, али зар само зверови играју кошарку? Не видим да је Родригез из Реала ишта снажнији или бољи дефанзивац од Миљена, па је по мом мишљењу најбољи плеј Европе... Једноставно такви играчи се некад истрпе у одбрани, јер њихових 10 поена и 10 асистенција (најчешће на зицер) је већ +30 поена твоје екипе, ако и засере пар пута у одбрани није страшно...
Искено мислим да би Миљен био одличан за комбиноване зонске одбране јер је брз на ногама и зна како треба да покрива простор...
+1

Jeste off, ali dobra rasprava. Više puta sam pričao da me on malo podseća na Rodrigeza. OK, još mnogo treba da prodje da bi dostigao taj nivo, ali je taj tip igrača. Ako neko moze bez fizikalija da igra modernu košarku, to je on.
By Don_Sale
@Mutinjo,ovo će da te košta :D

Šta znam,reći ću neko svoje mišljenje i jednu činjenicu koju znam provereno.
Ne znam da li znate da je 10-15 dana pre Miljenovića za nas potpisao Nikola Radičević,odradio par treninga...I zatražio da ide u Sevilju.Nisu mu pravili problem,pustili su ga.
´´Mali´´ je došao par dana pre početka lige,pričali smo sa Mutom,stvarno je hteo da igra sa Stivenom,Jovketom i malim,pogotovo što je Stiven došao prvi put na vreme,mesec pre početka.
Ali...Stiven pred početak sjeba njegovu hroničnu preponu,izgubismo 3 utakmice..Mali je igrao protiv Igoke-e,ali debi...očaj živi.
Dovedoše Ćapina,svi znate kako je odigrao od početka..Stiven se povrati,ali pošto smo loše krenuli,a imali velika očekivanja,posle se jurio rezultat.A priznaćete,nijedan trener ne juri rezultat i razigrava mlađe igrače.
To je ono što je objektivno.Uz to da napomenem da je posle tekme sa Splitom Ćapin hteo da ide ako mu Muta ne garantuje sigurnih 35 minuta...E tu je najveći zajeb,dobio ti do tad 3-4 tekme.šta da kažeš,kako da se ponašašu takvoj situaciji.Ja sam bio za to neka ide...Ali ja nisam prvi trener i ne odgovaram za rezultate.

Ovo nisam napisao u odbranu Mute,već realni razlozi.Ono gde nisam shvatio Mutu,a i mali ima isto mišljenje kao i ja su tekme u Solnoku,N.Mestu,Širokom....Uđeš u poslednju četvrtinu sa 20-tak razlike i ne možeš malog da ubaciš bar 5 minuta.To je i on dečko tražio,svestan je,pametan i izuzetno intiligentan i zna da ne može da dobije šansu kad se lomi tekma.

U KLS je razbio Partizan,odigrao 3-4 dobre,ali i 2-3 tanje...Dođe kraj sezone,malo nezadovoljan minutažom,više time misleći da nećemo da igramo ABA,bi šta bi.

Predviđam mu i želim veliku karijeru.Izuzetan je momak,kulturan,vaspitan...brzo misli..A to se i odražava na terenu.

Eto...Mutinjo,ubiću te.
Korisnikov avatar
By Mutinjo
Sale, nemoj da si na kraj srca :D

Dobar post. Tako nekako i ja razmišljam. Šteta, mogli smo da imamo biser u timu na duže staze, ali jbg... Guramo dalje :)
Korisnikov avatar
By Gale
Hvala, Don_Sale. :obscene-drinkingcheers:

Meni je samo važno da nije u pitanju neka katastrofalna igračka osobina, koju ja ne vidim, ( van ovih uobičajenih mana koje se Miljenu stavljaju na dušu) a Muta ju je video i zbog toga ga zalepio za klupu. Tog scenarija sam se plašio.
Istina je i da je Ćapin neopevano rasturao.

Izvinjavam se zbog off -a.
By Don_Sale
@Mutinjo,znaš da ne volim da pišem na moranje..

@Gale,
Nije...Svaki trener ima neku svoju filozofiju.Da je ostao,ove godine bi imao minutažu,doduše ne kao u Megi.Muta voli da se osloni na iskusnog pleja (a ko ne voli).
Mali je dodao 5 kg.mišićne mase prošle sezone i po mom skromnom mišljenju to je to.On sam kaže da mu je mnogo značio boravak u Radničkom,trenirao je i igrao sa dobrim igračima,kupio fore od Ćapina i Stivena,a posle svakog treninga je ostajao sa Ćapinom po pola sata,trenirajući individualno.
I kaže da će uvek pamtiti doček kakav je imao.
  • 1
  • 279
  • 280
  • 281
  • 282
  • 283
  • 295

Звезда је буквално форсирала домаће до изнемоглост[…]